ARGENTÍNA – SVÁJC

A világbajnokságon a mai napon rendezik a nyolcaddöntők utolsó mérkőzéseit. 18:00-ás kezdéssel Argentina mérkőzik meg Svájccal. Az argentinok az F csoportot nyerték meg miután Nigériát Iránt és  Bosznia Hercegovinát verték meg és 100%-os teljesítménnyel jutott a legjobb 16 közé. Svájc Franciaország mögött csoport másodikként jutott a 16 közé. Az említett franciáktól 5:2-re kaptak ki majd Ecuadort és Hondurast verték. Érdekes mérkőzés elé nézünk melynek esélyese Argentína válogatottja.

Argentina: Romero; Zabaleta; Fernandez; Garay; Rojo; Gago; Mascherano; Di Maria; Higuain; Messi; Lavezzi

Svájc:Benaglio;Lichtsteiner;Djourou;Schar;Rodrigez;Behrani;Xhaka;Shaqiri;Inler;Mehmedi;Drmic

A mérkőzést Argentina kezdte. A 4. percben Higuain fejelt középre a bal szélről, de a védők tisztáztak. A 6. percben argentin szabadrúgás, a beívelés után a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 8. percben Mehmedi jutott el a bal szélen az alapvonalig, ahonnan középre adott, de a védők szögletre tisztáztak. A svájci sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 11. percben argentin szabadrúgás, a beívelést követően egy védő fejeli ki a labdát a mezőnybe. A 14. percben egy balról érkező keresztlabdát Higuain akart kapura fejelni, de a labda a feje fölött ment el. A 16. percben Zabaleta adott középre a 16-os jobb oldaláról, de Benaglio fogta a labdát. A 20. percben Messi vitte a labdát a 16-os jobb vonaláig, de ott elakadt két védőben. A 25. percben argentin szabadrúgás, melyet Messi lőtt középre, ahol Higuain fejelt a kapu fölé. A  27. percben svájci szöglet, a beívelést követően a védők szögletre tisztáztak. A 28. percben újabb svájci szöglet, a beívelést követően Xhaka lőtt kapura, de Romero védeni tudott. A 29. percben Lavezzi lőtt egy lecsorgó labdát a 16-oson belülről kapura, de Benaglio fogta a labdát. A 30. percben argentin szöglet, de a beívelést követően a labda elment keresztbe a kapu előtt, senki nem ért már a labdához. A 34. percben svájci szabadrúgás, a pálya bal széléről, melyet Shaqiri lőtt középre, ahol Romero ütötte ki a labdát. A 36. percben Xhaka sárgult be. A 38. percben Lavezzi cselezte el magát a 16-oson belülre, de ott blokkolták a védők. A 39. percben Drmic érte el a labdát és 23 méterről lőtte azt Romero kezébe. A 41. percben Di Maria lőtt a 16-oson belülről kapura, ahol Benaglio könnyedén fogta a labdát. A 44. percben Lavezzi adta középre a labdát, ahonnan a svájciak tisztázni tudtak. A 45. percben svájci szöglet, melyet Shaqiri ívelt középre, de az argentin védelem kifejelte a labdát a mezőnybe. Ezzel véget is ért az első félidő, melynek eredménye 0:0!

