ANGLIA-PERU

A világbajnokság közeledtével egyre több barátságos válogatott mérkőzést rendeznek, melynek résztvevői elsősorban a már Vb főtáblára kijutott csapatok. Ma este Anglia válogatottja utoljára lép hazai közönsége előtt pályára Peru ellen. Az angolok a világranglista 11. helyén állnak, míg a vendégek a 40. pozíciót foglalják el. Érdekes mérkőzés előtt állunk, ahol talán némi belátást kaphatunk Roy Hogson angol szövetségi kapitány elképzeléseiről a Vb-t illetően.

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 7. percben Hart lépett ki jól kapujából, melyet követően meg is szerezte a labdát. A 9. percben Welbecket buktatta Cristian Ramos. A pontrúgást Baines ívelte a kapu elé, de helyzet nem alakult ki.  A 11. percben Sturridge jobb oldali középre adását vágta ki a mezőnybe a vendégek védelme. A 12. percben Lallana kapott egy hosszú labdát. A 17. percben ismét Hart-nak kellett kijönnie a kapujából egy kitűnő kiugratásnál. A 19. percben Hart védett óriásit egy megpattanó lövést követően. A 20. percben Lallana lőtt a 16-os jobb oldaláról a kapu mellé. A 21. percben Rooney kiugratási kísérletét fülelte le a vendégek védelme. A 23. percben Rooney ívelte a játékszert Sturridge felé, aki azonban lemaradt arról. A 24. percben Gerrard fejelte a labdát Welbeck elé, aki azonban nem tudta azt megszelídíteni, így helyzet nem alakult ki. A 27. percben Crusado sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 28. percben Gerrard ugratta volna ki Jhonsont de az átadás hosszúra sikerült. A 30. percben Gerrard sárgult be egy kőkemény közbelépést követően. A 33. percben Sturridge lőtt 17 méterről a kapu bal felső sarkába, ezzel 1:0! Káprázatos találat a kapusnak esélye sem volt a hárításra. A 35. percben Lallana labdáját rúgta szögletre a vendég védelem. Gerrard beívelését Rooney fejelte a kapu fölé. Hazai szabadrúgás a  38. percben a 16-os bal oldaláról, ám Gerrard a labdát a kapu fölé lőtte. A 41. percben hazai szabadrúgás, melyet Baines ívelt a kapu elé de Welbeck a keresztléc fölé fejelt. A 45. percben Hart védett Luis Ramires kitűnő közeli próbálkozását követően. A vendégek szögletéből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért az első félidő az állás 1:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 49.percben Hart jött ki jól újfent kapujából és tisztázott. Az 50. percben Welbeck bokából passzolt Sturridge elé aki azonban nem tudta lekezelni a labdát, így a vendégek jöhettek a játékszerrel. Rooney jobb oldali középre adása került Gerrard elé aki kapásból a vendég védők lábaiba lőtte a labdát. Az 53. percben egy vendég lövés halt el Cahill lábában. Az 54. percben Deza veszélyes lövése vágódott a keresztléc mögé centikkel, Hartnak köze sem volt a labdához. Az 55. percben hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. Az 59. percben Ramires lőtt a kapu mellé távolról. Furtado érkezett vendég részről Ramires helyére a 60. percben. A 63. percben Deza hagyott ki egy nagy helyzetet egy kitűnő kiugratást követően. A 64. percben Welbeck passzolt Baines elé aki tette középre a labdát de a helyzet végül kimaradt. Wilshare váltotta Gerrardot a 64. percben. Ruidias állt be a vendégeknél  Deza helyére a 65. percben. A 66. percben Baines bal oldali szögletét követően Cahill fejelt a hálóba ezzel 2:0! Sterling állt be Rooney helyére a 68. percben. Ramos helyére Ancel érkezett a 69.percben a vendég oldalon. Hazai szöglet a 69. percben, a beívelést követően Rodriguez ejtette ki kezéből a labdát és Jaglielka lőtte azt a hálóba 3:0! A 72. percben újabb hazai szöglet Baines ívelte középre de ezúttal helyzet nem alakult ki. Hazai cserék Smalling és Milner érkezteka  pályára Jagjielka és Lallana helyére a 73. percben. Stones érkezett Baines helyére a 76. percben az angoloknál. A 78. percben Velarde érkezett Advicula helyére a vendégeknél. A 82. percben Barkley állt be Sturridge helyéről. A 86. percben Flores váltotta Carillot. Még ebben a percben Welbeck passzolt Barkley elé aki a labdát már nem tudta csatártársa elé pontosan visszajátszani. Letelt a rendes játékidő a hosszabbítás 4 perc melyben helyzet már nem alakult ki így a végeredmény 3:0 maradt.

Színvonalát tekintve nem a legjobb mérkőzés kerekedett ki e párosításból. A hazaiak nem pörögtek kellően ez játékukon meg is látszott, ettől függetlenül Sturridge gólja élményszámba ment. A vendégek tisztesen helyt álltak a sokkal jobb erőkből álló hazaiakkal szemben. Az angol válogatott a Vb-n valószínű nem ilyen játékkal fog előrukkolni mert amennyiben igen már a csoportkörben komoly gondjai adódhatnak Roy Hogson-nak.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.