ALGÉRIA – OROSZORSZÁG

A Vb. 15 napjának esti mérkőzéseit 22:00-ás kezdéssel rendezik meg. Algéria Oroszországgal csap össze,hogy eldöntsék melyik válogatott juthat tovább. Oroszország az első körben 1:1-et játszott Dél-Koreával,míg Belgiumtól az utolsó percekben kapott góllal 1:0-ra kaptak ki. Algéria az első csoportkörben 1:0-ás vezetést kiengedve kezéből 2:1-re kapott ki a Belga válogatottól,míg Koreát verte így 3 pontjával a csoport 2. helyén áll jelen pillanatban. Mindkét válogatott továbbjuthat így izgalmas mérkőzésre van kilátás.

Algéria: M’Bolhi;Mandi;Hallis;Belkalem;Mesbah;Bentaleb;Feguli;Barhimi;Medjani;Djabou;Slimani

Oroszország: Akinfejev;Kozlov;Belezuckij;Ignasevic,Kombarov;Samedov,Satov;Glusakov;Fajzulin;Kokorin,Kerzsakov

A mérkőzést Algéria kezdte. A 6. percben Kombarov adott a bal oldalról középre ahol Kokorin érkezett és fejelt a kapu közepébe 0:1!  A 8. percben egy szabadrúgást követően az orosz kapu mellett ment el a labda. A 14. percben Brahimi ment el a jobb szélen majd tört a 16-oson belülre de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 16. percben Glusakovot állították meg a 16-oson belül. A 26. percben Kerzsakov lőtt távolról  a kapu mellé. A 27. percben Brahimi lőtt az orosz kapu közepébe. A 29. percben egy algír szögletet követően Slimani fejelt kapura de Akinfejev óriásit védett. A 31. percben Akinfejev húzott le egy középre betett labdát. A 36. percben Braimi lőtt 17 méterről kapura de Akinfejev könnyen fogta a labdát. A 38. percben orosz szabadrúgás következett 30 méterről de helyzet nem alakult ki belőle. A 40. percben Mesbah sárgult be lerántásért, a szabadrúgás a 16-os jobb oldaláról járt de helyzet ebből sem alakult ki. A 43. percben algír szöglet melyet követően Slimani fejelt Akinfejev ölébe. A 45.percben algír szabadrúgás melyet Bentaleb lőtt a sorfalba. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén. Helyzet már nem alakult ki így 0:1 Oroszország javára.

A második félidőt az oroszok kezdték. A félidőben Gulsakov helyére Denisov állt be. A 47. percben egy gyönyörű orosz támadást követően Samedov hagyta ki a helyzetet. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki.A 48. percben algír szabadrúgás melyet Brahimi ívelt a kapu elé a labdát azonban a védők rúgták a kapu mellé. A sarokrúgást Akinfejev öklözte a 16-oson túlra. Az 51.percben Kerzsakov lövése pattant meg egy védőn így orosz szöglet következett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 54. percben Kerzsakov adott középre de a védelem kifejelte a labdát. Az 56. percben Feguli ment el a jobb oldalon majd adott középre de az orosz védelem ki tudta fejelni a labdát. Az 57. percbe egy visszahúzásért Kombarov sárgult be. A szabadrúgást követően helyzet nem alakult ki Az 59.percben Kozlov sárgult be lerántásért,a szabadrúgás a 16-os bal oldaláról járt melyet Bahrimi lőtt középre melyet Slimani fejelt a kapuba a rosszul kijövő Akinfejev mellett 1:1! A 62. percben M’Bolhi védett nagyot. Djabou lőtt a 63. percben Akinfejev kezébe. A 66. percben orosz szöglet melyet az algír védelem fejelt ki. A 67. percben Dzagojev állt be Satov helyére. A 71. percben Brahimi helyére Yebda állt be. A 74. percben Slimani lőtt Akinfejev kezébe 14 méterről. A 76. percben Djabou helyére Ghilas érkezett. A 80. percben Kanunnyikov állt be Kerzsakov helyére,még ebben a percben egy orosz lövés kerülte el az algír kaput. A 82. percben samedov adott be jobbról egy labdát középre de társat nem talált. A 87. percben Ghilas sárgult be egy szabálytalanságot követően a 16-os bal oldalánál. A szabadrúgást M’Bolhi húzta le a levegőből. A 90. percben orosz szöglet a jobb oldalról melyet Kozlov fejelt mellé. A 91.percben Slimani helyére Soudani állt be. A hosszabbítás 4 perc,a 92. percben az algír padon Cadamuro sárgult be  labdaelrúgásért. Több helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:1-es mérkőzésállás.

Egy rendkívül hektikus meccset láthattunk. Az első félidőben az unalom volt leginkább a szurkolók társa leszámítva Kokorin gólját. A második játékrész igazi csatákat egy gólt valamint számtalan helyzetet hozott. Algéria emelt a játéktempóján mely meghozta számukra a várva várt gólt,igaz kellett ehhez Akinfejev hatalmas bakija is. Összességében nézhető mérkőzést láttunk ahol kiderült hogy a csoportelső Belgium után a második helyen Algéria jutott tovább.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.