ARGENTÍNA – BOSZNIA-HERCEGOVINA

A Vb 4. napján mutatkozik be Argentina és Bosznia csapata. A H csoport első mérkőzésén szinte minden szem a világbajnokság megnyerésére is esélyesnek tartott Argentinokra szegeződik. A névsor ami a támadó szekciójukat illeti szenzációs és ugyanaz ez elmondható a középpáylájukról is. Az igazi gyenge pontjuk mint az már korábban is így volt a védelem. A bosnyákok szervezett csapatként nagyon jól működnek és emiatt a Dél-Amerikaiak nem mehetnek biztosra. Érdekes összecsapás elé nézünk ahol az esélyek egyértelműen az argentinok mellett szólnak.

Argentína: Romero; Zabaleta;  Rojo; Campagnaro; F. Fernandez; Garay; Mascherano; Maxi; Di Maria;  Messi; Agüero

Bosznia: Spahic; Mujdza; Spahic; Bicakcic; Kolasinac; Besic; Pjanic; Misimovic; Lulic; Hajrovic; Dzeko

Az első félidőt az Argentínok kezdték. A 2. percben Argentín szabadrúgás, egy beadást követően Kolasinac lőtte a saját kapujába a labdát, ezzel 1:0! A 4. percben Argentin szabadrúgás, melyet Messi végzett el, de nem alakult ki helyzet belőle. A 7. percben Pjanic végezte el a szabadrúgást, de szögletre mentettek az argentínok. A szögletből nem született gól. A 13. percben Hajrović kapott jó passzt, de az akciójába a védelem időben közbeavatkozik. A 15. percben Pjanić ívelte be a szabadrúgást, de a védők kivágták a labdát. A 20. percben Messi passzát követően Zabaleta findul meg, de a védők blokkolják. A játékvezető Argentína javára ítél szabadrúgást. A 21. percben Messi vette át a labdát a kapu előtt, de lövését egy védő blokkolni tudta. A 23. percben Besić  ívelte előre a labdát, de a védők meg tudták szerezni, így nem jutott el már máshoz. A labda kiment az alapvonalon,így Argentín kirúgás következett. A 25. percben Rojo sárgult be. A bosnyákok jöhettek szabadrúgással a 26. percben, a beadást követően nem alakult ki gólhelyzet. A 29. percben a bosnyák Lulić maradt lesen. A 32. percben Messi húzódott fel a jobb oldalon, de Agüero az útját állta, még ebben a percben Messi adott középre, de Rodriguez nem tudott gólt lőni. A 36. percben Lulić egy gólpasszt követően megindul a labdával, de elakad a védőkben. A 40. percben Bosnyák szöglet, melyet Hajrović ívelt be, de labdáját szögletre mentették. A szögletet Misimović végezte el, Lulić érkezett fejjel, de a kapus nagyot védett, újabb bosnyák szöglet. A 41. percben Misimović végezte el a szögletet, de beadását követően nem alakult ki gólhelyzet. 1 perc a hosszabbítás az első félidő végén. Más már nem történt, az első félidő eredménye maradt 1:0!

A második félidőt a Bosnyákok kezdték. A félidőben Rodriguez helyére Higuain, Compagnaro helyére Gago érkezett. A 47. percben Pjanic végezte el a szögletet, de beadott labdáját nem érték el csapattársai. A 49. percben Fernandez szabálytalankodott, így Bosnyák szabadrúgás következett a 16-os közeléből, Hajrovic végezte el, de lövése a kapus kezében landolt. Az 54. percben Hajrovic rúgott a 16-os jobb sarkától, de labdáját a kapus magabiztosan fogta. Az 55. percben Agüero kapott egy jó labdát középre, de lövése méterekkel a kapu fölött ment ki. Az 58. percben Hajrovic tette a labdát középre, de az elakadt egy védőben. Az 59. percben bosnyák szöglet, melyet Pjanic végzett el, de gólhelyzet nem alakult ki belőle. A 60. percben Messi cselezgette el a labdát a 16-osig, ahol Agüeronak passzolt, de végül nem alakult ki gólveszély. A 61. percben Dzeko volt lesen. A 63. percben Spahic sárgult be szabálytalanságért, még ebben a percben Argentín szabadrúgás, melyet Messi végzett el, lövése magasan a kapu fölött hagyja el a játékteret. A 65. percben Messi húzódott föl a 16-os vonaláig, ahonnan magabiztosan lőtte a labdát a kapu bal kapufájára, ahonnan be is ment a labda, ezzel 2:0 az Argentínoknak. A 69. percben bosnyák csere, Mujdza helyére Ibisevics érkezett. Még ebben a percben Pjanics szöglete következett, de gólveszély nem alakult ki belőle. A 71. percben Visca jött Hajrovic helyére. A 74. percben Misimovic helyére Medunjanin érkezett a bosnyákoknál. A 75. percben Messi lőtt a 16-os vonaláról a pálya bal szélére, ahol Di Maria rúgta ki a labdát az alapvonalon túlra. A 78. percben Messi lőtte a labdát a 16-oson belülre középre, ahonnan Higuain fejelte a labdát a kapu fölé. A 81. percben Messi húzódott föl a 16-oson belülre, de centerezésébe belevetődött egy védő. A szögletet Messi végezte el, de ebből nem alakult ki gólhelyzet. A 85. percben Pjanic gólpasszát követően Ibisevic ment a labda után és az 5-ös vonalán belülről berúgta a labdát a kapuba, így az eredmény 2:1! Agüero helyére Biglia érkezett a 88. percben, még ebben a percben Medunjanin lőtte a labdát a nézőtér irányába. A 90. percben Messi lőtt a 16-oson belülre, de labdáját a védők blokkolták. 3 perc a hosszabbítás. A 93. percben Messi vette át a labdát a 16-os területén belül és lőtte azt a kapu jobb oldalába. Ebben a félidőben más már nem történt, a végeredmény ezzel 2:1!

A mai mérkőzésen a csapatok elég unalmasan és enerváltan játszottak, egészen addig, amíg nem lőttek gólt, akkor beindultak, de rövidesen újra ellaposodott a játékuk. A második félidőben már több minden történt, de így is elég hullámzó volt mindkét játékosfél teljesítménye. A meccs összességében  a gólok tekintetében izgalmas volt, és nagy meglepetésre a bosnyákok is lőttek egy gólt a játék utolsó 5 percében. Az Argentínokban több volt, mint amit nyújtottak, de végül is megérdemelten nyertek a Bosnyákokkal szemben.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.