F.C. REAL MADRID-ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 26. fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló rangadóját a tabella 3. és 2. helyezettje játssza egymás ellen az az a Real Madrid fogadja hazai körülmények között az Atletico Madrid gárdáját. A királyiak eddigi 25 mérkőzésükből 16-ot nyertek meg 6 döntetlen és 3 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett. A sérültek listáján Bale neve szerepel és Pepe játéka kérdéses. A matracosok eddigi 25 találkozójukból 17-et nyertek meg 4 döntetlen és 4 vereség ellett. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Tiago és Savic neve szerepel. A Real Madrid a hazai teljesítményét illetően a Barcelona mögött második 13 meccsből 11 győzelemmel 1 döntetlennel és 1 vereséggel. Az elmúlt 5 hazai mérkőzésén 5 győzelmet arattak Ronaldo-ék. Az Atletico Madrid idegenben a legtöbb pontot gyűjtötte 13 mérkőzésből 9-et nyertek meg 1 döntetlen és 3 vereség mellett. Az utóbbi 5 idegenbeli meccséből 4-et nyert meg 1 vereség mellett. A két együttes elmúlt 5 mérkőzésén a hazaiak 1 mérkőzést nyertek meg 2 döntetlen és 2 Atletico siker mellett. Az elmúlt 20 mérkőzésből a királyiak 12-őt nyertek meg 4 döntetlen és 4 Atletico siker mellett. A hét közben mindkét együttes a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben lépett pályára ahol a Real Madrid idegenben győzte le a Roma együttesét, míg  az Atletico 0:0-ás döntetlent ért el a PSV vendégeként. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Real Madrid: Navas;Carvajal,Ramos;Varane;Danilo;Isco;Kroos;Modric;Ronaldo,Benzema;James

Atletico Madrid: Oblak;Juhanfran;Gimenez;Godin;Lius;Niguez,Gabi;Fernandez;Koke;Torres;Griezmann

A  mérkőzést a vendégek kezdték. Az első percben Ronaldo lőtt távolról a kapu mellé. Az 5.percben Ronaldo bal oldali beadását követően Luis találta el rosszul a labdát ám helyzet végül nem alakult ki. A 10.percben vendég szöglet következett melyet követően Fernandez lőtt 18 méterről a kapu mellé. A 11.percben újabb vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 12.percben Navas adta el majdnem a labdát a 16-oson belül. A 17.percben hazai szabadrúgás következett melyet Varane fejelt a kapu mellé centikkel. A 22.percben Ronaldo lőtt távolról a kapu mellé. A 26.percen Torres elől szedte fel Navas a labdát az 5-ösön belül. A 31.percben Godin sárgult be visszarántásért, az ezt követő szabadrúgást Ronaldo lőtte kapura d Oblak védeni tudott majd ezt követően ismét a hazaiakhoz került a labda és ezt követően Benzema lőtt a kapu mellé. A 39.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazai védők rúgták ki a labdát. A 41.percben Griezmann távoli löketét Navas védte bravúrral, az ezt követő sarokrúgásból Navas ütötte ki a labdát a 16-oson kívülre. A 42.percben Koke lövését Navas védte bravúrral, ismét sarokrúgás következhetett melyet Godin fejelt a kapu mellé. A 45.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Mayoral állt be Benzema helyére a hazaiaknál. A 48.percben egy gyors hazai támadás végén Ronaldo lőtt centikkel a jobb kapufa mellé. A 49.percben Griezzmann került helyzetbe de a hazai védők végül fel tudtak szabadítani. Az 53.percben egy szép vendég támadás végén Torres passzolt Griezmann elé aki 10 méterről nem hibázott 0:1! Az 56.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 57.percben James helyére Vazquez állt be a hazaiaknál. A 62.percben Vazquez sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet már nem alakult ki. A 66.percben egy szép vendég akció végén Niguez lőtte a labdát Navas-ba majd a kipattanó jobbról tekerték középre de helyzet ebből már nem alakult ki azonban az ellentámadás végén Vazquez elől mentett Gimenez. A 68.percben Ronaldo fejelt Oblak ölébe 6 méterről. A 70.percben Isco helyére Jese állt be a hazaiaknál. A 71.percben egy jobb oldali beadást követően a vendég védelem rúgta el a játékszert de nem túl messzire így Oblak-nak kellett hárítania. A 72.percben  Gimenez  sárgult  be. A 73.percben Mayoral lőtt középre de Oblak fogta lapos labdáját. A 76.percben egy jogosnak tűnő 11-est nem ítéltek meg a hazaiaknak. A 77.percben Fernandez helyére Kranevitte állt be a vendégeknél. A 78.percben Modric lövését blokkolták a vendégek. A 81.percben Torres helyére Correal állt be a vendégeknél. A 84.percben egy jobb oldali beadást követően Ronaldo fejesét Oblak fogta magabiztosan. A 86.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Griezmann lőtt távolról a kapu fölé. A 88.percben egy villámgyors hazai kontra végén Jese lőtt a kapu mellé centikkel. A 90.percben a vendég védelem mentett nagyot a 16-oson belül. A 91.percben Correal sárgult be. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Ramos is besárgult. Több helyzet már nem alakult ki így 0:1 maradt a végeredmény.

Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát s alakítottak ki helyzetecskéket ám igazi gólhelyzetet az első félidő folyamán csak szabadrúgásból sikerült kieszközölniük. A vendégek az első 15 percet követően aktiválták magukat ám céljuk nem elsősorban a helyzetek kialakítása volt hanem a királyiak játékénak szétzilálása. A félidő végén aztán a vendégek több életveszélyes helyzetet alakítottak ki s gyakorlatilag Navas védéseinek köszönhető, hogy a mérkőzés 0:0 volt a félidőben. A második játékrészben a hazaiak aktivizálták magukat előbb ám találatot nem sikerült elérniük pedig Ronaldo előtt 2 ziccer is adódott. A vendégek a félidő derekán egy kitűnő támadás végén meg tudták szerezni a vezetést s innentől egyértelműen a kontrákra álltak be. A hazai együttes egyre nagyobb nyomást gyakorolt Simeone együttesére ám végül találatot nem tudtak elérni. A hazaiak egy büntetőt nem kaptak meg de ettől függetlenül a vendégek taktikájuknak köszönhetően nyerték meg az összecsapást. Ezzel a mérkőzéssel gyakorlatilag eldőlt, hogy a Barcelona nagyon közel került a bajnoki címhez illetve az is, hogy az Atletico Madridon kívül már senki sem állíthatja meg a bajnokságban a katalánokat.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.