ARSENAL F.C.-CHELSEA F.C.

2015. Augusztus 02. nagy nap ez a Premier League  hívei számára ugyanis ezen a napon rendezik a 2015-2016-os szezon első kupamérkőzését a Community Shield-et. A mérkőzés gyakorlatilag az uborkaszezon végét jelenti s ezt követően egy héttel már maga a Premier League sorozatküzdelmei is elkezdődnek. A két egymásnak feszülő együttes az Arsenal akik idén is elhódították immár 12. alakalommal az FA Kupát, valamint a Chelsea akik a Premier League-t nyerték meg tavaly is meglepő könnyedséggel. Mindkét együttes székhelye London így tulajdon képen hazai hazai környezetben mérhetik össze erejüket. A két edző nem ápol különösebben jó viszonyt egymással így ezen mérkőzések egymás rivalizálásáról is szólnak melynek a legtöbb esetben az Arsenal issza meg a levét. Wenger vezetésével tétmeccsen még nem sikerült legyőznie a Chelsea csapatát amikor Mourinho ült a padon. A pontvadászatot mint már említettem a Chelsea nyerte meg s az Arsenal a 3. helyen végzett a Manchester City mögött de megelőzve a rengeteget költekező Manchester United-ot. Az elmúlt idényben a Chelsea hazai pályán győzni tudott míg idegenben egy értékes döntetlent harcolt ki. Az együttese az átigazolási piacon annyira nem voltak aktívak eddig, a Chelsea eladta éppen az Arsenalnak Petr Cech-et valamint a tavaly igazolt Felipe Luiz-t elengedte korábbi csapatához az Atletico Madridhoz valamint Drogba is távozott. Érkezett Cech helyére Begovic, valamint kölcsönbe Falcao. Az Arsenal-hoz érkezett Petr Cech ezen kívül távozott Abu Diaby;Lukas Podolski kölcsönbe ment Jenkinson és Sanogo. Érdekes összecsapás előtt állunk melynek egyértelmű esélyese a Chelsea.

Arsenal: Cech;Monreal;Koscielny;Metesacker;Bellerin,Couqulein;Casorla;Chamberlain,Özil;Ramsey;Walcott

Chelsea: Courtois;Azpilicueta,Terry,Cahill;Ivanovic;Matic;Fabregas;Ramires;Willian;Hazard;Remy

A mérkőzést a Chelsea kezdte. Az 5.percben egy hazai akció futott a bal oldalon ám Cahill a 16-oson belül szerelni tudott. A 14.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 18.percben ismét a bal oldalon indult meg az Arsenal de Chelsea védelme ismét a helyén volt. A 23.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Courtois védett magabiztosan. A 24.percben Walcott-ot szerelték a 16-oson beül, ezt követően a hazaiak visszaszerezték a labdát s Chamberlain egy elképesztő lövéssel kipókhálózta a jobb felső sarkot 1:0! A 32.percben egy bal oldali akció végén a hazaiak védelme szabadított fel. A 33.percben Ramires távoli lövése kerülte el centikkel a kaput. A 36.percben Ramires hagyott ki óriási ziccert 5 méterről. A 38.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendég védők szabadítottak fel. A 39.percben Ramsey lövése landolt az oldalhálóban. A 42.percben egy gyönyörű támadás végén Ivanovic mentett miközben csapattársával ütközött. A 45.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Cech fogta magabiztosan a labdát. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-ás félidei eredmény.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 45.percben Falcao váltotta Remy-t. A 47.percben Willian középre adását Cech húzta le a levegőből. Az 54.percben Oscar érkezett Ramires helyére a vendégeknél. Az 57.percben Oscar lőtt a kapu mellé távolról. Az 60.percben Koscielny szerelte elegánsan Falcao-t a 16-oson belül. A 61.percben Willian távoli lövését blokkolták a hazai védők. A 62.percben Hazard került helyzetbe de a kapu helyett a lelátó 15. sorába bombázta a labdát. A 65.percben Azpilicueta sárgult be visszarántásért. A 66.percben Giroud érkezett Walcott helyére.a hazaiaknál. A 66.percben Giroud lőtt a kapu fölé egy keresztlabdát követően. A 67.percben Özil lövését blokkolták a vendég védők. A 67.percben Couqulein sárgult be egy fut miatt. Az ezt követő szabadrúgást Oscar lőtte a kapu jobb felső sarkába ám Cech valahogy kihalászta a labdát. A 69.percben Azpilicueta helyére Zouma állt be. A 70.percben egy vendég szögletet követően Cech öklözte ki a labdát. A 70.percben Giroud kapott kitűnő labdát a 16-oson belül ám lövése a keresztléc fölött ment el. A 73.percben egy vendég szabadrúgást követően vendég szöglet következett amit Zouma fejelt Cech kapujára de a kapus magabiztosan fogta a labdát. A 77.percben Chamberlain lövését Courtois fogta magabiztosan, még ebben a percben Chamberlain helyére Arteta állt be a hazaiaknál. A 79.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően a hazai védők lőtték ki a labdát. A 80.percben Hazard lövését blokkolták a hazai védők. A 81.percben egy bal oldali beadást követően a hazaiak hozták el a labdát. A 82.percben Özil helyére Gibbs érkezett valamint Moses állt be Terry helyére. A 84.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazaiak tudták elhozni a labdát. A 85.percben hazai szöglet maradt ki melyet követően Courtois fogta meg a labdát. A 86.percben egy hazai kontra végén Casorla került nagy helyzetbe de Courtois hatalmasat védett majd ezt követően Remsey az üres kapu fölé lőtte a labdát. A 87.percben hazai szöglet következett de ebből helyzet már nem alakult ki. A 88.percben vendég szabadrúgás következett  melyet követően Ivanovic fejelt a kapu mellé. A 90.percben vendég szabadrúgás következett melyet ismét a hazai védők fejeltek ki. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén. A 91.percben hazai szabadrúgás következett melyet Casorla lőtt kapura de megpattant így sarokrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 94.percben Courtois védett Gibbs lövését követően. Több helyzet már nem alakult ki a mérkőzésen melynek eredménye így maradt 1:0!

Egy történelmi mérkőzésen vagyunk túl amely sok látványosságot nem tartogatott ám Wenger szempontjából egy hosszú sorozatot szakított meg, ugyanis először sikerült az Arsenal-nak legyőzni a Mourinho vezette Chelsea-t. Az első félidő álmosan kezdődött s a 25.percig csendesen folyt ám ekkor Chamberlain gólja megszakította a csendet. Ezt követően a kékek magasabb sebességbe kapcsoltak ám az egyenlítő találat elmaradt sőt egy-egy Arsenal helyzet is akadt. A második félidőben a kékek fokozták a nyomást ám a mai napon az Arsenal védelme Koscielny és Mertesacker vezetésével remekül helyt állt. A mérkőzés végén az ágyúsok akár két góllal is növelhették volna előnyüket ám ez Courtois-nak köszönhetően elmaradt. Összességében egy közepes színvonalú mérkőzést láthattunk melyet az Arsenal megérdemelten nyert meg.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.