2018. FOCI VB OROSZORSZÁG SORSOLÁS

A 2018. évi Foci Világbajnokság már a nyakunkon, alig 200 na és megkezdődik az 1 hónapon át tartó fociláz. A Vb selejtezők már befejeződtek s kiderült mely 32 együttes kvalifikálta magát a főtáblára. Sajnos hazánk fiai idén sem tudták kivívni a részvételt s 1986-óta várjuk mikor láthatjuk a címeres mezt a VB mezőnyében. Ugyan a válogatottak névsora teljes ám az együttesek csoportjait még nem sorsolták ki egészen a mai napig. A Vb sorsolás a VB-t megelőző egyik legnézettebb esemény s több mint 300 millió ember követi televízión vagy interneten keresztül. A Világbajnokságra már több mint 400 000 jegy elkelt ám minden bizonnyal a sorsolást követően fogy a jegyek nagy hányada tekintve,hogy a szurkolók célirányos vásárlását ezen esemény befolyásolja. A sorsolást Moszkvában a Kreml-ben tartják. A nyitóbeszédet természetesen Putyin elnök valamint a FIFA elnöke Gianni Infantino tartja. A Sorsolást koordinátora a korábbi angol válogatott VB elődöntős Gary Lineker. Nézzük mely együtteseke kerülnek egy kvartettbe.

A Csoport:

1. Oroszország

2. Szaúd-Arábia

3. Egyiptom

4. Urugvay

A csoport első mérkőzését s egyben a VB nyitómeccsét az Orsosz válogatott játssza a Szaudiak ellen. A házigazda szerencsének mondhatja magát ugyanis a 65. a világranglistán így a 32 együttes közül a leggyengébbnek számít. A csoport másik 3 együttese sem tartozik a közvetlen elithez így minden bizonnyal a legjobb 16 közé kerülés nem állítja a hazaiakat lehetetlen küldetés elé. A csoport esélyese ettől függetlenül Urugvay!

B Csoport:

1. Portugália

2. Spanyolország

3. Marokkó

4. Irán

A B csoport egyértelműen két kiemelkedő együttese a korábbi Világ és Európa bajnok Spanyolország valamint a friss Európa Bajnok Portugália. Rögtön e két együttes összecsapásával indul az első forduló. E mérkőzés mind közül a legnagyobb izgalommal várt mérkőzés a csoportkör során. A papírforma szerint e két válogatott jut tovább!

C Csoport:

1. Franciaország

2. Ausztrália

3. Peru

4. Dánia

A VB erősebb csoportjaihoz tartozik e kvartett. Franciaország kimagaslik e négyesből s Dániának is jó esélyei lesznek a legjobb 16-ba kerüléshez. A csoport első mérkőzését Franciaország Ausztrália ellen vívja míg a Dánok Peru válogatottját próbálják majd legyűrni.

D Csoport:

1. Argentína

2. Izland

3. Horvátország

4. Nigéria

A Vb egyik ha nem a legnehezebb csoportja. Argentínát mint oly sokszor ezúttal is VB esélyesként kell kezelni, Horvátország és Izland egy csoportból kerültek ki s némi meglepetésre Izland lett e csoportgyőztes. Nigéria pedig mint sötét ló bárkit megszoríthat. A továbbjutást elsősorban az Argentínok-tól és a nagyon erős Horvátoktól lehet várni ám Izlandot-legyőzni nagyon nehéz lesz. Kitűnő csoport jött ez esetben össze!

E Csoport:

1. Brazília

2. Svájc

3. Costa Rica

4. Szerbia

A VB másik érdekes négyese ebben a csoportban találkozik. Brazíliát természetesen most is mint szinte mindig a VB egyik nagy favoritjának tartják. Svájc elképesztően jó Vb Selejtezőt tudhat magáénak igaz így is csak pót-selejtezőn jutottak ki. Szerbia és Costa Rica leginkább Svájc ellen jelenthet nehézséget a továbbjutást illetően. A csoport első mérkőzésén Brazília és Svájc csap össze.

F Csoport:

1. Németország

2. Mexiko

3. Svédország

4. Dél Korea

Az F csoport is nagyon érdekesnek ígérkezik. A csoport s egyben a Vb legnagyobb esélyese a címvédő Németország akik az első körben rögtön Mexiko együttesével csapnak össze. Svédország és Dél Korea a másik találkozón méri össze erejét. A Svédek nem kis meglepetésre a pót-selejtezőn a többszörös Világbajnok Olaszországot ejtették ki! A németek mellet nehéz megtippelni mely válogatott juthat tovább, egyedül Korea második helye lenne kisebb fajta csoda.

G Csoport:

1. Belgium

2. Panama

3. Tunézia

4. Anglia

A G jelű négyes egyértelműen Anglia és a Belga válogatott közt fog várhatóan eldőlni. A selejtezőt mindkét együttes simán vette s csoport elsőként jutott ki a VB-re. Panama Izland mellett a másik újonc együttes, Tunézia nem jelent várhatóan leküzdhetetlen akadály a két európai együttes számára.

H Csoport:

1. Lengylország

2. Szenegál

3. Kolumbia

4. Japán

Végül a H jelű négyeshez értünk. Meglehetősen vegyes az összetétele a kontinenseket nézve. A csoport esélyese a Lengyel válogatott akik az első körben Szenegállal játszanak míg Kolumbia és Japán a csoport 2. mérkőzését játssza. A továbbjutást a már említett Lengyeleken kívül Kolumbia vívhatja ki a legnagyobb eséllyel ám e csoport esetében meglehetően nehéz jósolni.

Íme hát  legjobb 32 együttes csoportbeosztása. Bizonyosan nagyszerű torna vár ránk szurkolókra mind a helyszínen mind a TV készülékek és a számítógépek előtt.

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.