ANGLIA – IZLAND

Újabb szakasz zárul az EB-n méghozzá a nyolcadöntőké, ahol már csak egy összecsapás maradt számunkra ma 21:00-tól az Anglia Izland összecsapás. Az Angol együttes a B jelű négyesből mindössze a második helyen jutott tovább Wales mögött. Elsőm mérkőzésükön az oroszokkal játszottak döntetlent majd Wales együttesét verték meg majd az utolsó csoportkörben meglepetésre Szlovákiával játszottak döntetlent így 5 pontot szereztek. Az izlandi válogatott hatalmas meglepetésre az F csoportból a második helyen jutott tovább 5 ponttal miután a portugálokkal játszottak döntetlent majd a mi fiainkkal is s az utolsó fordulóban Ausztria együttesét verték meg óriási meglepetésre. Az esélyek az angolok mellett szólnak ám többek megérzése szerint a mai továbbjutó Izland gárdája lesz. Meglátjuk minden esetre érdekes összecsapásra van kilátás.

Anglia: Hart;Walker;Cahill;Smalling;Rose;Alli,Dier;Rooney;Sterling;Kane;Sturridge

Izland: Halldorsson;Skulason;Sigurdsson;Arnason;Saevarsson;Gudmundsson;Sigurdsson;Gunnarsson;Bjarnason;Bodvarsson;Sigthorsson

A mérkőzést Anglia kezdte. A 4.percben Sterlinget buktatták a 16-oson belül így hazai 11-es következett melyet Rooney magabiztosan lőtt a hálóba. A 6.percben egy bedobást követően Sigurdsson maradt üresen s 6 méterről lőtt a kapuba 1:1! Jól kezdődik a  mérkőzés. A 13.percben angol szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 14.percben újabb angol szöglet következett melyet követően Alli lőtt kapura de lövése a felső lécet kerülte el. A 17.percben Kane lőtt távolról a kapu fölé centikkel. A 18.percben egy szép vendég támadás végén Sigthorsson lőtt a kapuba Hart hibájából 1:2! A 22.percben angol szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 28.percben Kane lövését Halldorsson védte bravúrral, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 34.percben Skulason lőtt a kapu mellé. A 36.percben Sigurdsson lövését Hart védte. A 38.percben Sigurdson sárgult be. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már ne alakult ki.

A második félidőt Izland kezdte. A félidőben Dier helyére Wilshere állt be. A 47.percben Sturridge sárgult be. Az 55.percben vendég szöglet következett melyet követően Sigurdsson lőtt kapura de Hart ezúttal bravúrral védett. A 60.percben Sterling helyére Vardy állt be. A 61.percben Alli lőtt a kapu fölé. A 65.percben Gunnarsson sárgult be. A 66.percben Kane lőtt a kapu mellé. A 68.percben Wilshere lőtt  a kapu mellé. A 71.percben angol szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 73.percben Gudmundsson lőtt kevéssel a keresztléc fölé. A 76.percben Bjarnasson érkezett Sigthorsson helyére. A 84.percben Gunnarsson lövését Hart fogta nagy bravúrral, de az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 87.percben Rooney helyére Rashford állt be illetve a 89.percben Traustason állt be Bodvasson helyére. A 90.percben Rashford tört be a 16-oson belülre majd harcolt ki szögletet de helyzet ebből sem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc, a 94.percben angol szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki, így véget is ért a találkozó!

Az első játékrészben Anglia kezdett kiválóan s már 4.percet követően vezettek,ám ezt követően az izlandiak kitűnő 15 percet produkáltak melynek következtében előbb villám gyorsan egyenlítettek majd meg is szerezték a vezetést egy nem akármilyen támadás végén. A második félidőben az angolok meddő kísérletei Halldorsson kapuját nem igazán veszélyeztették míg az izlandiak kontráik révén folyton Hart kapuját veszélyeztették. Az angolok ezen az EB-n is leszerepeltek s minden bizonnyal az estét követően Hogdson edző is szedheti a sátorfáját. Izland remek játékkal az EB meglepetés csapataként ott van a legjobb 8 között.

A negyeddöntő párosításai:

Portugália-Lengyelország

Németország-Olaszország

Franciaország-Izland

Belgium-Wales

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.