ARSENAL F.C.-F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bajnokok Ligája 3. Fordulójához érkeztünk. Ma este 20:45-től tekinthetjük meg az este legnagyobb rangadóját az Arsenal és a Bayern München összecsapását.  A hazai együttes a Premier League-ben kitűnően szerepel s jelenleg 2 ponttal a Manchester City mögött a második helyen áll. Egészen más a helyzete az angoloknak akik első két összecsapásukat meglepetésre elvesztették s így az F csoport utolsó helyén kullognak. Így Wenger együttesének égető szüksége lenne a 3 pontra ami jelen pillanatban látva a müncheniek eddigi formáját korán sem ígérkezik egyszerű feladatnak. Tovább nehezíti az ágyúsok dolgát,hogy sérülés miatt Welbeck;Rosicky;Flamini;Arteta;Ospina és Wilshere sem tud pályára lépni ezen a létfontosságú mérkőzésen. A vendég oldalon egészen más a helyzet. Guardiola együttese a Bundesliga első 9 fordulójában minden mérkőzést megnyerte sőt a Bajnokok Ligájában is 100%-os így 3 pont előnnyel vezeti csoportját. A bajorok kitűnő formájának alapját az a Lewandowski jelenti aki idén ontja magából a gólokat, emellett a nyári igazolások kitűnő teljesítményt nyújtanak elsősorban Costa révén. Némi nehézséget okozhat a bőrnadrágosoknak,hogy ők sincsenek sérültek híján, Badstuber;Benatia,Robben;Götze;Rode és Ribery sérülés miatt nem tud az este folyamán pályára lépni. A két együttes korábban is rendszeresen találkozott a BL-ben mely nem hozott túl sok sikert a londoniak számára sőt a Bayern München gyakorlatilag a Barcelona mellett Wenger mumus csapata. Érdekes mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek a vendégek győelmét jósolják.

Arsenal: Cech;Monreal;Koscielny;Mertesacker;Bellerin;Coquelin;Casorla;Ramsey;Özil;Sanchez;Walcott

Bayern München: Neuer;Bernat;Boateng;Alaba;Lahm;Vidal;Alonso;Costa;Thiago;Müller;Lewandowski

