ARSENAL F.C. – MANCHESTER CITY F.C.

A  Premier  League 4. fordulóját rendezik meg a hétvége folyamán. A válogatott mérkőzések utáni fordulók mindig tartogatnak meglepetéseket s feltehetően ez az eheti fordulóban sem lesz másképp. A ma 13:45-kor kezdődő Arsenal, Manchester City összecsapás a forduló rangadója. A két együttes egy hónappal ezelőtt már megmérkőzött egymással az Angol Szuperkupáért s ezt némi meglepetésre simán nyerte az Arsenal. Azóta a londoni ágyúsok formája visszaesett s meccseiket nyögve nyelősen nyerték vagy épp játszottak döntetlent. Oliver Giroud sérülése után 1 csatár maradt a keretben így Wengernek igazolnia kellett s meg is szerezték Dany Welbecket a Manchester Unitedtől. A vendégek az első két fordulóban nyerni tudtak ám ezt követően hazai pályán szenvedtek vereséget óriási meglepetésre. A City játéka hagy kívánni valót maga után ám elöl Jovetic illetve Aguero remek formája bizalomra ad okot a manchesteri kékeknek. A tabella szerint a 7. valamint  4. helyezett csapatok összecsapása igazi focicsemegének ígérkezik. Az esélyek egyenlően oszlanak el a két gárda között így ez egy 3 esélyes mérkőzés.

Az első félidőt az Arsenal kezdte. Az 5. percben Debuchy két védőt kicselezve juttatta el a labdát a 16-osig, de két védő leszerelte.  A 7. percben egy Arsenal akció következett, Sanchez lőtt 18 méterről kapura, de Hart fogta a labdát. A 9. percben Navas adta középre a labdát, de végül Hart közbelépett. A 11. percben Agüero játszotta át magát az ellenfeleken és húzódott föl a kapu bal oldalához, de beadását Szczesny fogta. A 12. percben Welbeck kapott remek passzt a 16-oson belülre, és lőtt kapura, de a labda a bal kapufáról pattant ki. A 14. percben Navas lőtt laposan a 16-oson belülről a jobb oldalról, de egy védő kivágta a labdát. A 14. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 15. percben Ramsey kapott egy passzt Welbecktől  a büntetőterületen belülre, és rúgta a labdát kapura, de lövése a kapusba ment. A 17. percben Lampard adta a labdát a 16-oson belül D.Silvának, aki tovább passzolta azt, de a játékszert már nem érték el csapattársai. A 21. percben hazai szabadrúgás 26 méterről, melyet Sanchez végzett el, beívelését követően Hart könnyű szerrel fogta a labdát. A 23. percben Lampard sárgult be egy szabálytalanság következtében. A 24. percben Zabaleta sárgult be. A 26. percben Milner lőtt erősen 7 méterről a kapu fölé. A 28. percben Agüero kapott egy remek gólpasszt Navastól, és lőtte azt a kapuba, ezzel 0:1! A 31. percben Lampard lőtt kapura közelről, de egy védő blokkolta, így nem született gól. A 32. percben David Silva lőtt kapura egy beadást követően, de lövését Szczesny védte. A 36. percben hazai szabadrúgás 23 méterről, melyet Sanchez lőtt a kapu fölé méterekkel. A 41. percben hazai szabadrúgás következett, Sanchez lőtte a labdát a 16-oson belülre, ahol egy védő beleért, és a lepattanót Özil rúgta ki a kapu fölött a pályáról. A 45. percben hazai szabadrúgás, melyet Milner ívelt középre, de végül a védők tisztázni tudtak. 1 perc a hosszabbítás az első félidőben. A 46. percben vendég szabadrúgás, de a labda elrúgását követően a játékvezető lefújta a félidőt. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 0:1!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 45. percben Nasri érkezett Lampard helyére. A 48. percben Sanchez lőtt középre a 16-oson belül, de a védők tisztázni tudtak. A 49. percben Fernandinho sárgult be. Az 55. percben Zabaleta lőtt a jobb oldalról a kapu elé, de a védők kirúgták a labdát a mezőnybe. Az 56. percben Agüero lőtt kapura, de az magasan a keresztléc fölött hagyta el a játékteret. Az 58. percben Flamini sárgult be egy visszarántást követően. Az 59. percben Clichy rúgott egy középre érkező labdát a kapu jobb oldala mellé. A 62. percben Monreal sárgult be. A 63. percben Ramsey gólpasszát követően Wilshere szerzett labdát a 16-oson belül, és egy védőt kijátszva lőtte azt be a kapu bal felső sarkába, ezzel 1:1! A 65. percben Agüero lőtt távolról kapura, de Szczesny fogta a labdát. A 66. percben vendég szöglet, melyből azonban nem alakult ki gólveszély. A 67. percben Debuschy lőtt 8 méterről a kapu jobb oldala mellé. A 67. percben Dzeko érkezett Agüero helyére. A 70. percben egy középre adott labdát követően Welbeck próbált kapura lőni, de Hart az útját állta. A 72. percben Nasri lőtt 21 méterről kapura, de Szczesny magabiztosan fogta a labdát. A 74. percben Alexis Sanchez kapott egy tökéletes fejes passzt Wilshere-től, és lőtte a labdát a hálóba, ezzel 2:1! A 75. percben Sanchez sárgult be a meze levétele miatt. A 77. percben Wilshere adott középre, ahol Ramsey ért a labdába rosszul, így nem sikerült gólt lőni. A 78. percben Kolarov jött be Fernandinho helyére. A 81. percben Debuchy helyére Chambers érkezett a pályára. A 83. percben vendég szöglet, a beívelést követően Demichelis fejelte a labdát a kapu jobb oldalába, ezzel 2:2! A 85. percben Kolarov lőtt a bal szélről kapura, de Szczesny védeni tudott. A 87. percben Welbeck lőtt 18 méterről a kapu mellé. A 88. percben Kolarov érkezett a 16-oson belül baloldalról és lőtte erősen a labdát a bal kapufára. 6 perc a hosszabbítás a második félidőben. A 93. percben Dzeko ért bele egy középre érkező labdába a kapu előtt, ami végül a jobb kapufát érte csak, így gól nem született. A 94. percben Nasri lőtt a kapuba, ezt azonban les miatt nem fogadták el. A 95. percben Chamberlain lőtt a 16-oson belülre középre, de a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 96. percben vendég szabadrúgás, melyet Silva végzett el, de gólveszély nem alakult ki belőle. Ezzel véget ért a második félidő, melynek végeredménye 2:2!

A mai mérkőzés izgalmas és nagyon intenzív volt. A meccs első félidejében azonos szinten teljesítettek a játékosok, mind a két csapatnál. Helyzet után helyzet következett, és két sárgalapot leszámítva folyamatos volt a játék a pályán. Az Arsenáltól sokpasszos és gyors játékot láthattunk, míg a Manchester Citynél néhány emberen áthaladó passzjáték elég volt a helyzetekhez, aminek az eredménye egy vezető gól volt. A második félidőben kicsit laposodott a játék intenzitása, de ugyanakkor az Arsenál  megfordította az állást és szerzett két gólt. A 83. percben azonban az Arsenál védelmében való megingást követően a City kiegyenlített, és végül maradt is a 2:2-es döntetlen. Összességében egy remek mérkőzést láthattunk, ahol igazságos végeredmény született.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.