MANCHESTER UNITED F.C.-SOUTHAMPTON F.C.

A Permier League 23. Fordulóját rendezik meg a hét végén, amelyen több rangadót is rendeznek. Ezek közül először az Old Trafford-ra „látogatunk” ahol a tabella 5. helyezettje a Manchester United fogadja a 10. Southampton együttesét. A vörös ördögök eddig nem futottak lenyűgöző szezont így kisebb fajta csodának számít, hogy Van Gaal még a hazaiak kispadján ül. Az elmúlt 22 mérkőzésükből mindössze 10-et tudtak megnyerni 7 döntetlen és 5 vereség mellett, ami azonban a Liga gyengülését mutatja,hogy még így is belátható távolságon belül van a bajnoki cím mindössze 7 pontra. Az elmúlt 5 fordulóban 2 győzelem mellett 2 döntetlent és 1 vereséget értek el  ami jól jelzi a csapat hullámzó teljesítményét. A sérülteket illetően is vannak gondok Shaw;Valencia;Rojo;Carrick;Young;Jones és Schweinsteiger minden bizonnyal kihagyja a mai összecsapást. A Koeman féle Southampton épp a tabella közepén helyezkedik el. Az elmúlt évek játékos eladásai egyre jobban látszanak a klubon mert a keret évről évre közelít az alsó régióhoz, ami természetes miután a legjobbjaikból igyekeztek pénzt tőkét kovácsolni. A 22 mérkőzésükből 8-at győzelemmel zártak 6 döntetlen és 8 vereség mellett. Az elmúlt 5 fordulóban javuló formát mutatott az együttes miután 3 győzelem mellett mindössze 2 vereség szerepel. Ami a sérülteket illeti Rodrigues és Gardos lesz kénytelen kihagyni a mai összecsapást. Az ősz szezonban már találkozott a két együttes és egy kitűnő mérkőzésen 3:2-re a United diadalmaskodott. Ami a mostani esélyeket illeti talán az ördög állnak jobban mert úgy tűnik a legsötétebb veremből már kimásztak (több esetenként 50 éves negatív rekordot döntöttek meg), azonban a vendégek elmúlt fordulókban mutatott teljesítménye derűlátásra ad okot. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Manchester United: De Gea;Darmian;Smalling;Blind;Jackson;Fellaini;Schneiderlin;Lingard;Herrera;Martial;Rooney

Southampton: Forster;Soares;Van Dijk;Fonte;Bertrand;Clasie;Wanyama;Tadic;Mane;Targett;Long

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 8.percben Martial távoli lövése ment el a vendég kapu mellett. A 13.percben Blind távoli lövését Forster védte magabiztosan. A 17.percben Darmian középre adását blokkolták a vendég védők a 16-oson belül. A 20.percben Rooney lövése ment el a jobb kapufa mellett. A 29.percben Rooney távoli lövése ment el a kapu előtt keresztbe. A 30.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Wanyama fejelt a hazai kapu fölé. A 35.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 37.percben Mane került a kapu előtt helyzetben de De Gea jól jött ki a kapujából. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén, a 46.percben Lingard távoli próbálkozása ment el a kapu mellett. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Mata érkezett a hazaiaknál Fellaini helyére. A 48.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 51.percben Lingard lőtt a kapu előtt keresztbe. Az 54.percben Martial passzát követően a hazai védelem tisztázott a 6-os előterében. Az 55.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 56.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Lingard lőtt a labda mellé, az ezt követő kontra támadásból helyzet nem alakult ki. Az 60.percben McNair állt be a megsérülő Darmian helyére. A 61.percben vendég szöglet következett melyet követően McNair csúsztatta ki a kapu elől a labdát, az újabb szögletet követően Wanyama fejelt a kapu mellé centikkel. A 66.percben McNair tört előre harcolt ki szögletet de helyzet ebből sem alakult ki. A 66.percben a vendég oldalon Clasie helyére Romeu állt be valamint Word-Provse váltotta Tadic-ot. A 68.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Romeu lőtt a keresztléc fölé. A 72.percben újabb vendég szöglet következett de a labdát Rooney vágta ki a 16-oson kívülre. A 74.percben Long középre adását húzta le De Gea. A 79.percben Mane helyére Austin állt be a vendégeknél. A 80.percben egy szabadrúgást követően Long fejelt a keresztléc fölé. A 86.percben Januzaj érkezett Jackson helyére a hazaiaknál. A 87.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Austin fejelt a kapuba 0:1! A hosszabbítás 5 perc, a 91.percben Romeu lövését védte De Gea szép mozdulattal. A 95.percben Januzaj próbálkozása ment el a kapu mellett. Ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első félidőben gyakorlatilag 5 kapu mellé lövésen és egy szögleten kívül nem történt semmi érdemleges. Van Gaal taktikája a hazai együttes legrosszabb teljesítményét hozza elő játékosaiból, a vendégeknek a mérkőzés jelen állása tökéletesen megfelel. A második játékrészben sem történt sokkal több esemény leszámítva a vendégek gólját. Összességében a döntetlen igazságosabb eredménynek tűnik, de a pontokat nem érdemre osztogatják. A szezon leggyengébb mérkőzését láthattuk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.