ARSENAL F.C.-ASTON VILLA F.C.

Az Angol  foci idény utolsó tétmérkőzését rendezik meg ma a Wembley Stadionban ahol az idei FA Kupa döntőjét az Arsenal és az Aston Villa vívja. A pályaválasztó Londoniak a Bajnokságban a 3. helyezést érték el így már biztosan indulnak a Bajnokok Ligájában ráadásul a főtáblán.  Az elmúlt 6 tétmeccsükből 3-at győzelemmel abszolváltak 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Wenger tanítványai közül a mai napon sérülés miatt Welbeck nem tud pályára lépni ami rossz hír a Villa számára mert így gyakorlatilag a legerősebb 11-el tudnak kiállni az ágyúsok. A vendég birminghami együttes a tabella 17. az az éppen csak bent maradó helyén végzett. Az utolsó 6 tétmeccsükből 2 győzelemmel zártak 1 döntetlen és 3 vereség mellett. A maródiak listáján található Calrk;Herd;Steer és Kozak. A két együttes korábbi mérkőzéseinek túlnyomó többségét az Arsenal nyerte, ám az FA Kupa mindig is eltért a többi sorozattól így a papírforma borulására ma is meglehetősen nagy az esély. Izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Arsenal: Sceszny;Bellerin;Mertesacker;Koscielny;Monreal;Couquelin;Casorla;Sanchez;Özil;Ramsey;Walcott

Aston Villa: Given;Hutton;Okore;Vlaar;Richardson;Delph;Westwood;Cleverly;N’Zogbia;Benteke;Grealish

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2.percben egy hazai szabadrúgást követően Clark fejelte ki a 16-oson kívülre a labdát. A 4.percben Hutton lecsúszott  beadását Sceszny fogta. A 8.percben Given tolta a labdát szögletre. A sarokrúgásból hezet ne alakult ki ám egy újabb sarokrúgás következett de gólveszély ebből sem alakult ki. A 11.percben hazai szabadrúgás következett melyet Özil ívelt középre de a védők kifejelték a labdát. A 15.percben Cleverley sárgult be, még ebben a percben egy bal oldali beadást követően Koscielny fejelt 7 méterről ám Given elképesztően nagyot védett. A 17.percben Bellerin ment el a jobb oldalon majd gurított középre de Ramsey a kapu mellé gurított. A 20.percben egy gyors hazai akció végén Ramsey lőtt centikkel a kapu fölé. A 24.percbe Sanchez lövését blokkolták. A 25.percben egy szép passzjáték végén Walcott közeli lövését Richardson blokkolta a kapu torkában. A 28.percben Walcott passzolt Ramsey elé kinek lövését Given védte magabiztosan. A 32.percben Sceszny jött ki rosszul a kapujából ám az üresen maradt kaput a vendégek nem tudták bevenni. A 33.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 38.percben Delph sárgult be. A 40.percben Walcott találatával megszerezték a vezetést a hazaiak, egy bal oldalon futó akció végén lőhetett tiszta helyzetből 1:0! A 44.percben hazai szöglet következett melyből helyzet azonban nem alakult ki. A 46.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 47.percben Ramsey lőtt a bal oldala felé ám Given könnyedén fogta a labdát. Az 50.percben egy hatalmas Sanchez lőtt 25 méterről a felső lécet is érintve a kapuba 2:0! Óriási gól Given-nek esélye sem volt. Az 52. Agbonlahor érkezett N’Zogbia helyére. Az 54.percben újabb hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Sceszny jött ki ismét rosszul kapujából de a vendégek ezt sem tudták kihasználni. Az 56.percben egy bal oldali akció végén a hazaiaknak kellett kifejelni a labdát. Az 57.percben Given védett hatalmasat egy szép hazai passzjátékot követően. A 61.percben Walcott kapott kitűnő labdát ám Given nagyszerűen jött ki s tisztázni tudott a csatár elől. A 62.percben egy hazai szögletet követően Mertesacker fejelt tisztán a kapu közepébe 3:0! Ha csak nagy csoda nem történik valószínűleg a döntő eldőlt. A 64.percben egy vendég szabadrúgást követően Sceszny húzta le a levegőből a labdát. A 68.percben Bacuna állt be Richardson helyére. A 71.percben Westwood helyére Sanchez állt be a vendégeknél. A 76.percben egy hosszú indítást követően Walcott lőtt csúnyám a kapu mellé. A 77.percben Walcott helyére Giroud érkezett valamint Wilshere állt be Özil helyére. A 82.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 84.percben hazai szabadrúgás következett melyből veszély nem alakult ki. A 86.percben egy vendég lövést blokkoltak a hazai védők. A 89.percben Sanchez helyére Chamberlain állt be. A 93.percben egy jobb oldali beadást követően Giroud talált a kapuba végleg eldöntve a kupa sorsát.

Egy nagyon jó iramú mérkőzést láthattunk ahol az esélyesebb csapat a vártnál könnyebben zsebelte be a kupát. Az első perctől kezdve a hazaiak diktálták a tempót s alakították ki a helyzeteket. A vezető gólt így meg is szerezték de ezzel még nem volt vége,s továbbra is presszionálták az Aston Villát. A második játékrész ugyanott folytatódott ahol az első abba maradt, a különbség csak annyi volt hogy a hazaiak ezúttal megtalálták góllövő cipőjüket s gyorsan 3:0-ra elhúztak. A kegyelemdöfést Giroud adta meg az utolsó percben. Az Arsenal megérdemelten nyerte meg az idei FA kupát.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.