ATLETICO MADRID-F.C. BARCELONA

 

A Spanyol Bajnokság 3. Fordulójának csúcsrangadóját rendezik meg a Vicente Caldreon-ban. Az elmúlt két év bajnoka csap ugyanis össze. Az Atletico Madrid jelenleg a tabella 3. helyét foglalja el 2 győzelemmel 4 rúgott góllal és kapott gól nélkül. Simeone együttese tehát kitűnően kezdte a szezont, a maródiak listáján jelenleg senki sem szerepel így egy bombaerős madridi alakulat várhatja a Barcelona elleni összecsapást. A vendégek is jól kezdték a szezont ám némi meglepetésre „csupán” két 1:0-s sikert arattak ami kissé furcsának tűnik a tavaly év után. Jó hír Enrique együttesének,hogy Neymar felgyógyult a mumszból így már csatára kész ugyanakkor akad egy hiányzó is az együttesből ugyanis a saját nevelésű Pedro elhagyta a több játéklehetőség reményében a katalánokat és a Chelsea együtteséhez szerződött a nyáron. A Barclona kerete az átigazolási embragó miatt szinte semmit sem változott, ami a mai összeállítást illeti Douglas;Dani Alves; Bravo valamint az eltiltását töltő Piquet biztosan nem lép ma este pályára. Élvezetes összecsapás előtt állunk.

Atletico Madrid: Oblak;Juhanfran;Gimenez;Godin;Filipe Luis;Torres;Gabi;Tiago;Koke;Griezmann;Torres

Barcelona: Ter Stegen;Alba;Vermaelen;Mascherano;Roberto;Rakitic;Busquets;Iniesta;Neymar;Suarez;Rafinha

A mérkőzést a hazaiak kezdték, s az első percben egy jobb oldali beadást követően Torres fejelt a kapu mellé. A 7.percben vendég szögelt következett de helyzet nem alakult ki. A 15.percben Rakitic kapott Iniestától kitűnő labdát de a horvát támadó Oblak kapusba lőtte a labdát. A 16.percben Suarez adott középre jobb külsővel ám a labdát a hazai védők fejelték ki a 16-oson kívülre. A 18.percben Torres lövése kerülte el centikkel a jobb felső sarkot. A 19.percben Torres sárgult be miután Neymart felrúgta. A 24.percben egy vendég szögletet követően Suarez lőtt közelről a keresztlécre. A 26.percben Vermaelen sérült meg így helyére Mathieu állt be. A 35.percben Neymar lódult meg majd tört a 16-oson belülre ám lövésébe belevetődtek s így vendég szöglet következett melyet rögtön még egy követett. A 40.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 42.percben Torres lőtte a labdát a kapu előtt keresztbe. A 43.percben Filipe Luis sárgult be. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0-ás félidei állás.

A második félidőt a vendégek kezdték. A 46.percben Oliver Torres lőtt távolról a kapu mellé. A 49.perceben újabb kétes eset a 16-son belül de játékvezető továbbot intett pedig a felvételek alapján Mascherano  kezéhez ért a labda. Az 51.percben Torres lépett ki a védők közül s az elkéső Mascherano mellett lőtt a kapu jobb alsó sarkába 1:0! Az 55.percben Neymar szabadrúgása landolt  hálóban, kitűnő lövés volt Oblak nem védhetett 1:1! Az 60.percben Messi érkezett Rakitic helyére valamint Fereira állt be Torres helyére. A 62.percben Torres helyére Martinez érkezett a hazaiknál. A 67.percben egy óriási vendég helyzet maradt ki miután a gólvonalon Godin kezéről került ki  a mezőnybe a labda, újabb hibás döntés a játékvezető részéről. A 69.percben Gabi távoli lövését védte Ter Stegen magabiztosan. A 74.percben Roberto szerelt a 16-oson belül nagyot mentett a védő. A 77.percben egy villámgyors vendég támadás végén Messi lőtt a 16-oson belülről a kapu bal oldalába 1:2! A 79.percben Messi maradt üresen a 16-oson belül ám lapos lövését ezúttal Oblak lábbal tudta hárítani. A 81.percben Gabi helyére Vietto állt be a hazaiaknál. A 83.percben Martinez vette át szépen a labdát azonban lövését ter Stegen könnyedén hárította. A 86.percben Neymar passzolt Messi elé aki azonban a kapu fölé lőtte a labdát. A 88.percben vendég szögelt következett melyet követően a hazaik hozhatták  labdát. A 89.percben Gimenez sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Messi lőtt a nézők közé. A hosszabbítás 2 perc a mérkőzés végén, a 92.percben Godin maradt le egy középre tett labdáról. Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek végeredménye 1:2!

Egy rendkívül érdekes mérkőzést láthattunk. Az első félidőt követően nem lehetett elájulni a foci szépségét illetően aminek elsősorban a hazai csapat volt az oka. A vendég Barcelona ugyan igyekezett diktálni a tempót ám Messi hiánya erősen meglátszott a katalánokon. A második félidőben a hazaiak egy fokozattal gyorsabban kezdtek el játszani aminek Torres révén meg is lett az eredménye. Ezt követően a katalánok Neymar révén kiegyenlítettek, ezt követően jött Messi aki eszméletlenül nagy kedvvel játszott s ez a győztes gól formájában meg is mutatkozott. Összességében jó mérkőzést láthattunk ám a szokottnál alacsonyabb lángon égő Simeone együttessel.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.