ARGENTÍNA-HOLLANDIA

A Világbajnokság elődöntői közül ma este 22:00-tól rendezik meg az Argentína Hollandia összecsapást. Mint az már tegnap este kiderült a döntő egyik résztvevője Németország. A mai mérkőzésen kiderül melyik csapat lesz az előbb említett válogatott ellenfele. Hollandia a B csoportot nyerte meg miután Spanyolországot 5:1-el gázolták el,ezek után Ausztrália együttesét győzték le nagy csatában 3:2-re majd Chilét verték meg a 3. csoportkörben 2:0-ra. A nyolcaddöntőben Mexicot verték megy 2:1-re az utolsó percben szerzett két góllal ezt követően a negyeddöntőben egy 0:0-ás mérkőzés után büntetőpárbajban búcsúztatták a Vb egyik meglepetés csapatát Costa Ricát,így jutottak el az elődöntőbe ahol Argentína vár rájuk. Az Argentínok az F csoportot nyerték meg ahol az első csoportkörben Bosznia Hercegovina együttesét verték 2:1-re majd Irán válogatottját verték 1:0-ra az utolsó percekben szerzett Messi góllal. A 3. csoportkörben Nigéria együttesét győzték le 3:2-re és így jutottak a legjobb 16 közé ahol Svájc együttesét búcsúztatták a hosszabbításban szerzett Di Maria góllal. A negyeddöntőben Belgiumot verték meg 1:0-ra Higuain góljával. nagyon izgalmas mérkőzés előtt állunk ahol nagy valószínűséggel a támadó foci fog érvényesülni ugyanis egyik együttes sem a kitűnő védekezéséről ismert. Az esélyek inkább az Argentínok mellett szólnak azonban Hollandia szinte ugyanakkora sansszal vág neki az elődöntőnek.

Argentína: Romero;Zabaleta;Rojo;Demichelis;Garay;Biglia;Mascherano;Perez;Messi;Higuain;Lavezzi

Hollandia: Cillessen;Kuyt;Vrij;Martins Indi;Vlaar;Blind;De Jong;Sneijder;Wijnaldum;Robben;Van Persie

A mérkőzést Argentína kezdte. A 2. percben Kuyt adott középre de az argentin védelem a mezőnybe lőtte a labdát. A 3. percben Messit állították meg a holland védők. A 6.percben Robbent szorították ki a 16-oson kívülre majd szerelték szépen az argentin védők. A 7.pecben Kuyt ugratta ki Robbent aki azonban lesen tartózkodott így szabadrúgással jöhetett Romero kapus. A 11 percben argentin szabadrúgás a holland térfél bal oldaláról,Lavezzi tekerte középre a labdát melyet Lavezzi fejelt az alapvonalon túlra. A 13. percben Sneijder lőtt kapura egy Mascerano által eladott labdát de a próbálkozás a kapu mellet ment el. A 14. percben a holland 16-os előterében Perezt buktatták így jó szögből jöhetett az argentin szabadrúgás. A pontrúgást Messi lőtte a kapu közepébe Cillessen ölébe. A 19 .percben Messi ugratta ki a jobb oldalon Zabaletát aki Higuan elé tálalt középre de védők szögletre tudtak menteni. A szögletet De Jong lőtte ki a mezőnybe. A 21. percben argentin szöglet következett miután Lavezzi beadási kísérlete Martins Indiről ment ki az alapvonalon túlra. A szögletből gólveszély nem alakult ki. A 23. percben van Persia adott középre a jobb oldalról ám Zabaleta kirúgta a labdát a mezőnybe. A 24. percben újabb argentin szöglet melyet Messi ívelt középre Garay fejére aki azonban közelről a kapu fölé fejelt. A 26. percben Garay csúsztatta Van Persie-re a labdát ami az alapvonalon kívül ment ki így az argentinok jöhettek kirúgással. A kirúgást követően Martins Indi és Mascherano fejelt össze melyet követően Masceranot ápolni kellett de az ápolás után visszatérhetett a pályára. A 31. percben holland szöglet következett melyet Sneijder ívelt középre de Romero a mezőnybe öklözte de a kiöklözött labdát rögtön visszaívelték a büntetőterületen belülre ahonnan megint csak a kapus ütötte ki. A 36. percben Vlaar vágott ki egy jobbról középre ívelt labdát. A 39. percben Martins Indi tartotta fel Messit így az argentinok szabadrúgással jöhettek A szabadrúgást Messi végezte el de helyzet nem alakult ki. A 43. percben holland szabadrúgás következett melyet Sneijder végzett el de a középre ívelt labdát Garay fejelte ki a mezőnybe. A 45. percben Martins Indi sárgult be egy Messivel szemben elkövetett szabálytalanságért. A szabadrúgást Messi ívelte középre de Cillessen könnyedén lehúzta azt a levegőből. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén,a 47. percben Messi passzolt a bal oldalra Perez elé aki Lavezzi elé adta a labdát ám az hosszúra sikeredett így a labda Martins Indinél kötött ki. Ezzel véget ért az első félidő az állás 0:0!

