ARSENAL F.C.-LEICESTER CITY

A Premier League 26. fordulóját rendezik meg. A forduló rangadójára ezúttal az Emirates Stadiumban kerül sor ahol az Arsenal fogadja a listavezető Leicester együttesét. A a hazai együttes eddigi 25 mérkőzéséből 14-et nyert meg 6 döntetlen és 5 vereség mellett. Az elmúlt 5 fordulóban 1 győzelem mellett 3 döntetlen és 1 vereség szerepel. Wenger együttese 5 pontos lemaradásban van Ranieri együttesével szemben ám egy esetleges győzelemmel nyomás alá tudnák helyezni a szezon meglepetés csapatát. A vendégek 25 mérkőzést követően 15 győzelemmel állnak 8 döntetlen és 2! vereség mellett. Az elmúlt 5 összecsapásukból 4-et nyertek meg s mindössze 1 döntetlent játszottak. Amennyiben a vendégeknek a mai összecsapást sikerülne győzelemmel abszolválni úgy már a bajnoki cím legnagyobb várományosává léphetnének elő, ugyanakkor rendkívül hosszú még a szezon így a mai mérkőzésből még mindig nem érdemes hosszútávú következtetést leszűrni. A vendég együttesre nagy feladat vár ugyanis a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Barcelona együttesét kellene két vállra fektetniük.A két együttes őszi találkozóját a londoniak nyerték s ezzel szinte egyedül álló bravúrt mutattak be. Az esélyek a hazaiak győzelmét jósolják azonban a jelenlegi formákat tekintve a Leicester sikere tűnik valószínűbbnek. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Arsenal: Cech;Monreal;Koscielny,Mertesacker;Bellerin;Coqulein;Ramsey;Chamberlain,Özil;Sanchez;Giroud

Leicester City: Schmeichel;Simpson;Morgan;Huth;Fuchs;Albrighton;Kante;Drinkwater;Mahrez;Vardy,Okazaki

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percben egy hazai akció végén Simpson lőtte a labdát szögletre. A sarokrúgásból Sanchez fejelt centikkel a kapu mellé. A 10.percben a hazai együttes játékosai reklamáltak joggal 11-est egy kezezést követően. A 14.percben Okazaki került nagy helyzetbe ám les miatt megállították a japán támadót. A 16.percben Schmeichel  jött ki a kapujából s rúgta el kitűnően a játékszert, majd ezt követően Vardy fejére Maherz ívelte a labdát ám a fejest követően Cech védett hatalmas bravúrral. A 24.percben Sanchez lövését blokkolták a vendég védők, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 32.percben Giroud fejelt a vendég kapuba ám les címén, joggal érvénytelenítették a találatot. A 36.percben Coqulein sárgult be egy becsúszást követően. A 37.percben ismét hazai szöglet következett melyet követően Giroud fejelt a kapu mellé azonban ismét hazai sarokrúgás következett mert a védőkről ment ki a játékszer. A 39.percben Kante lövését Cech hárította bravúrral. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 44.percben a vendég együttes jutott büntetőhöz Koscielny szabálytalanságát követően. A büntetőt Vardy lőtte a kapu bal oldalába 0:1! A hosszabbítás 2 perc, a 47.percben Ramsey is besárgult. Több helyzet nem alakult ki így félidőre 0:1-es eredménnyel vonultak az együttesek.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46.percben Koscielny lövése ment a vendég kapu mellett el centikkel. Az 52.percben Fusch sárgult be. Az 53.percben Giroud fejelt a kapu fölé. Az 54.percben Simpson kapta meg röviddel az első sárgája után a másodikat így piros lappal vonult le a pályáról. Az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 58.percben Kante sérült meg majd Mahrez helyére Wasilewski állt be. A 60.percben Okazaki helyére Grey érkezett a vendégeknél, valamint Walcott érkezett a hazaiaknál Coqulein helyére. A 70.percben egy jobb oldali beívelést követően Walcott lőtt 3 méterről a kapu közepébe. A 72.percben hazai szöglet következett melyet rögtön még egy követett, gólveszély ebből sem alakult ki. A 75.percben Giroud lövését blokkolták a vendégek, egy újabb szögletet követően a vendégek hozhatták el a labdát. A 76.percben Sanchez lőtt a kapu mellé. A 77.percben Kante lövése ment Cech kapuja mellé. A 82.percben Albrighton helyére King állt be valamint Welbeck állt be a hazaiaknál Chamberlain helyére. A 85.percben ismét hazai sarokrúgás következett melyet követően Mertesacker fejelt a kapu mellé centikkel. A 86.percben Schmeichel hárított hatalmasat Giroud lövését követően. A 88.percben Giroud fejesét követően ismét Schmeichel ölében landolt a labda. A 89.percben Monreal passzát követően Ramsey lőtt a kapu mellé 10 méterről. A 90.percben Walcott lőtt a kapu mellé. A hosszabbítás 4 perc, a 94.percben Schmeichel védett ismét hatalmasat egy bal oldali beívelést követően. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 95.percben Wasilewski sárgult be. Az ezt követő szabadrúgást követően Welbeck csúsztatása kötött ki a kapu jobb oldalában 2:1! Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első félidőben a hazaiak elképesztően nagy nyomást helyeztek már rögtön a mérkőzés elején a vendég védelemre de találatot nem sikerült elérniük. A játékot végig az Arsenal uralta, több helyzetet is sikerült kialakítaniuk. A vendégek mint eddig minden rangadójukon a kontrákra rendezkedtek be. Kante zseniális megmozdulásainak is köszönhetően Ranieri taktikája kitűnően működött. A második játékrészben a kiállítás alapjaiban nem fordította meg a játék mentetét csak a hazaiaknak még több lehetőségük adódott,hogy előbb kiegyenlítsenek majd a legvégén drámai körülmények között a 3 pontot is otthon tartották. Kitűnő mérkőzés volt izgalmas hajtós igazi angol derbi. A vendégeknek ezúttal nem volt szerencséje s ki tudja ezen vereség merre indítja el a listavezetőt.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.