F.C. BARCELONA-A.S. ROMA

A Bajnokok Ligája 5. Fordulóját rendezik a héten. A mai nap egyik legérdekesebb párosítása a Barcelona Roma összecsapás az E csoportból. A hazaiak a csoport élén állnak 10 ponttal 3 győzelemmel és 1 döntetlennel. A Camp Nou közönsége kitűnő heteket élhet át ugyanis csapatuk az elmúlt időszakban sorra nyeri meccseit ráadásul egyik legjobbjuk Messi nélkül. A Neymar Suarez duó elképesztő formának örvend s szinte egymást spanolva ontják magukból a gólokat illetve gólpasszokat. A gránát vörös kékek ráadásul a hét végén idegenben nyertek a Real Madriddal szemben így 6 pontra növelték előnyüket riválisukkal szemben. Ami a sérülteket illeti Rafinha Douglas és Mascherano a mai összecsapást biztosan kihagyja. A vendégek az E csoport 2. helyén állnak 5 ponttal miután 1 győzelmet 2 döntetlen és 1 vereséget szenvedtek el. A ma esti ellenfelükkel 1:1-es döntetlent játszottak ami kitűnő eredménynek számít a farkasoktól. Az Olasz Bajnokságban a 4. helyen állnak 3 pontra lemaradva az Inter gárdája mögött. A vendégek formája a Serie A-ban sem kiegyensúlyozott ugyanis legutóbbi 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Strootman;Totti Gervinho neve szerepel ami a ma esti meccs előtt nem túl jó ómen a rómaiak szempontjából. Az esélyek egyértelműen a hazaiak győzelmét jósolják és egy esetleges pontszerzés is hatalmas bravúrnak számítana a vendégek részéről.

Barcelona: Ter Stegen;Alba;Alves;Pique;Vermaelen;Roberto;Busquets;Rakitic;Messi;Suarez;Neymar

Roma: Szczesny;Maicon;Manolas;Rüdiger;Dignie;Nianggolan;Keita;Pjanic;Florenzi;Dzeko,Falque

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 2.percben hazai szöglet következett melyet követően melyet Pjanc vágott ki a 16-oson kívülre. A 3.percben Messi szerzett labdát majd Neymar-t indította volna aki lesen helyezkedett így a vendégek jöhettek. A 4.percben Messi próbálkozását Szczesny védte bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 7.percben egy gyönyörű passzjátékot követően Messi szerzett találatot ám azt les címén érvényesítették, a bíró a felvételek alapján tévedett. A 9.percben egy csodás indítást követően 16 méterről lőtt a kapu mellé, nagy helyzet maradt ki. A 11.percben Szczesny fogta Suarez középre adását. A 12.percben vendég szöglet következett melyet követően Dzeko fejelt a kapu fölé ordító ziccerből. A 13.percben egy gyors hazai kontra végén Suarez középre adását blokkolták a vendég védők. A 15.percben egy sakk-matt helyzetet követően Suarez talált az üres kapuba 1:0! A gólpasszt Alves jegyezte. A 18.percben egy csodás passzjátékot követően Messi talált a hálóba 2:0! Elképesztő találat volt. A 22.percben Suarez-t állították meg a 16-oson belül, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 28.percben ismét egy szép hazai akció futott a jobb oldalon de Rakitic sarkazását követően a vendégek szerezték meg a játékszert. A 34.percben újabb rossz partjelzői döntés, ezúttal Neymar ment ziccerben kapura de a sporttárs megállította, tévesen. A 37.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 40.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően a hazaiakhoz került a játékszer. A 41.percben Pique sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Florenzi lőtt kapura de Ter Stegen hárítani tudott. A 42.percben szöglet következhetett de nem alakult ki gólveszély belőle. A 43.percben újabb vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 44.percben hazai szöglet következett melyet követően Suarez elé került a labda aki 15 méterről lőtt a kapu jobb oldalába 3:0! Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Busquets helyére Samper állt be a hazaiaknál illetve Itturbe váltotta Nianngolant. A 49.percben hazai sarokrúgás következett melyet követően Messi lövését védte Szczesny. Az 51.percben Neymar távoli lövését Szczesny védte,az ezt követően szabadrúgásból Rakitic került helyzetbe de találat végül nem született. Az 54.percben Falque kapott kitűnő labdát ám Ter Stegen hárítani tudott, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Messi volt önző így csak szöglet következett melyet követően Messi varázsolt Pique elé aki az üres kapuba lőtte a labdát 4:0! A találatot követően Pique helyére Bartra állt be a hazaiknál. Az 58.percben Alves sárgult be. Az 58.percben Florenzi helyére Vanquier állt be a vendégeknél. Az 59.percben Suarez rossz indítását Szczesny szerezte meg. A  60.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Messi elé került a labda aki először még a kapusba majd később a kapuba lőtte a kipattanót 5:0! A 62.percben Vanquier sárgult be. A 63.percben Messi sárgult be, ezt követően Robert helyére Adriano állt be. A 64.percben vendég szabadrúgás következett melyet Pjanic lőtt a sorfalba. A 67.percben Dzeko fejelt a hazaiak kapujára ám lökés miatt a barca következett. A 71.percben egy Neymar Suarez kombinációt követően előbbi lőtt centikkel a bal kapufa mellé. A 72.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 75.percben Pjanic helyére Ucan állt be a vendégeknél. A 76.percben Neymar-t buktatta a frissen beállt Ucan a 16-oson belül, a 11-est Neymar lőtte a kapusba de a kipattanót Adriano rúgta a léc alá 6:0! A 79.percben Dzeko fejelt a keresztléc fölé. A 80.percben Alves beívelését Szczesny húzta le a levegőből, ezt követően Messi lőtte Szczesny-t fejbe így maradt a 6:0! Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 82.percben Dzekot állították meg szabálytalanul a 16-oson belül, a büntetőt Dzeko lőtte Ter Stegen kezei közé maradt a 6:0! A 85.percben Szczesny szedte fel a labdát Suarez elől a 16-oson belül. A 89.percben Szczesny szedte fel Neymar elől Alves középre adott labdáját. A 90.percben Neymar tört ziccerben a kapura de a vendég védők becsúszva tudtak szerelni, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc melyben egy bal oldali beadást követően Dzeko fejelt a hazaik kapujába 6:1! Ezzel véget ért a találkozó.

Az első félidőben a katalánok birtokolták a labdát s káprázatosabbnál káprázatosabb helyzeteket alakítottak ki majd szebbnél szebb gólokat lőttek. A vendégek játékára nehéz szavakat találni mert a labda gyakorlatilag csak pillanatokra volt náluk. A második játékrészben a hazaiak ott folytatták ahol abbahagyták, s gyakorlatilag akkor alakítottak ki helyzetet amikor akartak. A büntetők terén még van mit fejlődni a hazaiaknak de a vendégek sem büszkélkedhettek. Dzeko a végén még szépíteni tudott de a meccset a barca megérdemelten nyerte gyakorlatilag porig alázva a római játékosok önbizalmát. Kitűnő mérkőzést láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.