ARSENAL F.C. – LIVERPOOL F.C.

A Premier League 19. fordulóját rendezik meg a hétvégén. Az ünnepek előtti forduló rangadójára pénteken este kerül sor amikor is az Emirates Staionban a Liverpool vendégszerepel. Az Arsenal jelenleg a tabella 5. az az Európa Liga főtáblát érő helyén szerepel, ám az utóbbi hetekben kitűnő teljesítményt nyújtva felkapaszkodott mai ellenfele és a Chelsea nyakára. Eddigi 18 meccsükből 10 nyertek meg 3 döntetlen és 5 vereség mellett. Utolsó 5 meccsükön 2 győzelem mellett 1-szer kaptak ki és 2 döntetlent játszottak. Hazai környezetben 9 meccsből 8-at nyertek meg 1 vereség mellett. A Liverpool jelenleg a tabella 4. helyen áll ami már Bajnokok Ligája csoportkört érő hely. Klopp együttese eddigi 18 meccséből 9-et nyerte meg 7 döntetlen és és 2 vereség mellett. Utolsó 5 meccsükből 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett. Idegenben a Liverpool 9 meccsből 5-öt nyert meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. A két együttes már sok szenzációs mérkőzéssel örvendeztetett meg s remélhetőleg e sorozat ma sem szakad meg. A mérkőzésnek nincs esélyese sőt a döntetlen tűnik a legvalószínűbb eredménynek.

Arsenal: Cech;Niles;Monreal;Koscielny;Bellerin;Wilshere;Xhaka;Sanchez;Özil;Iwobi;Lacazette

Liverpool: Mignolet;Gomez;Lovren;Klavan;Robertson;Coutinho;Can;Henderson;Mane;Salah;Firmino

A mérkőzést az Arsenal kezdte. Hatalmas iramban indult a találkozó azonban egészen a 6. percig helyzet nem alakult ki, ekkor egy hazai szöglet következett melyből Salah-nak köszönhetően a hazai kapu előtt alakult ki helyzet. 8.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 13.perc: Henderson sérült meg helyére Milner érkezett. 14.perc: Coutinho lőtt kapura de helyzet nem alakult ki belőle. 16.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 22.perc: Firmino fejelt jó szögből a kapu mellé. 23.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 25.perc: Firmino fejelt kapura de ha kevéssel s a labda a kapu mellett ment el. 26.perc: újabb vendég akció melynek végén Salah adott be jobbról s a labdát Coutinho fejelte a kapuba 0:1! 29.perc: hazai szöglet ám helyzet nem alakult ki. 33.perc. ismét vendég helyzet ahol Firmino elé került a labda s lőtt centikkel a bal felső sarok mellé. 36.perc: Coutinho lőtt közepes távolságból a kapu mellé egy szabadrúgást követően. 38.perc: Özil lőtt a sorfalba 22 méterről egy szabadrúgást. 38.perc: Özil szögletéből helyzet nem alakult ki. 43.perc: Wilshere passzolt Lacazette elé ám a védelem menteni tudott. 44.perc: hatalmas védelmi hibát követően Salah került ziccerbe melyet Cech védett majd Mane ollózása ment a kapu fölé. 45.perc. újabb vendég ziccer melynek végén Salah lőtt lyukat. 46.perc. hazai akció melynek végén Mignolet fogta a labdát. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Liverpool kezdte. 48.perc: hazai szöglet melyet követően a vendégek indítottak kontrát majd Salah lövését Cech védte bravúrral. 49.perc: Iwobi tisztázott Coutinho elől, az ezt következő szögletből helyzet nem alakult ki. 52.perc: Salah kapott kitűnő labdát majd lőtt bámulatos mozdulattal a kapuba 0:2! Lehet,hogy eldőlt?! 54.perc: kihagyott a vendég védelem s Sanchez fejelt 5 méterről a kapuba 1:2! 55.perc: Xhaka lőtt távolról melyet Mignolet ütött a kapuba 2:2! Mignlet ismét bebizonyított nem méltó kapusa a Liverpool-nak. 558.perc: Iwobi sárgult be. 58.perc: Özil ment át a védelmen majd Lacazette szenzációs sarkazását követően lőtt a kapuba 3:2! 62.perc: Xhaka kapott jó labdát majd lőtt kevéssel a kapu mellé. 62.perc: Cech védte Mane helyzetét. 68.perc: újabb hazai helyzet melynek végén Klavan mentett szögletre a kapu torkából, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 71.perc: Firmino került ziccerbe majd lőtt a kapura melyet Cech majdnem megfogott de a labda a kapuba esett 3:3! 72.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 78.perc. Özil passzából Bellerin lőtt kapura de Mignolet hárítani tudott. 79.perc: Iwobi helyére Welbeck érkezett. Hazai szöglet melyből nem alakult ki gólveszély. 80.perc: Wijnaldum érkezett Mane helyére. 82.perc: veszélyes vendég akció melynek végén gólhelyzet nem alakult ki. 84.perc: Chamberlain állt be Coutinho helyére. 86.perc: vendég szögelt melyet követően helyzet nem alakult ki. 88.perc: Salah lőtt az oldalhálóba ziccerből. 89.perc: Sanchez helyére Walcott állt be. A hosszabbítás 4 perc, 92.perc Mignolet tolt kapu fölé egy lecsúszott beadást. 93.perc: vendég szöglet melyet követően de helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben mindkét együttes bátran kezdett. A Liverpool azonban az idő előre haladtával mezőnyfölénybe került s több helyzetet alakított ki. A Salah Firmino Mane és Coutinho révén egyre veszélyesebben játszottak s a hazai védelem hibáját végül Coutinho használta ki. Az Arsenal ezt követően igyekezett szépíteni ám a vendégek akár több gólt is lőhettek volna. A második játékrészben a vendégek úgy tűnt végleg eldöntötték a mérkőzést, ám a hazaiak 10 perc alatt rámoltak be 3 gólt. Ekkor úgy tűnt a 3 pont marad a hazaiaknál ám a vendégek ki tudtak egyenlíteni. Szenzációs mérkőzést láthattunk hatalmas hibákkal ám így is a szezon eddigi legjobb legváltozatosabb meccsét láthattuk. A döntetlen megérdemelt eredménynek tünik a második félidő láttán!

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.