A második félidőt Hollandia kezdte. A félidőben Janmaat érkezett Martins Indi helyére. A 49. percben Demicheils rántotta le Robbent a 16-os előterében. A szabadrúgást Sneijder lőtte a kapu fölé. Az 55. percben Messit állította meg Vlaar egy gyönyörű becsúszó mozdulattal a 16-os előterében. Az 58. percben Lavezzi adott középre ám a holland védelem tisztázni tudott. A 60. percben Kuyt ívelt középre de Romero könnyedén lehúzta  a labdát. a 61. percben egy holland labdaszerzés után Robben passzolt Janmaat elé aki csúnyán beleszállt Bigliába így az argentinok jöhettek szabadrúgással. Ezt követően De Jong helyére állt be Clasie. A 66. percben Kuyt középre lőtt labdáját Garay fejelte a mezőnybe. A 68. percben argentin szabadrúgás következett melyet gyorsan végeztek el de helyzet így sem alakult ki. A 71. percben Lavezzi lőtt 18 méterről a holland védők lábába. A 73. percben argentin szabadrúgás következett a jobb oldalról egy szabálytalanságot követően A pontrúgást Messi lőtte a kapu fölé. A 74. percben robben ugratta ki Janmaat-ot aki van Persie elé adta a labdát a csatár azonban lesen helyezkedett így az argentinok jöhettek kirúgással. A 75. percben Perez adott középre Higuain helyére aki közelről az oldalhálóba lőtte a labdát. A 77. percben holland szabadrúgás melyet megint Sneijder tekert a kapu mellé. A 81. percben egy balról középre tett labdát vágott ki az argentin védelem. Csere az argentin oldalon Perez helyére Palacio érkezett valamint Higuain helyére Aguero érkezett. A 83. percben Robben bal oldali beadását Romaero húzta le. A 84. percben Cillessen fogott egy távoli próbálkozást. A 86. percben holland szöglet következett melyet Sneijder tekert középre de az argentin védelem a mezőnybe fejelte azt. A 87. percben Messi passzolt Aguero elé akit azonban szerelni tudtak. A hosszabbítás 3 perc,a 91 percben Robbent ugratták ki akit Mascerano blokkolt. A szögletet Sneijder ívelte középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 92. percben ismét Sneijder adott középre de Romero ezt is kiöklözte. A 93. percben Janmaat jobb oldali beadását Garay lőtte ki a mezőnybe. Ezzel véget ért a mérkőzés következhetett a ráadás.

A hosszabbítás első 15 percét Argentina kezdte. A 93. percben Kuyt adott a térfél közepéről középre de a labda mindenki feje felett elszállt. A 96. percben Van Persie helyére Huntelaar állt be,még e percben Robben lőtt az argentin védők lábába ígya labda szögletre pattant. A szögletet ezúttal is Sneijder tekerte középre de helyzet ebből sem alakult ki. A 98. percben Romero fogta Robben távoli próbálkozását. A 100. percben Lavezzi helyére Rodrigez érkezett. A 105. percben argentin szabadrúgás követlezett egy fautot követően, az esetet követően Huntelaar sárgult be. 1 perc a ráadás a hosszabbításban. Messi a 106. percben végzete el a szabadrúgást de helyzet nem alakult ki belőle,még e percben egy veszélyes jobb oldali beadást mentett szögletre a holland védelem. A szögletet követően a holland védelem lőtte a labdát a mezőnybe és ezzel véget is ért a ráadás első félideje.

A hosszabbítás második félidejét Hollandia kezdte. A 107.percben Zabaleta ütközött Kuyt-el és ezt követően felszakadt az ajka az argentinnak így ápolásra szorult. A 111. percben Vrij lőtt távolról Romero kapuja mellé. A 115. percben Palacio kapott tökéletes labdát a 16-oson belül és fejelt 8 méterről kapura de Cillessen könnyedén fogta a labdát. A 117. percben Messi adott a jobb oldalról középre ahonnét Rodriguez lőtt Cillessen kezébe. A 120. percben Janmaat adott középre ahonnét Kuyt tüzelt de lövése lepattant az argentin védők lábáról. A hosszabbítás 1 perc a ráadás második félidejének végén. több helyzet nem alakult ki így következhettek a 11-esek.

A büntetőpárbajt Hollandia kezdte. Vlaar lőtte Romeroba a labdát. Messi következett aki a kapu közepébe lőtte a labdát 1:0! Robben következett aki a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát 1:1! Garay lőtte a labdát a kapu közepébe 2:1! Sneider lőtte a labdát a kapu jobb oldalába de Romero hatalmasat vetődve védett maradt a 2:1! Aguero lőtte a labdát a kapu bal alsó sarkába 3:1! Kuyt lőtte a labdát a kapu jobb alsó sarkába 3:2! Rodriguez következett aki a kapu közepébe lőtte a labdát iszonyatos erővel így Cillessenről a kapuba vágódott a labda 4:2! Ezzel el is dőlt hogy a döntőben Németország ellenfele Argentína lesz.

Egy rendkívül alacsony színvonalú Vb elődöntőt láthattunk. Mindkét csapat a védekező focit tartotta szem előtt végig a mérkőzésen. Helyzetek emiatt nem is alakultak ki. Az első játékrész inkább Argentína uralta míg a második félidő talán inkább a Hollandoké volt. A hosszabbítás mindkét félidejében az Argentínok játszottak jobban de gólt így sem tudtak szerezni. A büntetőpárbajban ezúttal a Hollandok lába remegett meg míg az Argentínok magabiztosan belőtték az összes büntetőjüket. Összességében a Dél-Amerikai csapat megérdemelten jutott a fináléba.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.