2017-2018 BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCADDÖNTŐ SORSOLÁS

A Bajnokok Ligája csoportkör a végéhez ért a s kialakult a legjobb 16 csapat mezőnye. A csoportkör során amint az várható is volt sok nagy múltú együttes búcsúzott míg egy-egy esetben egy kevésbé favorizált együttes jutott tovább. A csoportkör több szempontból is egyedi volt. Megdőlt az egy csapat által lőtt legtöbb gól melyet a PSG lőtt 36 találat. Cristiano Ronaldo mind a 6 csoportmeccsen betalált így már 9 gólos s ezzel olyat vitt véghez mint eddig még senki. Összességében s a legtöbb találat született az eddigi csoportkörök során a BL történetében. A továbbjutók révén is született egy-egy rekord. A BL története során először 5 ugyanazon nemzet bajnokságában játszó együttes jutott tovább mégpedig Angliából. A Besiktas mint török együttes először jutott tovább csoportelsőként. A legjobb 16 összeállítása: 5 angol; 3 spanyol; 2 olasz; 1 német;1 török; 1 francia; 1 svájci; 1 portugál; 1 ukrán együttes. A sorsolás ezen szakaszában az azonos nemzetbeliek nem kerülhetnek össze, ám így is rendkívüli párosítások várhatóak. Lássuk a csoport elsőket: Manchester United;Manchester City;Liverpool;Tottenham Hotspur;PSG; AS Roma; FC Barcelona; Besiktas. Csoport másodikok: Juventus; Basel; Porto; Sevilla; Real Madrid; Sahtar Donyeck; Chelsea; Bayern München

A párosítások:

Juventus – Tottenham Hotspur

A párharc mindenképp a kiemelendőek közé tartozik. E két együttes még nem találkozott soha a Bajnokok Ligája történelmében. Egy olasz -angol párosítás azonban mindig pikáns párosítás. Véleményem szerint a Juventus a párosítás esélyese 60%-40% megoszlásban.

Basel – Manchester City

E két együttes em találkozott még a Bajnokok Ligájában. A párharc egyértelmű esélyese az angol bajnok aspiráns 95%- 5% al szemben természetesen a City szemszögéből nézve.

Porto – Liverpool

Két korábban már Bajnokok ligáját nyert együttes fog összecsapni. Angol Portugál párharc mely sok sok érdekességet tartogathat. Az gondolom a Liverpool jut tovább ám nagyon nehezen 55%- 45%-al szemben az angol együttes javára.

Sevilla – Manchester United

Spanyol angol párharc amely ugyan annyira nem nagy múltú mint egy Barcelona vagy Real Madrid Manchester United összecsapás ám mégsem szabad fél vállról venni a talán leggyengébb spanyol együttest a BL-t illetően. 70%-30%-al szemben az angolok javára.

Real Madrid – PSG

Minden bizonnyal a nyolcaddöntő csúcspárosítása melynek nehéz megítélni melyik együttes az esélyese. A mostani helyzet szerint mondhatnánk a PSG lenyűgöző formáját ám a tavasz még messze s Neymar most is elhagyta a PSG együttesét némi időre ám az indok nem egyértelmű. Tekintve az előttünk álló nyarat könnyen meglehet, hogy a brazil támadó a madridiaknál köt majd ki s mikor lenne alkalmasabb a sajtó számára élesíteni e bombát ha nem e párosítás előtt, alatt. Véleményem szerint a Real Madrid jut tovább rutinjának köszönhetően 55%-45%-os esélymegoszlással.

Sahtar Donyeck – AS Roma

A párosítás esélyese a Roma akiken talán a hideg időjárás foghat ki. 60%-40%-al szemben a Roma javára.

Chelsea – Barcelona

A második legerősebb párosítás. A Chelsea révén angol együttes így 2 csapatot kaphatott a Barcelona együttesén kívül, a Besiktast és a PSG-t. A londoniaknak nem volt szerencséjük így a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a katalánok személyében. Conte azt gondolom kitűnő edző ám a a nemzetközi színtéren eddig nem alkotott kiemelkedőt s nem várható, hogy ezen Barcelona ellen kezdi el siker szériáját. 60%-40% a Barcelona javára.

Bayern München – Besiktas

A Bayern München jelenleg azt gondolom a Barcelona és a Manchester City szintjén van, főképp Heynkess visszatérése óta . A párosítás egyértelmű esélyese 95%-5%-al szemben a németek javára.

Az Odavágókat 2018. Február 13.-án és 14.-én illetve 2018. Február 20.-án és 21.én rendezik meg. A visszavágókat 2018. Március 6.-án és 7.-én illetve Március 13.-án és 14.-én rendezik meg.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.