ARSENAL F.C. – MANCHESTER CITY F.C.

Az Angol Bajnokság 30. fordulójának legnagyobb rangadója vasárnapra maradt amikor is az Arsenal hazai pályán fogadja a Manchester City együttesét. A hazaiak nem futnak jó szezont oly annyira,hogy Wenger a szezon végén valószínűleg távozni fog 20 évet követően. A Bajnokok Ligájából csúfosan estek ki a bajnokságban pedig egyre rosszabbul szerepelnek. Jelenleg a tabella 6. helyén állnak, eddigi 27 mérkőzésükből 15-öt nyertek meg 5 döntetlen és 7 vereség mellett. Utolsó 5 mérkőzésükön 4 vereség mellet 1 győzelmet arattak. Hazai pályán 13 mérkőzésből 9-et nyertek meg 2 döntetlen és 2 vereség mellett. Utolsó 5 hazai mérkőzésükből 4-et nyertek 1 vereség mellett. Sérültek: Casorla;Cech;Perez és Gibbs játéka kérdéses. A Manchester City szintén kiesett a Bajnokok Ligájából némi meglepetésre. Guardiola együttese hullámzó szezont fut eddig , jelenleg a tabella 4. helyén állnak, eddigi 28 mérkőzésükből 17-et nyertek meg 6 döntetlen és 5 vereség mellett. Utolsó 5 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett. Idegenben 14 mérkőzésből 10-et nyertek meg 4 vereség mellett. Sérültek: Jeseus;Gündogan illetve kérdéses Sagna, Zabaleta és de Bruyne játéka kérdéses.

Arsenal: Ospina, Monreal, Koscielny, Mustafi, Bellerin, Xhaka, Coquelin, Sanchez, Özil, Walcott, Welbeck

Manchester City: Caballero, Fernandinho, Stones, Otamendi, Clichy, Navas, De Bruyne, Silva, Sane, Sterling, Agüero

 

A mérkőzést a vendégek kezdték.  4. perc: Welbeck helyezkedett jól majd lőtte a labdát a kapu jobb oldala mellé. 5. perc: De Bruyne hosszú passzára érkezett jól Sane, majd a labdát keresztbe lőtte a hálóba, 0:1! 9. perc: Navas sárgult be. 10. perc: De Bruyne vette át jól a labdát, majd lőtte azt a jobb kapufára. Welbeck  érkezett  a kipattanóra, majd lőtte a labdát kapura, azonban Caballero könnyedén védett. 15. perc: Coquelin sárgult be. 19. perc: Sterling adta középre a labdát, azonban a védők tisztáztak, az ezt követő szögletből nem alakult ki helyzet. 20. perc: Fernandinho érkezett a kipattanóra, majd kapura lő, de a védők jól helyezkedtek. 21. perc: Özil kapott pontos passzt, majd kapura lőtt, de Caballero bravúrral védett. 23. perc: Sanchez vitte a labdát a kapu előteréig, majd lőtt, de a védők blokkolni tudták, a beívelést követően Monreal fejelte a labdát a lelátóra. 30. perc: Sanchez kapott egy jó labdát, majd lőtt méterekkel a kapu jobb oldala mellé. 32. perc: Xhaka sárgult be. 35. perc: Hazai szabadrúgás következett, Sanchez lőtte keresztbe a labdát, ami végül kiment a pályáról. 38. perc: Vendég szöglet következett, David Silva beívelését követően Stones fejelte a labdát a kapu bal oldala mellé. 40. perc: Walcott érkezett jól a labdára a 16-oson belül, majd egy védő mellett lőtte a labdát a kapu bal oldalába, 1:1! 41. perc: De Bruyne került helyzetbe, de lövése elkerüli a kaput. 42. perc: David Silva passzát követően Agüero lőtte a labdát magabiztosan a kapu bal oldalába, 1:2! A hosszabbítás 2 perc. 47. perc: Walcott helyezkedett jól, átvette a labdát, majd lőtte a labdát kicsivel a kapu fölé. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 1:2!

A második félidőt az Arsenal kezdte. 46. perc: Koscielny helyére Gabriel érkezett, valamint Yaya Toure állt be Sterling helyére. 47. perc: Fernandinho sárgult be. 52. perc: Agüero fejelt 11 méterről a kapu jobb oldala mellé. 53. perc: Monreal adta középre a labdát, ahonnan a védők szögletre tisztáztak. Özil beívelését követően Mustafi fejelt 11 méterről a kapuba, 2:2! 57. perc: Vendég szöglet következett, melyből nem alakult ki helyzet. 58. perc: Fernandinho érkezett a kipattanóra, majd lőtte a labdát kapura, azonban Ospina hatalmasat védett. 61. perc: Mustafi sárgult be. 64. perc: Vendég szöglet következett, melyből egy újabb következett, a beívelést követően Agüero fejelte a labdát kapura, de Ospina ezt is védeni tudta. 68. perc: Walcott helyére Giroud érkezett. 77. perc: Welbeck helyére Iwobi érkezett  a hazaiaknál. 78. perc: David Sliva jutott be a 16-oson belülre, de lövését blokkolták a védők, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 85. perc: De Bruyne beívelését követően a védők tisztáztak, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 86. perc: David Silva lőtte a labdát a kapu jobb oldala mellé. 88. perc: Iwobi lőtte a labdát a 16-oson belülről a kapu fölé. 89. perc: David Silva helyére Zabaleta érkezett. 90. perc: Vendég szöglet következett, Navas lőtte a labdát keresztbe a kapu előtt. 3 perc a hosszabbítás. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:2!

Az első játékrészben a vendégek kezdtek jobban. A hazaiak az első negyed órát követően ébredtek és a félidő végéig igyekeztek is nyomás alá helyezni a vendégek kapujára. Az ezt követő negyed órában az igyekezetben két sárgalapot is sikerült behúzniuk. Az első félidő utolsó tizenöt percében a hazaiaknak sikerült egyenlíteniük, végül a Manchester City a 42. percben megszerezte a második gólját, ezzel ért véget az első félidő. A második játékrész első 15 percében a hazaiak kezdtek jobban és az 53. percben meg is szerezték az egyenlítő gólt. Ettől kezdve egy-két nagyobb helyzet még akadt, de az eredményben változást már nem hozott. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, melynek igazságos, döntetlen lett az eredménye.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.