ARSENAL F.C.- MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier Leguae 12. Fordulójának rangadóját rendezik meg ma este az Emirates Stadiumban ahol két ősi rivális az Arsenal valamint a Manchester United csap össze. Mindkét klub küzd kisebb nagyobb problémákkal ezt helyezésük is mutatja, a hazaiak a tabella 6. helyén állnak míg a vendégek a 7. helyen. Az Aresenalnál rengeteg a sérült Welbeck játéka is kérdéses valamint Giroud sem valószínű,hogy a kezdőben kap helyet. A vendég oldalon is hasonlóak a problémák ugyanis Blind a héten lesérült Falcao játéka is erősen kérdéses valamint Rojo is kihagyja a ma esti rangadót. Az eredményeket nézve a hazaiak győzelemből döntetlenből és vereségből is 2-őt számlának az elmúlt 6 meccset tekintve, a vendégek győzelemből 3- at míg döntetlenből 2-őt szereztek és becsúszott egy vereség is ugyanezen időszak alatt. Egy rendkívül izgalmas mérkőzés elé nézünk ahol az esélyek egyenlően oszlanak meg a felek között.

Arsenal: Scesny;Monreal;Chambers;Mertesacker,Gibbs;Chamberlain;Wilshere;Ramsey;Arteta;Shanchez;Welbeck

Manchester United: De Gea;Valencia;Mcnair;Blackett;Shaw;Smalling;Carrick,Fellaini;Di Maria;Van Persie;Rooney

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 4.percben Valencia bizonytalankodott a 16-osnál ám De Gea kirúgta a mezőnybe a labdát. Az 5.percben Welbeck lövését blokkolta Mcnair így szöglet következett melyből azonban helyzet nem alakult ki. A 9.percben egy jobb oldali beadást követően Welbeck fejelt a vendég kapu mögé. A 13.percben Wilshere lőtt a kapu közepébe 17 méterről de De Gae védeni tudott,ezt követően a hazaiak szerezték vissza a labdát s Welbeck 17 méterről ismét De Gae kezébe. A 14.percben De Ga védett hatalmasat. A 17.percben Shaw helyére Young állt be. A 20.percben vendég szabadrúgás következett melyet Rooney lőtt a kapu fölé. A 22.percben De Gea jött ki rosszul kapujából ám Ramsey a kapusba lőtte a labdát. A 26.percben hazai szöglet következett melyet Sanchez lőtt középre de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 27.percben újabb hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 33.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os előteréből ám Rooney ezt Scesny kezébe lőtte. A 34.percben Sanchez lőtt távolról De Gea kezébe. A 35.percben Di Maria ment el a jobb szélen majd lőtt centikkel a jobb kapufa mellé. A 36.percben Ramsey lőtt 18 méterről a kapu fölé. A 38.percben Di Maria ment el ismét a jobb oldalon majd Rooney elé passzolt ám lövésébe a hazai védők beleléptek,szöglet következett melyet egy újabb követett helyzet azonban egyikből sem alakult ki. A 40.percben ismét vendég szögletek követték egymást ám gólveszély ezúttal sem alakult ki. A 43.percben egy hazai szögletet követően Welbeck sarkazott a kapu jobb oldala mellé. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén, helyzet azonban nem alakult már ki így maradt a 0:0-ás állás.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 48.percben hazai szöglet következett melyet Mertesacker lőtt a kapu fölé. A 49.percben De Gea mentett Welbeck próbálkozását követően melyet a vendég kapus ütött ki a mezőnybe. Az 53.percben újabb hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Wilshere helyére  Casorla érkezett. Az 56.percben egy lesgyanús szituációt követően valencia elé került a labda aki erőből középre lőtte ahol Gibbs ért a labdába szerencsétlenül így saját kapujába juttatta a labdát 0:1! A találatot követően Scesny sérül meg helyére Martinez állt be a helyére. A 61.percben Roooney-t intették lesen mint a felvételekből kiderült tévesen. A 63.percben De Gea védett hatalmasat Sanchez fejesét követően. A 65.percben Casorla sárgult be egy lerántást követően. A 68.percben Casorla lőtt távoról De Gea ölébe. A 70.percben vendég szöglet következett melyből Fellaini fejelt a kapu mellé. A 71.percben hazai szöglet következett melyet Sanchez ívelt középre de helyzet nem alakult ki. A 72.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Sanchez lőtt a kapu fölé. A 73.percben  Smaling mentett nagyot Sanchez elől. A 75.percben Wilson állt be Van Persie helyére a vendég oldalon. A 77.percben Ramsey helyére Giroud állt be a hazai oldalon. A 77.percben hazai szöglet következett melyet Chambers fejelt a kapu fölé. A 85.percben Di Maria szerzett labdát majd passzolt Rooney elé aki ziccerben ívelt a kapu közepébe 0:2! A 89.percben Young helyére Fletcher állt be. A hosszabbítás 8 perc a mérkőzés végén. A 93.percben hazai szöglet következett melyből Di Maria indult meg majd tiszta ziccerben löbbölt a kapu mellé. A 95.percben Giroud elé került a labda aki óriási gólt akasztott a kapu jobb felső sarkába 1:2! A 97.percben Rooney sárgult be időhúzásért. A 98.percben Giroud sárgult be kakaskodásért. A 99.percben Fellaini lőtt távolról Martinez ölébe, a legvégén még Wilson kapott időhúzásért sárga lapot. Ezzel véget éet a találkozó melynek végeredménye 1:2!

Egy nagyon érdekes mérkőzést láthattunk ahol két messze a tudása alatt játszó csapat mérkőzött meg. A hazaiak az egész mérkőzésen agilisabban játszottak illetve több helyzetet alakítottak ki ám a gólokat mégis a vendég csapat szerezte. Az első félidőben a vendégek csak elvétve lépték át a félpályát ám ennek ellenére a hazai csapat sem tudott sok veszélyes helyzetet kialakítani, amint helyzetbe kerültek De Gea kapus megállította Sanchezéket. A második félidőben a hazaiakat z ág is húzta ugyanis két kényszerű cserét is kénytelenek voltak végrehajtani. Az első vendég gól nagyon peches körülmények között esett míg a második találat egy gyors kontra végeredménye volt. Összességében egy gyenge hibákkal tarkított mérkőzést láthattunk ahol a 3 pontot a szerencsésebb csapat zsebelte be.

Check Also

PSG – JUVENTUS F.C.

A 2022-0223-as Bajnokok Ligája idény a mai estén kezdetét veszi. Az este egyik csúcs rangadójára …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.