A második félidőt Svájc kezdhette. A 47. percben Lavezzi adta be a labdát középre, ahonnan a védők kirúgták a labdát az alapvonalon. Még ebben a percben argentin szöglet, melyből a védők ismét szögletre tisztáztak, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 49. percben argentin szabadrúgás, melyet Messi lőtt középre, de a védők felszabadítottak. Az 50. percben svájci szabadrúgás, melyet Shaqiri lőtt kapura, de Romero kiütötte a labdát. Az 51. percben Shaqiri jutott el a labdával a 16-os bal vonaláig, ahonnan középre adta a labdát Drmic-nek, aki kilőtte azt a kapu mellett. Az 57. percben Di Maria szerzett labdát a 16-oson belül, de rosszul vette át a labdát, így nem tudott kapura lőni. Az 59. percben Rojo lőtt 8 méterről kapura, de Benaglio nagyot védett. Argentin szöglet a 60. percben, de helyzet nem alakult ki belőle. A 61. percben argentin szabadrúgás 25 méterről, de a védők felszabadítottak. A 62. percben Higuain lőtt kapura középről, 7 méterről, de a labda a kapu fölött ment el centikkel. A sarokrúgást követően nem alakult ki gólveszély. A 65. percben Messi jutott el a 16-os jobb vonaláig, ahonnan beadása lepattant a védőkről. A 66. percben Xhaka helyére Fernandes érkezett. A 67. percben Zabaleta adott középre, ahol Higuain fejelt a kapu mellé, még ebben a percben Messi lőtt 18 méterről a keresztléc fölé. A 70. percben Drmic cselezte el magát a 16-oson belülre, de Rojo leszerelte végül. A 71. percben Mascerano adott középre, de Zabaletának ez túl hosszúra bizonyult, a labda az alapvonalon túl ment ki. A 73. percben Fernandes sárgult be. A 74. percben Lavezzi helyére Palacios érkezett. A 75. percben argentin szabadrúgás, de a védők kifejelték a labdát a mezőnybe, ezután Messi adott középre, ahonnan Palacios fejelt kicsivel a jobb kapufa mellé. A 76. percben Higuain ment fel a jobb szélen és adott középre, de Palacios már nem érte el a labdát. A 78. percben Messi lőtt 13 méterről laposan a kapura, de Benaglio nagyot védett, a kipattanó labdát a védők szögletre rúgták. A 79. percben argentin szöglet következhetett, a sarokrúgást követően Benaglio öklözte ki a labdát. A 82. percben Drmic helyére Seferovic érkezett. A 84. percben Rojo passzolt Di Mariának, de lövését a védők blokkolták. A 89. percben egy Messitől kapott labdát Palacios veszített el végül. A 90. percben Rojo sárgult be. 3 perc a hosszabbítás a második félidő végén. A 92. percben svájci szabadrúgás, a beívelt labdát Schar fejelte ki végül a pályáról. Ezzel véget ért a második félidő, melynek eredménye maradt 0:0!

A hosszabbítás első félidejét az Argentinok kezdték. A 94. percben egy középre érkező labdát Palacios csúsztatott a kapura, de Benaglio fogta a labdát. A 101. percben egy középren érkező labdát Sheferovic lőhetett volna, de lesen helyezkedett. A 106. percben Rojo helyére Basanta érkezett és Gago helyére Biglia jött be pályára. Ezzel vége a hosszabbítás első félidejének, az állás 0:0!

A hosszabbítás második félidejét Svájc kezdte. A 109. percben Di Maria lőtt kapura távolról, de Benaglio védeni tudott, a sarokrúgást követően nem alakult ki helyzet. A 111. percben Messi adott középre, de a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 112. percben argentin szöglet, melyet követően nem alakult ki gólveszély. A 113. percben Mehmedi helyére Dzemaili érkezett. A 118. percben egy középre érkező labdát Di Maria lőtt a 16-oson belülről jobbról keresztbe a kapu bal alsó sarkába, ezzel 1:0! az Argentinoknak. 3 perc a hosszabbítás a hosszabbítás második félidejében. A 120. percben Di Maria sárgult be. A 121. percben svájci szöglet, a beívelést követően Jemaili fejelt a kapufára, és a lepattanó labda ment ki a lábáról. A 123. percben Di Maria lőtt 33 méterről az üres kapu mellé. A 124. percben Garay sárgult be. A 125. percben svájci szabadrúgás 17 méterről, Shaqiri lőtte a labdát a sorfalban. Ezzel véget ért a hosszabbítás második félideje, melynek végeredménye 1:0!

A délután folyamán egy közepes iramú mérkőzést láthattunk, ahol mind két válogatott megfontolt játékot játszott. Mind két oldalon voltak kisebb nagyobb helyzetek, de gól nem született egyik válogatottnál sem. A második félidőben Argentína beszorította a svájci válogatottat a kapuja elé, és a mérkőzést is uralták, azonban gólt szerezni így sem tudtak, hiszen a Svájciak nagyon jól tartották magukat. A hosszabbításban egy nagyon unalmas játékot láthattunk, ahol mind a két csapat úgy játszott, mintha 11-esekre mennének, de végül a 118. percben Svájc hibázott, és Di Maria-nak köszönhetően megszerezték a győztes gólt. Összességében egy nagyon érdekes meccset láthattunk, ahol végül Argentína jutott tovább a legjobb 8 közé.

Check Also

ATLETICO MADRID – F.C. BARCELONA

A Spanyol bajnokság 8. fordulójának szuperrangadóját rendezik meg Madridban ahol az Atletico a Barcelona együttesét …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.