LEICESTER CITY-LIVERPOOL F.C.

A Premeier League 24. hétközi fordulóját rendezik meg a mai és a holnap esti játéknap folyamán. A forduló rangadóját a listavezető játssza hazai pályán a Klopp által irányított Liverpool ellen. A hazaiak az elmúlt 23 mérkőzéséből 13-at győzelemmel abszolváltak 8 döntetlen mellett és 2 vereséggel. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 2-őt győzelemmel zártak 3 döntetlen mellett. A maródiak listáján Schlupp és James neve szerepel így a hazai együttes a legerősebb 11-el tud ma este kiállni. A Leicester 3 pont előnnyel vezeti a Premier League tabelláját ám a mai mérkőzésen kívül a héten idegenbe látogatnak a Manchester City-hez majd az azt követő fordulóban az Arsenal-hoz látogatnak így nem akármilyen sorozat előtt állnak. A vendég együttes a tabella 7. helyét foglalja el eddigi 23 mérkőzésükből 9-et nyertek meg 7 döntetlen és 7 vereség mellett. Az elmúlt 5 fordulóból 2 győzelem mellett 1 döntetlent és 2 vereséget ért el a vörös együttes. A sérültek listáján Gomez;Ings,Skrtel,Origi,Coutinho,Rossiter,Sturridge szerepelnek. Az őszi összecsapást a Liverpool nyerte. A korábbi mérkőzéseken is a vörösök domináltak, ami a ma esti esélyeket illeti inkább a Leicester tűnik esélyesebbnek a 3 pont megszerzésére. Izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Leicester: Schmeichel;Fuchs;Huth;Morgan;Simpson;Mahrez;Kante;Drinkwater;Albrighton;Vardy;Okazaki

Liverpool: Mignolet;Clyne,Lovren;Sakho;Moreno;Can;Lucas;Henderson;Milner;Firminho;Lallana

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 2. percben Mahrezlőtt 16 méterről centikkel a bal kapufa mellé. A 4. percben Can cselezte be magát a 16-oson belülre, majd lőtt a kapu fölé. A 7. percben vendég szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 8.percben egy hazai kontra végén Okazaki fejesét Mignolet védte hatalmas bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 11.percben Milner beadását követően Can fejesét kellett Schmeichel-nek bravúrral hárítania. Az esetet les előzte meg így a hazaiak hozhatták a labdát. A 14.percben Mahrez lövését Mignolet fogta magabiztosan. A 17.percben vendég szöglet következett melyet követően Lucas lőtt a kapu fölé 13 méterről. A 18.percben ismét vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 20.percben Milner távoli lövését blokkolták a haza védők. A 22.percben egy vendég kontrát szűrt meg kitűnően a hazaiak védelme. A 24.percben Simpson távoli lövését blokkolták a vendég védők. A 25.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Mignolet fogta meg a labdát. A 27.percben Firmino beadását Schmeichel fogta meg. A 28.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták el a játékszert. A 31.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet ezúttal sem alakult ki. A 32.percben vendég szögelt következett melyet egy újabb követett de helyzet egyikből sem alakult ki. A 33.percben Fusch fejelt saját kapuja fölé centikkel , az ezt következő sarokrúgás nem okozott nagy zavart a hazaiak közt. A 35.percben Mahrez lőtt távolról gyönyörűen kapura ám Mignolet ezúttal is a helyzet magaslatán volt, az ezt követően szögletből gólveszély nem alakult ki. A 36.percben hazai szabadrúgás következett de a beívelést követően a Liverpool hozhatta a labdát. A 38.percben Sakho mentett a saját gólvonaláról miután Mignolet kiejtette kezéből a játékszert. A 39.percben Moreno lőtt 8 méterről a oldalhálóba. A 44.percben Can távoli próbálkozását blokkolták a hazai védők, az ezt követő szögletből helyzet ezúttal sem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc, a 46.percben vendég szöglet következett de veszély ebből sem alakult ki így maradt a 0:0-ás félidei állás.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 47.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 52.percben Okazaki lövése ment el a kapu mellé. Az 56.percben Moreno próbálkozását védte Schmeichel szép mozdulattal. A 60.percben egy haza kontra végén Vardy lőtt eszméletlen nagy gólt távolról 1:0! A 63.percben Drinwater beadását Mignolet húzta le magabiztosan. A 66.percben Henderson helyére Benteke állt be a vendégeknél. A 69.percben Can lőtt kapura egy kipattanó labdát. A 70.percben Okazaki tűnt el gyanús körülmények között a 16-oson belül. A 72.percben egy gyönyörű passzot követően Vardy lőtte ki a felső sarkot közelről 2:0! Úgy fest a találkozó ezzel eldőlt. A 75.percben Allen érkezett Can helyére a vendég oldalon. A 79.percben Albrighton helyére Gray állt be a hazaiaknál. A 82.percben Clyne lövését blokkolták a hazai védők. Az ezt követő sarokrúgásból helyet nem alakult ki. A 84.percben Mahrez távoli lövését a vendég védelem blokkolni tudta. A 84.percben Milner szögletét követően a hazaik hozták el a játékszert. A 86.percben Okazaki helyére King érkezett a hazaiaknál, illetve Firmino helyére Teisera állt be a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc, melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:0-ás végeredmény.

Az első félidőben mindkét együttes támadó szellemben lépett pályára. A labdát felváltva birtokolták az együttesek melyek a kontra támadásokat részesítették előnyben az ellenfél labdavesztéseit követően. A helyzetek számát tekintve a hazaiak  jobban teljesítettek ám összességében a félidei döntetlen reális eredmény. A második félidőben a hazaiak rákapcsoltak s 2 gyönyörű Vardy góllal bebiztosították helyüket a tabella élén. a vendégek nem tudtak szinte semmit felmutatni a pályán így a hazaiak teljesen megérdemelten nyertek,

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.