2020. EURÓPA BAJNOKSÁG 4. NAP

Folytatódik a 2020-as Labdarúgó Európa Bajnokság. A ma játéknapon 15:00-tól Skócia Csehországgal csap össze a D csoportban. A két együttes finoman szólva sem számít az esélyesek közé, ám a továbbjutás szempontjából mindkét csapatnak saját kezében van a sorsa. Az esélyek Csehország sikerét vetítik előre.

Skócia – Csehország

Skócia: Marshall;Hendry;Cooper;Hanley;Robertosn;McTominay;McGinn;Armstrong;O’Donnell;Dykes;Christie

Csehország: Vaclik;Coufal;Celustka;Kalas;Boril;Kral;Souchek;Masoqust;Darida;Janko;Schick

Az első félidőt Skócia kezdte. 5.perc: McGinn lövését blokkolták. Schick lövését Marshall védte bravúrral. Dykes lőtt kapura veszélyes helyről ám a labda a kapu mellé ment. Robertson lövését hárította Vaclik. 42.perc: Schick fejelt szép gólt egy jobb oldali beadást követően 1:0! A félidőben több helyzet nem alakult ki. 

A második félidőt Csehország kezdte. 46.perC: Schick lövését védte Marshall, a kipattanót Darida lőtte a kapu mellé. 50.perc: Hendry lövése pattant ki egy védőről. 52.perc: Schick 50 méterről ívelt a kapuba 2:0! Az EB eddigi talán legszebb gólját láthattuk. Dykes hagyott ki óriási ziccert. 66.perc: Dykes hagyott ki újabb helyzetet. 81.perc: Schick lövését Marshall védte bravúrral. 84.perc: Forrest lövése pattant szögletre. 90.perc: Krmencik lövését védte Marshall bravúrral. 

A mérkőzést ugyan a Cseh válogatott nyerte, ám Skócia mindent megtett csupán a szerencse kerülte el őket. A mérkőzés képe talán a döntetlent mutatta ám a focit gólra játsszák s ebből Csehország lőtt kettőt. 

Lengyelország  Szlovákia    E csoport

A 18:00 órakor kezdődő mérkőzés egyértelmű esélyese Lengyelország. A Lengyel keretben található talán a világ legjobb formában lévő focistája Lewandowski. A Szlovák válogatottól már az is bravúr lenne ha pontot, pontokat szerezne ebben a csoportban igaz 5 évvel korábban a Magyar válogatottról is hasonló kép alakult ki mégis csoportelsőként végzett.

Lengyelország: Szczesny;Rybus;Bendarek;Gilk;Bereszynski;Linetty;Krychowiak;Klich;Zielinski;Lewandowski;Jozwiak

Svédország: Dubravka;Pekarik;Satka;Skririnar;Hubocan;Mak;Hromada;Kukcka;Haraslin;Duda;Hamsik

A mérkőzést Szlovákia kezdte. 14.perc: Duda verte meg ellenfelét majd lőtt kapura de végül a labda az alapvonalon ment ki. 18.perc: Mak lőtt kapura melyet először Szczesny hárított ám a kezéről a kapusnak a kapuba vágódott a labda 0:1! Érik a meglepetés. 21.perc: Hubocan illetve Krychoviak sárgultak be. 26.perc: Rybus lövését blokkolta a védelem. 27.perc: Kucka lőtt kevéssel a kapu fölé. Több nagy helyzet nem alakult ki. 

A második félidőt Lengyelország kezdte. 47.perc: Linetty egy bal oldali beadást követően lőtt a hálóba 1:1!  Ezt követen a lengyel válogatott került erőfölénybe, domináltak a pályán ám helyzetekig nem jutottak. 63.perc: Krychowiak kapott újabb sárga lapot így piros lappal hagyta el a pályát a jelek szerint indokolatlanul. 69.perc: Haralsin lövését blokkolták, majd az ezt követő szögletből Skririnar lőtt a kapuba 1:2! 88.perc: Lewandowski hagyott ki nagy helyzetet. 91.perc: Bendarek lőtt kevéssel a kapu mellé. Ezzel ért véget az összecsapás. 

A mérkőzés képe alapján a Szlovák válogatott nem érdemtelenül nyert, igaz a piros lap minden bizonnyal jelentősen befolyásolta a végeredményt.

Spanyolország – Svédország E Csoport

Az E csoport egyértelmű esélyese a Spanyol válogatott. Vb-t Eb-ket nyertek az elmúlt évtizedben, sok kitűnő játékossal rendelkeznek. Igaz idén a keretet Luis Enrique nagyon átszabta. Nincs Real Madrid játékos a keretben és kapus poszton is változások várhatóak. A Svéd válogatott az EB egyik legidősebb kerete míg a Spanyol a legfiatalabb. A Svéd együttes rendkívül masszív jól védekezik nehéz őket feltörni elől pedig kontrákat követően nagyon veszélyesek tudnak lenni. Az esti meccs esélyese a Spanyol együttes, ám egy döntetlen is benne van a mérkőzésben.

Spanyolország: Simon;Alba;Torres;Laporte;Llorente;Koke;Rodri;Pedri;Olmo;Morata;Torres

Svédország: Olsen;Lustig;Lindeöf;Danielson;Augutinisso;Forsberg;Ekdal;Olsson;Larsson;Berg;Isak

A mérkőzést Svédország kezdte. Spanyol szögletekkel indult a mérkőzés. A 16.percben Olmo fejesét hatalmas hárította Olsen. 23.perc: Koke lőtt kevéssel a kapu mellé. 29.perc: Koke lőtt messze a kapu fölé. 38.perc: Morata került helyzetbe majd hagyta ki a 100%-os ziccert. 41.perc: Isak fejesét védte Simon. 45.perc: Olmo hagyott ki nagy helyzetet. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt Spanyolország kezdte. A félidő több kisebb kihagyott spanyol helyzettel indult. 55.perc: Lustig sárgult be. 61.perc: Berg hagyott ki nagy ziccert. A mérkőzés végéig nagy helyzet nem alakult ki, ám a 90.percben a csereként beállt Moreno lőtt kapura ám Olsen bravúrral hárított. 94.perc: Sarabia helyezkedett jól ám Olsen ezúttal is a helyén volt. Maradt a 0:0!

A mérkőzést a spanyol válogatott irányította ám a svédek taktikája érvényesült. A labdabirtoklás miatt szinte felborult a pálya ám a Svédek rendkívül jól állták a sarat. Összességében a Spanyol keret gyengeségei a mai meccsen erősen kiütköztek. 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.