ALBÁNIA – SVÁJC

Folytatódik az Európa Bajnokság az A csoport másik két együttese is bemutatkozik, név szerint Albánia és Svájc válogatottja. A pályaválasztó együttes a „lesajnált” együttesek közé tartozik ugyanis az első EB amelyen az ország válogatottja szerepel.Akad  érdekesség  a kereteket tekintve ugyanis a két ország rendkívül szoros az Albán keretből 9-en játszhatnának szüleik révén a Svájci válogatottban míg a Svájciaknál 6 ilyen labdarúgó található. Az okok a déli Balkán összecsapásokra  vezethetők vissza. A mérkőzést a Lens együttesének Stadionjában rendezik. A mérkőzés egyértelmű esélyese a Svájci válogatott melyet minden idők legjobb svájci válogatottjának tartanak.

Albánia: Berisha;Agolli;Mavraj;Cana;Hysaj;Abrashi;Kukeli;Xhaka;Lenjani;Sadiku,Roshi

Svájc: Sommer;Lichtsteiner;Schar;Djourou;Rodriguez;Xhaka;Behrami;Shaquiri;Dzemaili;Mehmedi;Seferovic

A mérkőzést Albánia kezdte. A 2.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 4.percben Xhaka lövését blokkolták a hazai védők. Az 5.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Berisha mozdult ki rossz ütemben így Schar zavartalanul fejelhetett a hálóba 0:1! A 13.percben Schar sárgult be. Az ezt követő szabadrúgást Sommer húzta le a levegőből. A 15.percben Seferovic kígyózott a védők közt majd lőtt 16 méterről a kapu közepében álló Berisha ölébe. A 16.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 21.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 23.percben Cana sárgult be. A 2 6.percben Xhaka lőtt a svájci kapu mellé. A 28.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 31.percben egy kitűnő kiugratást követően Sadiku lépett ki ziccerben ám Sommer jól jött ki kapujából s védett bravúrral. A 36.percben Cana ütött kézzel a labdába a 16-oson kívül így második sárgáját követően piros lap miatt hagyta el a pályát. A szabadrúgást Dzemaili lőtte kapura az albán sorfalon tátongó résen a bal kapufa azonban kisegítette a hazaiakat. A 41.percben Dzemaili kapott a 16-oson belül jó labdát ám a bal kapufa mellé lőtte azt centikkel. A 43.percben Berisha védett hatalmasat. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a vendég együttes kezdte. Az 50.percben Roshi csúsztatta a labdát Sommer kezébe. Az 53.percben Berisha védett ismét hatalmasat Seferovic próbálkozását követően. Az 55.percben Xhaka lőtt távolról a keresztléc fölé. A 62.percben Kace érkezett Xhaka helyére az albánoknál illetve Mehmedi helyére érkezett Embolo. A 63.percben Kace sárgult be. Az ezt követő szabadrúgást Berisha védte magabiztosan. A 67.percben Seferovic robbant ki a védők közül de ziccerét Berisha védeni tudta bravúrral. A 70.percben hazai szöglet következett egy kontra támadás után de helyzet nem alakult ki. A 73.percben Roshi helyére Cikalleshi érkezett albánoknál. A 75.percben Embolo lőtt kicsivel a kapu mellé 16 méterről. A 76.percben Dzemaili helyére Frei érkezett a svájciaknál. A 77.percben Sadiku lőtt éles szögből 5 méterről az oldalhálóba. A 80.percben Berisha hárította ezúttal Shaquiri távoli bombáját. A 81.percben Sadiku helyére Gashi érkezett a hazaiknál. A 83.percben egy szép vendég kontra végén Shaqiri lökte el védőjét így a hazaiak hozhatták a labdát. A 84.percben Frie lövését blokkolták így sarokrúgás következett melyet követően az Albán válogatott hozhatta a labdát. A 87.percben Gashi helyezkedett jól majd 13 méterről lőtt Sommer azonban valahogy kézzel még bele tudott érni így maradt a 0:1! A 89.percben Kukeli sárgult be. A 92.percben Mavraj sárgult be. Ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első játékrészben a svájci együttes hatalmas elánnal kezdte a mérkőzést melyet az 5. percben már egy góllal jeleztek is. Ezt követően sem enyhült az albán védelmen a nyomás azonban a svájciak  több nagy helyzetük ellenére sem tudtak betalálni. A hazai együttes egy nagy helyzeten kívül pontrúgásokat követően veszélyeztetett de találatig nem jutottak. A hazaik esélyeit a pontszerzésre Cana kiállítása semmissé tette. A második félidőben az emberhátrány rányomta  bélyegét a félidő képére. a svájciak több ziccert is kihagytak míg a az albán válogatott a félidő végén akár ki is egyenlíthetett volna. Nem ez volt az Eb legjobb mérkőzése, Svájc megérdemelten nyert.

Check Also

TOTTENHAM HOTSPUR – ARSENAL F.C.

A Premier League hétvégi fordulójának másik nagy mérkőzésén a Tottenham ezúttal hazai pályán küzd meg …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.