ARGENTÍNA-BELGIUM

A Vb negyeddöntőinek utolsó két összecsapását rendezik ma, előbb 18:00-tól Argentína csap össze Belgium válogatottjával. Argentína az F csoport megnyerésével jutott a legjobb 16 közé. A csoportot 9 ponttal nyerte meg ugyanis Bosznia-Hercegovinát 2:1-re verte,míg Irán együttesét 1:0-ra valamint Nigéria együttesét 3:2-re győzte le parázs mérkőzésen. A nyolcaddöntőben Svájc együttesét győzték le Di Maria 118. percben szerzett góljával. Belgium a H csoportban győzött maximális 9 ponttal és jutott a legjobb 16 közzé. A csoportban Algériát 2:1-re győzték le míg Oroszországot 1:0-ra verték illetve Dél-Koreát is 1:0 arányban győzték le. A negyeddöntőben a Vb egyik hanem a legjobb meccsén Usa válogatottját győzték le a hosszabbításban lőtt 2 találattal 2:1-re. Rendkívül kiegyenlített összecsapásra van kilátás ahol az esélyek megoszlanak a két válogatott között a továbbjutást illetően.

Argentina: Romero;Basanta;Zabaleta;Demichelis;Garay;Biglia;Mascerano;Di Maria;Lavezzi;Messi;Higuain

Belgium: Courtois;Vertonghen;Van Buyten;Kompany;Alderweirld;Fellaini;Witsel;Hazard;Mirallas;De Bruyne;Origi

A mérkőzést Belgium kezdte. A 3. percben Messi passzolt Lavezzi elé aki az ötös bal oldaláról passzolt középre de belga védelem kirúgta a labdát. Az 5.percben Di Maria próbálkozását blokkolta a belga védelem. A 7. percben ismét Di Maria lőtt a kapura de ismét blokkolni tudták. A 8.percben egy tetszetős argentin támadás végén Higuain elé pattant a labda aki 14 méterről egy pattanó labdát lőtt a bal alsó sarokba 1:0! Courtoisnak esélye sem volt a hárításra. A 16. percben Belga szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 17. percben Garay fejelte ki az alapvonalon túlra Vertonghen bal oldali beadását. a szögletből helyzet nem alakult ki. A 27.percben De Bruyne lőtt a kapura de Romero védte a próbálkozást. A 29. percben Di Maria kapott tökéletes indítást mellyel a 16-osig menetelt ahol azonban Company blokkolta a próbálkozását. A 34. percben Di Maria sérült meg és helyére Perez érkezett. A 39. percben argentin szabadrúgás következett a 16-os előteréből,a labdát Messi lőtte a labdát a kapu fölé. a 42. percben egy bal oldali beadást követően Mirallas fejelt a kapu mellé 5 méterről. A 43. percben argentin szöglet következett melyet Messi ívelt középre de Witsel kifejelte azt a mezőnybe. Ezzel véget ért az elő félidő melynek állása 1:0!

A második játékrészt Argentína kezdte. A 48.percben Argentin szabadrúgás következett melyet Messi lőtt a kapu mellé. Az 54. percben Hazard sárgult be egy szabálytalanság miatt,a pontrúgást Messi lőtte a 16-os jobb sarkáról kapura de Courtois szögletre mentett. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A kontratámadásból ne alakult ki helyzet azonban az argentinok visszatámadtak és Higuain révén kapura is lőttek ám a labda a keresztélcen csattant. Az 59.percben Origi helyére Lukaku állt be valamint Mirallas helyét Mertens foglalta el. A 61. percben egy bal oldali beadást követően Fellaini fejelt a kapu fölé 8 méterről. A 65. percben egy veszélyes jobb oldali belga beadást fogott meg Romero. A 69. percben Alderweireld sárgult be egy durva szabálytalanságot követően,ha Belgium továbbjut akkor a védő kihagyja a következő mérkőzést. A 71. percben Lavezzi helyére Palacio érkezett. A 74. percben az argentin védelem blokkolt egy lövést. A 75. percben Chadli érkezett Hazard helyére. A 76. percben belga szabadrúgás következett melyet követően a lövés a kapu fölött ment el. A 81. percben Higuain helyére Gago állt be. A 83. percben Zabaleta adott be a jobb oldalról veszélyesen de végül a labda mindenki feje felett elszállt. A 85. percben De Bruyne lőtt a kapu mellé 14 méterről amely azonban egy védőről az alapvonalon túlra ment. A szögletből helyzet nem alakult ki. Messi uratta ki hosszan Palaciot a 87. percben így a labdát Courtois fogta könnyedén. A 88. percben belga szöglet következett melyet Mertens ívelt középre,a labda Chadli elé került kinek lövése megpattant a védelmen így a játékszer Romero kezébe pattant. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén. A 94. percben Messi kapott jó labdát és ajtó-ablak helyzetben törhetett kapura ám Courtois hatalmasat védett,még ebben a percben Lukaku kevergetett a 16-oson belül majd passzolt középre de az argentinok kirúgták a 16-oson kívülre éppen Witsel elé aki azonban a kapu fölé lőtte a labdát. Ezzel véget is ért a mérkőzés melyet Argentína 1:0-ra nyert meg.

Egy közepes iramú mérkőzésen vagyunk túl ahol mindkét válogatott célfocit játszott. A mérkőzés egészében az Argentinok irányítottak inkább és alakítottak ki veszélyes helyzeteket. Belgium ezúttal sem játszott szemet gyönyörködtető focit és  a mérkőzés végéi gól is elmaradt. Argentína megérdemelte jutott a legjobb 4 közé ahol vagy Hollandia vagy Costa Rica  vár rájuk az elődöntőben.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.