A.C.MILAN-INTERNACIONALE

A nyár derekához érve egyre több elit klub kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. Az elit bajnokságok top csapatai egyenlőre még csak a Nemzetközi Tornákon találkoznak egymással barátságos keretek között mielőtt kezdetét venné a vérre menőküzdelem a különböző kupákért. Az egyik legnépszerűbb kontinens ezen célokra Amerika illetve Ázsia. A mai napon több felkészülési mérkőzést is rendeznek melyeken maguk a gigászok mérkőznek meg. Ezek közül az első egy igazi Olasz derbi ahol az A.C. Milan és az Internacionale együttese csap össze. Mindkét csapat egy csalódást keltő szezonon van túl, ugyanis egyik együttes sem tudta a Nemzetközi Kupákba kiverekedni magát. Ebből kifolyólag idénre maradt az Olasz bajnokság valamint az Olasz kupa amire ember emlékezet óta nem volt példa. A két együttes közül az Inter végzett „jobb” helyen ugyanis 14 győzelemmel  13 döntetlennel és 11 vereséggel a 8. helyen végzett. Az Milan együttese ettől 3 pontra lemaradva a 10. helyen zárta a szezont 13 győzelemmel 13 döntetlennel és 12 vereséggel. Meglehetősen érdekes összecsapás előtt állunk ahol megjósolni nehéz melyik együttes tud a másik fölé kerekedni.

A mérkőzést a Milan együttese kezdte. A 2.percben Inter szöglet következhetett de helyzet nem alakult ki belőle. A 4.percben Carrizo védett egy megpattanó labdát követően majd e támadás végén Honda elől szedte fel a labdát. A 10.percben egy Milan szabadrúgást követően a vendég játékosok hozhatták a labdát. A 11. percben egy trükkös hazai szabadrúgást követően Poli fejelt a kapu fölé. A 13.percben Niang puskázott el egy óriási lehetőséget. A 14.percben egy bal oldali támadás végén Carrizonak kellett magához ölelnie a labdát. A 17.percben egy tetszetős hazai támadás végén a vendég védők tisztáztak a 16-oson belülről. A 21.percben Delgado lőtt a 16-oson belülről a keresztléc fölé. A 22.percben egy hazai szögletet követően Nagatomo vágta ki a játékszert. A 26.percben Longo távoli lövését blokkolták a hazai védők. A 32.percben Honda szerzett labdát majd tálalt Niang elé aki 17 méterről a keresztléc fölé lőtte a labdát. A 33.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően helyzet ezúttal sem alakult ki. A 35.percben Matri jobb oldali próbálkozása landolt az oldalhálóban. A 37.percben hazai szöglet következett melyből gólveszély nem alakult ki. A 38.percben Matri passzolt a középen érkező Niang elé aki azonban az üres kapu mellé lőtte a labdát. A 39.percben újabb Milan szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 43.percben Matri talált lesről a kapuba így maradt a 0:0! Az esetet követően a támadó besárgult ert sípszó után lőtte el a labdát. A 45.percben újabb lesgól született ezúttal azonban a vendég oldalról, ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték a tömeges cseréket követően. Az 50.percben Nagatomo lőtt távolról de Lopez magabiztosan fogta a labdát. Az 54.percben vendég szöglet következett melyből helyez nem alakult ki. Az 56.percben Taider lőtt távolról a kapu fölé. Az 58.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Zapata fejelt a kapu fölé. A 60.percben az újabb tömeges cseréket követően folytatódhatott a mérkőzés. Érdekesség hogy a Milan együttesében Luiz Adriano és Bacca is pályára lépett az új szerzemények közül. A 61.percben Andreoli mentett hatalmasat, az ezt követő szögletből Mexes lőtt egy iszonyatosan nagy gólt 18 méterről a jobb felső sarokba 1:0! A 64.percben Bacca indult meg majd lőtt kapura de lövését blokkolni tudták. A 66.percben Icardi lőtt távolról a kapu mellé. A 6 9.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 70.percben Hernanes lőtt közelről a hazai kapu fölé. A 74.percben Carriso hatástalanította Bonaventura löketét. A 81.percben egy hazai szabadrúgást követően Bacca fejelt lesről a kapu mellé. A 83.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 84.percben Paletta sárgult be egy taktikai szabálytalanság miatt. A 86.percben Brozovic lövését blokkolták. A 87.percben Abbiati hárított magabiztosan gy jobb oldali lövést követően. A 88.percben Nocherino csúszott oda páros lábbal így piros lappal hagyhatta el a pályát. A hosszabbításban Guarin is besárgult egy csúnya szabálytalanság miatt. A 92.percben Rodrigo kapott időhúzásért sárga lapot. A 93.percben egy vendég szabadrúgást követően Hernanes térdelt a kapu mellé 9 méterről. Ezzel véget ért az összecsapás melynek végeredménye 1:0!

Egy rendkívül élvezetes találkozót láthattunk ahol az erősebb kerettel felálló Milan végül egy elképesztő Mexes góllal bebiztosította a győzelmet. Az első játékrészben a vörös feketék domináltak az Inter inkább kontrákból igyekezett veszélyt kialakítani.A második játékrészben a játék színvonala egy szinttel feljebb lépet köszönhetően a cseréknek. Az Inter kevésbé játszott visszavontan de a Milan miután bedobta legújabb ászait nyílt sisakossá vált a játék. A meccset egy szögletkombináció döntötte el ahol Mexes a felkészülési szezon gólját lőtte. Az Inter igyekezett kiegyenlíteni de végül ez nem sikerült. Összességében egy kitűnő összecsapást láthattunk ahol a jobb csapat győzni tudott.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.