ARSENAL F.C.-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 17. Fordulóját rendezték a hét végén. Megannyi érdekes párosítás mellett a forduló rangadóját az Arsenal és a Manchester City gárdája játssza. A hazaiak a bajnokság 2. helyén állnak 5 pontos lemaradásban a Leicester City mögött. Wenger tanítványai eddigi 16 mérkőzésükből 10-et győzelemmel zártak 3 döntetlen és 3 vereség mellett. Az elmúlt 5 fordulóból 2 győzelem 2 döntetlen és 1 vereség szerepel a hazaiak neve mellett. Ami a sérülteket illeti Wenger nem számíthat Wilshere;Rosicky;Welbeck;Coquoelin;Sanchez és Casorla játékra az este folyamán. A vendégek a tabella 3. helyén állnak s mindössze egy pont választja el mai ellenfelüktől. Pellegrini tanítványai 16 mérkőzésből 10-et zártak győzelemmel 2 döntetlen és 4 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 2-őt zártak győzelemmel 1 döntetlen és 2 vereség mellett, tehát ingadozó a kékek teljesítménye. A sérültek listáján Zabaleta;Nasri; Kompany és Fernando kénytelen lesz kihagyni a ma esti összecsapást. Mindkét együttes érdekelt a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, az Arsenal a csoportmásodik hellyel kiérdemelte,hogy ismét a Barcelona együttesét kapja a legjobb 8 közé jutásért, a vendég együttesnek némileg könnyebb a dolga ők ugyanis a csoportelsőségüknek köszönhetően a Dinamo Kijev együttesét kellene búcsúztatni a legjobb 8 közé kerülésért. Ami a klubok megelőző összecsapásaiból kiderül az az, hogy az utóbbi években a City áll valamivel jobban míg az összmérleget tekintve az ágyúsok uralják a párosítást. Az esélyeket illetően nehéz egyértelműen egyik vagy másik csapat győzelméről beszélni, talán a hazai győzelem áll a legközelebb a jelenlegi erőviszonyokhoz.

Arsenal: Cech;Bellerin;Merteascker;Koscielny;Monreal;Flamini;Ramsey;Campbell;Özil;Walcott;Giroud

Manchester City: Hart;Sagna;Mangala;Otamendi,Kolarov;Toure;Fernandinho;De Bruyne;Silva;Delph;Aguero

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 7.percben Silva távoli lövése húzott el Cech kapuja fölött. A 10.percben Fernandinho távoli lövése kerülte el Cech kapuját. A 13.percben Toure passzát követően Silva lövését blokkolták a hazai védők. A 18.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 22.percben De Bruyne lövését védte magabiztosan Cech, az ezt követő sarokrúgásokból helyzet nem alakult ki. A 24.percben ismét vendég szöglet következett de a helyzet ezúttal is elmaradt. A 31.percben Silva sárgult be sorozatos szabálytalanságaiért. A 32.percben egy eladott labdát követően De Bruyne tört kapura majd lőtt a kapu előtt keresztbe, nagy ziccer maradt ki. A 33.percben Walcott kapott jó labdát a 16-oson belül majd egy cselt követően lőtt bődületesen nagy gólt a bal alsó sarokba 1:0! A 35.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendég védők vágták k a játékszert. A 39.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 46.percben egy szép hazai akció végén Giroud lőtt közelről a bal alsó sarokba 2:0! Ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben a vendégeknél Sterling állt be Delph helyére. A 46.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 48.percben Otamendi sárgult be durvaságért. Az 52.percben Mertesacker mentett nagyot Sterling középre adását követően. Az 53.percben egy kitűnő passzt követően Campbell lőtt a kapu mellé. Az 55.percben Cech védte Aguero fejesét. Az 56.percben Campbell tört kapura ám a vendég védők közbe tudtak avatkozni, majd ezt követően Giroud-ot kellett a 16-oson belül szerelni. Az 57.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 58.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően megint Aguero fejelt Cech kezébe. Az 59.percben egy elképesztő hazai akció végén Hart hárított nagyot Campbell próbálkozásánál majd a vendég védők szabadítottak fel, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 61.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 62.percben Bony váltotta Aguerot a vendégeknél. A 64.percben De Bruyne középre adását vágták ki a hazai védők. A 69.percben Ramsey lőtt egy cselsorozat után lőtt a kapu mellé. A 70.percben Gibbs állt be a hazaiaknál Campbell helyére, még ebben a percben Özil csúsztatott a kapu mellé. A 73.percben Silva helyére Navas állt be a vendégeknél. A 73.percben Cech védte sterling távoli lövését. A 75.percben vendég szöglet következett melyet követően Cech húzta le a labdát. A 76.percben Özil helyére Chamberlain állt be. A 79.percben Navas hibázott nagyot ziccerben. A 82.percben egy elképesztő lövést követően Toure talált a kapu felső részébe 2:1! A 83.percben Ramsey került helyzetbe ám a kapu helyett a kapu mellé lőtt. A 84.percben Bony lövését blokkolták a hazai védők, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 86.percben ismét vendég szöglet következett melyet követően Bony fejelt a kapu fölé. A 87.percben egy szép támadás végén Toure elé került a labda melyet közelről a kapu mellé lőtt. A 88.percben Walcott helyére Chambers érkezett a hazaiaknál. A hosszabbítás 4 perc s miután Giroud megsérült, így ezen idő még inkább kitolódik, ráadásul a Francia úgy fest megsérült s több cseréje már nincs Wengernek. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első játékrészt a vendégek kezdték magabiztosabban, s sorra alakították ki kisebb helyzeteiket, szögleteiket. Ezt követte De Bruyne hagyott ki egy óriási helyzetet, melyet a hazaiak azonnal góllal büntettek. Ezt követően már kiegyenlítettebb lett a mérkőzés s a félidő végén a hazaiak a City hibáját kihasználva megduplázták előnyüket. A második félidőben elképesztő nagy volt a játék irama, igaz sok faut is akasztotta meg a játékot ám ettől független mindkét együttes kitűnően focizott. A helyzetek ugyan sorra kimaradtak Toure lövésén kívül de végre rangadó hangulata volt az estének az elmúlt fél idény rangadóival ellentétben. Összességében a hazaiak megérdemelten nyertek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.