LIVERPOOL F.C.-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 28. fordulóját rendezik meg a hét közben. E forduló sok érdekes mérkőzést tartogat magában ám ezek közül is kiemelkedik a Manchester City idegenbeli mérkőzése a Liverpool ellen. Nem csupán a két klub jelenlegi helyzete miatt, hanem a múlt hét végi Ligakupa döntő miatt amit épp e két együttes vívott meg s büntetőkkel az akkor vendégként feltüntetett Manchester City nyert meg. Ezzel Pellegrini minden valószínűség szerint utolsó kupáját nyerte az együttessel. Ami a tabellát illeti a hazaiak a 11. helyen állnak 26 mérkőzésből 10-et nyertek meg 8 döntetlen és 8 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésükön 2 győzelmet arattak 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Az együttes a hazai tabellán mindössze a 13. miután 12 mérkőzést követően 4-et nyertek meg 5 döntetlen és 3 vereség mellett. Legutóbbi 5 hazai mérkőzésükből 1-et nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Az együttesből sérülés miatt Gomez;Ings;Skrtel;Rossiter;Sakho;Stewart és Leiva is hiányozni fog.  Klopp együttese az Európa Ligában a múlt héten tovább jutott s ellenfélként az ősi rivális Manchester United-et kapta. A vendégek a tabella 4. helyén állnak 26 mérkőzésükből 14.et nyertek meg 5 döntetlen és 7 vereség  mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésükön 2 győzelmet arattak 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Az idegenbeli tabellán a City a 7. 12 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 4 döntetlen és 3 vereség mellett. Az utolsó 5 bajnokijukból 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. A kékek a Bajnokok Ligájában győzetek idegenben Kijev-ben 3:1-re így gyakorlatilag már  a következő körben érezhetik magukat. A sérültek listáján Nasri;De Bruyne és Delph szerepel. A két együttes elmúlt 16 mérkőzéséből  a hazaiak 6 mérkőzést nyertek meg 7 döntetlen mellett és mindössze 3 City siker született. Az utóbbi 5b Anfield Road-on lejátszott mérkőzésből  3 hazai győzelem született és 2 döntetlen. Az esélyek tehát inkább a liverpooli győzelem mellett szólnak ám a döntetlen is reális eredmény lehet. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Liverpool: Mignolet, Flanagan, Lovren, Toure, Clyne, Milner, Can, Henderson, Firmino, Origi, Lallana

Manchester City: Hart, Zabaleta, Otamendi, Kompany, Clichy, Fernandinho, Fernando, Navas, Silva, Sterling, Aguero

A mérkőzést a Manchester City együttese kezdte. A 2. percben hazai szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. Az 5. percben ismét hazai szabadrúgás következett, a beívelést követően a védők vágták ki a labdát. A 12. percben vendég szabadrúgás következett, a beadott labdára Fernandinho érkezett, majd fejelte azt a kapu mellé. A 20. percben Lallana rúgta a jobb szélről Otamendibe a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 22. percben Firmino indult meg, majd lőtte a labdát laposan a kapura, de Hart könnyedén védte. A 23. percben Zabaleta lőtte a labdát a kapu előterébe, ahol azonban Mignolet fogta a játékszert. A 28. percben egy középre érkező labdát Sterling lőtte távolról a kapu bal oldala mellé. A 31. percben Silva adta két védő között a labdát a kapu elé, azonban a kapus megfogta. A 34. percben Lallana vitte a labdát a 16-osig, majd lőtte egyenesen a kapu jobb oldalába, 1:0! A 37. percben Aguero cselezte be magát a 16-oson belülre, azonban a védők tisztázni tudtak, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 38. percben Navas lövését követően kellett a védőknek tisztázni. A 41. percben Firmino passzát követően Milner lőtt a 16-oson belülről akapu jobb alsó sarkába, 2:0! A 45. percben Firmino adta középre a labdát, azonban Firmino helyezkedett lesen, így megállították az akciót. A hosszabbítás 1 perc. A 46. percben vendég szöglet következett, a beívelést követően Aguero fejelt kapura, azonban egy védő kivágta a labdát. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 2:0!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Sterling helyére Bony érkezett a vendégeknél. a 48.percben Hart védett nagyot egy jobbról érkező lövést követően. Az 55.percben Fernandinho helyére Ichenacho állt be a vendégeknél. Az 57.percben egy gyönyörű hazai akció végén Firmino lőtt a kapuba Lallana passzát követően 3:0! A 60.percben Hart fogta Milner bombáját az ezt követő szögletet egy újabb követte de helyzet nem alakult ki belőle. A 64.percben Milner lőtt egy vendég védelmi hibát követően a kapu fölé. A 68.percben Navas sárgult be. A 69.percben Origi helyére Benteke állt be a hazaiaknál. A 75.percben Clichy helyére Kolarov állt be a vendégeknél valamint Allen állt be a hazaiaknál Firmino helyére. A 85.percben egy hazai szabadrúgást követően Henderson lövése kerülte el kevéssel a jobb kapufát. A 88.percben Milner helyére a hazaiaknál Ibe állt be. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. A 93.percben Clyne lőtt távolról Hart kezébe. Ezzel véget ért a mérkőzés.

Az első játékrészben a két találaton kívül nem történt szinte semmi.  A második játékrészben az első játékrész ismétlődött annyi eltéréssel,hogy a City többet támadott és jobban játszott azonban a gólt mégis a hazaiak szerezték. Nehezen nézhető mérkőzést láthattunk ahol a hazaiak teljesen megérdemelték a győzelmet.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.