A Real Madrid Vesszőfutása

A hét közben rendezték a  Copa Del Rey  4. Fordulóját. A papírforma többé-kevésbé érvényesült s az első osztályú csapatok nagyobb hányada tovább is lépett ám akadtak érdekességek is. Kezdjük a továbbjutókkal: Las Palmas;Huesca;Mirandes;Ponferradina;Athletic Bilbao;Celta Vigo;Valencia;Betis;Deportivo Lacoruna;Sevilla;Vallecano;Barcelona;Leganges;Atletico Madrid. Illetve akad egy csapat amely ugyan tovább jutott ám a Liga mégis kizárta a Kupából.

E csapat a Real Madrid. Az ügy a Cadiz elleni idegenbeli kupameccset követően pattant ki. A vád szerint a vendégek Denis Cheryshev-et , aki 2002 óta a Real Madrid-nál játszik klubja jogosulatlanul szerepeltette. A támadó tavaly kölcsönben a Villareal együttesében szerepelt s a sorozatot illetően 3 sárga lapot kapott, így az idei kiírásban egy mérkőzéses eltiltásban részesült. Idő közben visszatért kölcsönadó egyesületéhez s a hét közben a sok sérült miatt szerepet kapott. A bizonyítási lehetőséget rögtön góllal hálálta meg. A Cadiz mérkőzés után rögtön jogi útra terelte az ügyet mondván Cheryshev jogosulatlanul lépett pályára. Tény,hogy a Real Madrid idei első mérkőzése volt a Szerda esti összecsapás tehát a szabályok értelmében jogos a cadiziak keresete. A vendégek rögtön reagáltak s éppen a Liga szabályaira hivatkozva utasították el a vádakat, mondván az idei szabályváltozások szerint a 3. Fordulót követően a tavaly 3 vagy annál több sárga lapot összeszedő játékosok is játszhatnak, tehát nem illeti őket eltiltás. Ami ennek ellent mond azok Benitez szavai, aki arra hivatkozott,hogy ők csupán a félidőben tudták meg, hogy Cheryshev  szerepeltetésével lehetnek problémák. Ami még érdekesebb Florentino Perez mondata miszerint ők erről nem tudtak s mivel nem értesítették őket, így nem zárhatják ki a klubot.

Idő közben kaptuk az információt, hogy a liga jogosnak találta a Cadiz panaszát a Real Madridot kizárták a Spanyol Király Kupa idei küzdelmeiből. Természetesen a Madridiak azonnal fellebbeztek, így az ügy még egy ideig elhúzódhat. Amennyiben újabb hír lát napvilágot azonnal beszámolunk róla.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.