A mérkőzést a hazai csapat kezdte. Az első percben Lewandowski lódult meg a 16-osig, ahol azonban Mertesacker szerelni. Az 5. percben vendég szöglet következett, melyet a hazai védők fejeltek ki a mezőnybe. A 7. percben Sanchez indult mg nagy lendülettel, majd passzolt Özil elé, akinek a távoli lövését Neuer védte, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 11. percben egy gyönyörű összjátékot követően, Alcantara lőtt kapura, de Cech védeni tudott. A 15. percben egy távoli szabadrúgást követően Alonso lőtte a labdát a kapu mellé. A 16. percben egy bal oldali Costa beadást követően Mertesacker lőtte az alapvonalon túlra, a szögletből végül helyzet nem alakult ki. A 19. percben ismét Costa ment el a bal oldalon ám éles szögből leadott lövését Cech védte. A sarokrúgást követően Mertesacker fejelte ki a labdát a 16-oson kívülre. A 20. percben egy hazai támadást fékezett meg Lahm, kitűnő becsúszásának köszönhetően. A 21. percben Casorla szabadrúgását fejelték ki a vendég védők. A 22. percben egy jobb oldali beívelést követően Vidal fejelte ki az oldal vonalon túlra a labdát. A 23. percben egy vendég védelmi hibát követően Walcott elé került a labda, ám a támadó egy technikai hibát követően Neuer ölébe lőtte a labdát. A 25.percben Lewandowski lőtt 17 méterről kapura. A 28.percben egy távoli Vidal lövést kellett hárítania Cech-nek. A 30. percben egy gyönyörű Özil passzot követően Walcott lőtt 12 méterről a kapu fölé. A 31. percben hazai szöglet következett, melyet követően Sanchez lőtte a labdát magasan a kapu fölé. A 33. percben egy bal oldali beadást követően Walcott fejelte a labdát a teljesen üres kapuba, ám Neuer hatalmasat védett, ezt követően maradt a labda a hazaiaknál, ám Özil lövését a védők már tisztázták. A 36. percben egy gyors támadást követően Lahm-ról vágódott ki a labda, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 37. percben Walcott vitte el a labdát a 16-oson belülre, majd lőtt kapura, azonban a kapus könnyedén fogta a labdát. A 39. percben egy jobb oldali beadást követően Lahm fejelte Neuer kezébe a labdát, így akadályozva meg Walcottot a gólszerzésben. A 41. percben egy gyors hazai támadás végén ismét Walcott hibázott. A 42. percben egy hazai hibát követően Costa lőtt kapura, de Cech bravúrral hárítani tudott. A sarokrúgást követően Lewandowski tudott kapura fejelni, de Cech ismét hárítani tudott, így megint vendég szöglet következett, melyből nem alakult ki helyzet. A 44. percben Costa lövését blokkolták a hazai védők. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 47. percben ismét Costa indult meg a bal oldalon szerelni tudták, azonban szöglet következett, melyből gólveszély nem alakult ki. Az 50. percben Costa egy cselt követően lőtte a labdát a kapu fölé. Az 54. percben Lewandowski lőtt 14 méterről centikkel a kapu fölé. Ezt követően vendég szöglet következett, egy hazai játékos lőtt kapura, azonban Cech védeni tudott. Az 57. percben Chamberlain érkezett Ramsey helyére. Az 58. percben Chamberlain lőtt távolról a vendégek kapuja mellé. A 60. percben előbb Lewandowski lövését védte Cech, majd Alonso lövése ment ki a pályáról. A 62. percben egy jobb oldali Müller átadás suhant el mindenki feje előtt az 5-ösön belül. A 68. percben egy bal oldali beadást követően Walcott fejelte a labdát Neuer kezébe. A 70. percben Alonso helyére Kimmich érkezett, valamint Rafinha érkezett Vidal helyére. A 72. percben hazai szöglet következett, melyet a vendég védők fejeltek a 16-oson kívülre. A 73. percben Walcott helyére Giroud érkezett. A 74. percben egy gyors akció végén Lewandowski lőtt kapura, ám Cech védeni tudott. Az ezt követő szabadrúgásból gólveszély nem alakult ki. A 75. percben Müller lőtt veszélyesen a hazai kapu mellé. A 76. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Giroud juttatott szerencsés körülmények között a kapuba, 1:0! A 80. percben vendég szabadrúgás következett, melyet Alcantara lőtt a kapu mellé. A 82. percben Gibbs érkezett Sanchez helyére. A 83. percben hazai szöglet következett Giroud fejelt Neuer kezébe. Az esetet követően Giroud sárgult be, amiért akadályozta a kapust a gyors indításban. A 84. percben Costa közeli lövését blokkolták a hazai védők. A 86. percben vendég szöglet következett, melyet egy újabb követett, de helyzet egyikből sem alakult ki. A 89. percben Tiago távoli lövését védte Cech. A hosszabbítás 4 perc. A 94. percben Bellerin futott a 16-oson belülre majd passzolt középre, ahol Özil helyezkedett jól, majd lőtt a kapu közepébe, mint utóbb kiderült Neuer a gólvonalon belülről ütötte ki a labdát, így az alapvonali asszisztens döntése alapján az eredmény 2:0-ra változott. Ezzel véget ért az összecsapás.

Egy elképesztően jó mérkőzést láthattunk a mai este folyamán, mely hű maradt a korábbi Arsenal -Bayern rangadókhoz. Az első félidőben mind a hazaiak, mind a vendégek nagyon veszélyesen játszottak és igyekeztek akaratukat a másik együttesre erőltetni. Mint ahogyan azt a korábbi években már megszokhattuk a Bayern játéka érvényesült erősebben a labdatartásnak köszönhetően. Az Arsenal a gyors kontráknak köszönhetően tartotta sakkban az ellenfél védelmét. A második játékrészben a vendégek főként a félidő elején nagyobb nyomást helyeztek a hazaiakra, melynek köszönhetően sokkal több dolga akadt. A mérkőzés fordulatát Walcott és Giroud cseréje eredményezte, mert a 77. percben némi szerencsének is köszönhetően Giroud megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Ezt követően a vendég csapat elképesztően gyors tempóra kapcsolt s több veszélyes helyzetet is kialakított, ám a hazaiak elsősorban Cech révén megtartották vezetésüket, sőt az utolsó percben egy villám gyors kontra végén Özil állította be a végeredményt. Összességében a hazaiak megérdemelték a győzelmet az idei Bajnokok Ligája csoportkör egyik legjobb mérkőzésén.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.