JUVENTUS F.C.-A.S. ROMA

A Serie A 21.fordulóját rendezik meg a hét végén, a forduló rangadójára Torinóban kerül sor ahol a Juventus Stadium-ban fogadja a Juventus a Romát. A hazaiak egy gyötrelmes szezonkezdetet követően összeszedték magukat s egészen a dobogóik meneteltek annak is a 2. helyéig. Eddig lejátszott 20 meccsükből 13-at nyertek meg 3 döntetlen és 4 vereség mellett. Az első 3 fordulóban 3 vereséget szenvedtek el így gyakorlatilag azóta szárnyalnak. Az elmúlt 5 fordulóban 5 győzelmet produkáltak s nagyon közelednek a tabella élén álló Napoli együtteséhez. A sérültek között található Lemina és Pereira de ezen kívül minden meghatározó játékos Allegri rendelkezésére áll. A vendég oldalon kissé eltérő a helyzet, a Roma egy remek szezonkezdeten van túl ám ezt követően az ősz végére mintha szétesett volna az együttes. A 20. fordulót követően 9 győzelemmel 6 döntetlennel ás 6 vereséggel állnak a tabella 5. helyén, aminek köszönhetően Rudi Garcia edzőt menesztették. Az elmúlt 5 fordulóban 1 győzelem mellett 4 döntetlent ért el az együttes. A sérültek között ezúttal meglepően kevés név szerepel mindössze Strootman;Ucan és Gervinho . A vendégek támadó játékának ugyanakkor éppen Gervinho az alapköve így nem túl hízelgő a sérülése a ma esti rangadó előtt. Az esélyek egyértelműen a hazai gárda mellett szólnak mind a múlt mind a jelen összecsapásait és eredményeit figyelembe véve, a vendégek egy döntetlen esetén is elégedettek lehetnének.

Juventus: Buffon;Chiellini;Bonucci;Barzagli;Evra;Pogba;Marchisio;Khedira;Lichtsteiner;Dybala;Mandzukic

Roma: Szczesny;Manolas;De Rossi;Rudiger;Dignie;Pjanic;Vainqueur;Florenzi;Nianggolan;Dzeko;Salah

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. Az 5. percben Pogba beadását követően a védők tisztázni tudtak. A 6.percben Bonucci lövése ment el a vendégek kapuja mellett. A 9.percben De Rossi sárgult be. A 10.percben Dybala lőtte a hazai szabadrúgást kapura de helyzet nem alakult ki belőle. A 12.percben Dybala lövését követően hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 14.percben Rudiger is a sárga laposok közé iratkozott fel szabálytalanságát követően. A 16.percben ismét Pogba beadását tisztázták a hazai védők majd a kontra támadás végén Florenzi lövését védte Buffon. A 23.percben Evra kapáslövését blokkolta a vendég védőfal. A 37.percben Florenzi lőtt a kapu fölé egy kipattanó labdát követően. A 43.percben Evra lövése ment a jobb oldali kapu mellé. A 45.percben Dybala lövését Szczesny védte szép mozdulattal. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. Az 51.percben Mandzukic és Pjanic is sárga lapot kapott. A 62.percben Pjanic beadása szállt magasan középre és így mindenki előtt elment a játékszer. A 64.percben Nianggolan érkezett jól a kipattanóra de lövését blokkolni tudták. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 66.percben Cuadrado állt be a hazaiaknál Lichtsteiner helyére. A 69.percben Cuadrado lövését Szczesny védte gond nélkül, ezt követően vissza került a labda a hazaiakhoz s Evra lőtte azt kapura de Szczesny ezt is védeni tudta. A 71.percben Vainqueur helyére Keita érkezett a vendégeknél. A 76.percben Pogba lövése ment centikkel a kapu mellé. A 77.percben POgba kapott jó labdát majd ugratta ki Dybalá-t aki gyönyörű mozdulattal lőtt a kapu bal alsó sarkába. A 81.percben Dzeko lökött a 16-oson belül így találatát érvénytelenítették. A 84.percben Dybala helyére Morata állt be a hazaiaknál. A 88.percben Nianggolan lövését blokkolták a hazai védők, még e percben Evra sárgult be. A 90.percben Pjanic lőtte a vendégek szabadrúgását a sorfalba. A 90.percben Umar állt be Salah helyére a vendégeknél. A hosszabbítás 4 perc. A 91.percben Pjanic szögletéből helyzet nem alakult ki. A 93.percben Nanggolan sárgult be, még ebben a percben Torisidis váltotta Florenzi-t a vendégeknél. Több helyzet már nem alakult ki a mérkőzés véget ért.

Az első félidőben a hazaiak igyekeztek a kapu elé szegezni a vendég együttest ám komoly gólhelyzetig nem jutottak. A vendégek a kontrákra rendezkedtek be, melyből egy alakalommal majdnem a vezetést is meg szerezték. A második játékrészben az együttesek gyorsabbá tették játékukat s elsősorban a hazaiak tudtak ebből több helyzetet kialakítani. A félidő derkeán már egyértelmű volt,hogy a mérkőzést a vendég együttes csak a szerencséjének tudhatóan úszhatja meg gól nélkül. A találatot végül a hazaiak ifjú tehetsége Dybala szerezte teljesen megérdemelten. A vendégek ezt követően ugyan igyekeztek kiegyenlíteni ám ez végül nem sikerült nekik. Az eredmény reális a hazaiak végig jobbak voltak, így a Juventus továbbra is 2 ponttal lemaradva üldözi a tabella élén álló Napoli együttesét.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.