ARSENAL F.C.-CHELSEA F.C.

A Premier League 23. Fordulóját rendezik meg a hét végén. A forduló rangadójára az Emirates Stadiumban kerül sor ahol a tabella 2. helyezettje az Arsenal fogadja a 14. Chelsea együttesét. A hazaiak eddigi 22 mérkőzésükből 13-at győzelemmel abszolváltak 5 döntetlen és 4 vereség mellett. Az elmúlt 5 fordulóban 2 győzelem mellett 2 döntetlent és 1 vereséget értek el. Wenger gárdája az idei évben egészen jól teljesít sőt a bajnoki cím elsőszámú esélyeseivé léptek elő az eddig mutatottak alapján. A sérültek listáján ezúttal is több kulcsfontosságú név szerepel így Wilshere;Rosicky;Welbeck mindenképpen ki fogják hagyni a mai összecsapást. A vendégek nem küzdenek ilyen kellemes problémákkal mint vendéglátójuk, mindössze 4 pontra találhatók a kieső helytől s gyakorlatilag nem tudnak eltávolodni év eleje óta a vörös zónától pedig már edzőváltás is történt  klubnál. Az elmúlt 22 mérkőzésükből mindössze 6-ot tudtak megnyerni 7 döntetlen és 9 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 1 győzelem mellett 4 döntetlent produkáltak. A formán kívül játszó együttesek közül a vendégeket  s sérülések sem kímélik így Falcao gyakorlatilag egész szezonban a maródiak listáján szerepel valamint Hazard és Costa játéka is kérdéses a mai napon. A két együttes nagyon kiegyensúlyozott párharcokat vív melyet több alakalommal nyert meg a haza együttes ám az utóbbi évtizedben a Chelsea fölénye rajzolódott ki. Az őszi összecsapást is a londoni kékek nyerték némi meglepetésre . Az esélyek azonban egyértelműen Wenger együttese mellett szólnak, a vendégek  egy esetleges  sikerrel hatalmas lökést kaphatnának a további mérkőzésekre. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Arsenal: Cech;Monreal;Koscielny;Mertesacker;Bellerin;Flamini;Ramsey;Walcott;Özil;Campbell;Giroud

Chelsea: Courtois;Ivanovic;Zouma;Terry;Azpilicueta;Matic;Mikel;Willian;Fabregas;Oscar;Costa

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 2.percben egy bal oldali beadást követően Courtois-nak kellett kivetődnie a labdára. A 2.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 5.percben egy jobb oldali beadást követően Willian előtt pattant rosszul a játékszer így helyzet nem alakult ki. A 11.percben Oscar sárgult be rossz ütemű belépőjét követően. A szabadrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 14.percben Willian középre adását vágták ki a hazai védők. A 15.percben egy bal oldali középre adást követően Willian elé pattant a labda ám lövése Cech kezében állt meg. A 16.percben Giroud lőtt távolról a kapu fölé. A 18.percben Mertesacker rossz közbelépőjét követően (utolsó emberként) azonnali piros lappal vonulhatott az öltözőbe. Az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 21.percben Giroud helyére Gabrial állt be. A 22.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Courtois szerezte meg a labdát. A 23.percben egy kitűnő jobb oldali beadást követően Costa érkezett a rövid oldali kapufánál s lőtte a labdát 3 méterről a kapuba 0:1! A 26.percben egy jobb oldali Gabriel beadást követően a vendégek szerezték meg a labdát. A 29.percben Azpilicueta törte el a labdát a 16-oson belül, így helyzet nem alakult ki. A 32.percben Fabregas tört előre majd lőtt 16 méterről kapura de Gabriel még ha kézzel is blokkolta a labdát, a büntető ezúttal elmaradt. A 34.percben hazai szöglet következett melyet követően Walcott került nagy helyzetbe de a játékszert a kapufa mellé lőtte centikkel, mint kiderült Walcott lesen tartózkodott így a találat érvénytelen lett volna. A 36.percben Ramsey förtelmes lövését nézhettük meg. A 42.percben Willian passzát Costa vette le jól majd lőtt 13 méterről kapura de Cech hárítani tudott. Az ezt követő szögletet követően Monreal mentett a gólvonalról majd a hazaiak indítottak kontra támadást ám helyzetet nem tudtak kialakítani. A 45.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki.Az eset következtében Koscielny sárgult be. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki így véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendég együttes kezdte. A félidőben Flamini sárgult be szövegelésért.A 46.percben vendég szabadrúgás következett majd rögtön vendég szöglet, helyzet nem alakult ki. Az 54.percben Courtois ragadta meg a labdát Walcott orra elől. Az 56.percben vendég szöglet következett majd ezt követően még egy helyzet azonban nem alakult ki. Az 57.percben Sanchez állt be Campbell helyére a hazaiaknál. Az 60.percben Matic sárgult be, a szabadrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 63.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően tűzijáték alakult ki a vendég kapu előtt ám mindhárom kísérletet sikerült a védőknek a kapu előtt blokkolni. A 67.percben hazai szöglet következett de Courtois lehúzta a levegőből a labdát. A 68.percben Remy állt be a megsérülő Costa helyére a vendégeknél. A 70.percben Cech védte Fabregas távoli lövését. A 72.percben Mikel sárgult be ütésért. A 73.percben Fabregas középre adását Cech húzta le. A 75.percben Walcott helyére Chamberlain állt be a hazaiaknál. A 76.percben Hazard érkezett a pályára Oscar helyére a vendégeknél. A 78.percben hazai szöglet következett melyet követően Terry szabadított fel. A 79.percben Sanchez lövését blokkolták a vendég védők. A 84.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Zouma fejelte ki a játékszert. A 85.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Courtois ejtette ki a labdát de a védők végül fel tudtak szabadítani. A 87.percben egy jobb oldali beadást követően Flamini sarkazását kellett Courtois-nak hárítani. A 88.percben Monreal került helyzetbe de lövése borzalmasra sikerült. A 91.percben a vendég védelem vágta ki a labdát. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén. A 94.percben Willian kapott jó labdát a 16-os vonalán ám lövése messze elkerülte a kaput. A 95.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 96.percben Remy beadását Monreal fejelte ki a kapu elől. Ezzel véget ért az összecsapás.

Az első félidőben a hazaiak kezdtek jobban ám csak meddő mezőnyfölényt tudtak kialakítani. A korai kiállítás teljesen megváltoztatta a meccs állását mert ettől kezdve a vendégek pontosabban és többet passzoltak melynek révén meg is szerezték a vezetést. A hazaiak a bekapott gólt követően igyekeztek helyzeteket kialakítani de találatot nem tudtak elérni. A második félidőben a vendégek jegelték a labdát egészen a félidő második feléig, innentől a hazaiak nagy nyomást helyeztek a vendég kapura ám találatot nem sikerült elérniük. Összességében a hazaik 10 emberrel is többet nyújtottak mint a vendégek ám a 3 pontot így is a kékek zsebelhették be.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.