ARSENAL F.C. – MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 1. fordulója már a pénteki napon elrajtolt, azonban a top 6 bemutatkozása csupán 5 mérkőzésre korlátozódik miután az Arsenal és A Manchester City egymás ellen lép pályára. A hazaiak hatalmas változáson estek át a tavalyi szezonhoz képest. A kispadon immár nem Arsena wengr ül hanem a PSG-t korábban irányító Unay Emery. A nyáron Guendouzi érkezett mint fiatal titán illetve Sokratis aki egy rutinos védő. A kapuba Leno kapust igazolták míg a középpálya megerősítése érdekében Torreira és Lichtsteiner érkezett. A vendég MAnchester city egy kitűnő felkészülési és átigazolási szezont tudhat maga mögött. Megszerezték a Leicester Citytől Mahrezt illetve leigazolták Sandlert és Foden-t. Mendy felépült sérüléséből így vele is erősödött az együttes. Guardiola együttese előtt az eddigi jelek szerint kitűnő szezon áll. A mérkőzés esélyese a vendég gárda.

Arsenal: Cech;Niles;Sokratis;Mustafi;Bellerin;Guendouzi;Xhaka,Mkhitaryan;Ramsey;Özil;Aubameyang

Manchester City: Ederson;Mendy;Laporte;Stones;Gündogan;Fernandinho;Sterling;Silva;Mahrez;Aguero

A mérkőzést az Arsenal kezdte. A 4.percben sterling sárgult be. A 8.percben vendég szöglet melyet követően Sterling kapott pontos labdát melyet követően Cech védett nagyot. a 9.percben újabb vendég szöglet következett ezúttal helyzet nélkül. A 14.percben Mendy tört előre majd Sterling elé került a labdája melyet a támadó a kapuba lőtte 0:1! 17.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 21.perc: Bellerin lövését fogta Ederson.  22.perc: Mahrez szögletéből helyzet nem alakult ki. A 27.percben Sokratis sárgult be, ezt követően Mahrez lövését cech védte bravúrral. A 29.percben vendég szöglet helyzet nélkül. a 35.percben Niles helyére Lichtsteiner állt be, a csere oka sérülés. A 42.percben Mahrez lőtt a kapu mellé kevéssel. a 44.percben újabb vendég sarokrúgás helyzet nélkül.

A második félidőt a Manchester City Kezdte. A félidő két vendég szöglettel rajtolt ám helyzet nem alakult ki belőlük. Az 52.percben Xhaka sárgult be. Az 54.percben Lacazette állt be Ramsey helyére. Az 56.percben Lacazette hagyott ki nagy helyzetet. A 60.percben Mahrez helyére De Bruyne állt be.  61.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. A 63.percben Aguero próbálkozása még kimaradt ám Mendy elé került a labda aki nagy gólt lőtt 0:2!  A mérkőzés eldőlt. A 70.percben Xhaka helyére Torreira  érkezett. A 73.percben De Bruyne sárgult be. 79.perc: Jesus állt be Aguero helyére. 87.perc: sterling helyére Sane állt be. A hosszabbítás 5 perc melyben a 94.percben De Bruyne hagyott ki nagy helyzetet. ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek sokkal erősebben s az első 15 perc végére meg is szerezték a vezetést. Az Arsenal a 20. percig a kapu közelében sem járt s ekkor is egy távoli kísérletet tudtak összehozni. A félidőt a vendégek uralták. a második játékrészben ugyan a hazaiak kijöttek kapujuk elől, ám  mérkőzés végig a City kezében volt. Mendy gólja csupán hab volt a tortán mely végleg eldöntötte a 3 pont sorsát.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.