ARSENAL F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 8. Fordulójának legnagyobb rangadóját rendezik ma az Emirates Stadiumban ahol az Arsenal együttese fogadja a forduló megelőzően listavezető Manchester United együttesét. A hazaiak a tabella 3. helyéről várták a fordulót, az eddigi eredményeik 4 győzelem  1 döntetlen és 2 vereség amellyel szorosan a vezető duó mögött helyezkedtek el eddig. Nehéz héten lesz túl a délutánt követően Wender együttese ugyanis a Bajnokok Ligájában hatalmas meglepetésre hazai pályán 3:2-es vereséget szenvedett el az Olympikos együttesétől s ezzel csoportja utolsó helyére került miután a nyitó fordulóban Zágrábban is vereséget szenvedtek. A Premier League-ben ugyanakkor legutóbb idegenben a Leicester együttesét verték 5:2-re. A sérültek listáján  Wilshere;Rosicky;Welbeck;Arteta és Koscielny neve szerepel. A vendég manchesteriek egy jó szezonkezdést követően a múlt héten Sir Alex Ferguson távozása óta először vezetik a tabellát köszönhetően a Manchester City botlásának. Van Gaal együttese is érdekelt volt a hétközi BL fordulóban ahol a nyitányt követően egy nagyon nehéz mérkőzésen a Wolfsburg együttesét verte 2:1-re hazai pályán. A maródiak listáján Shaw és Rojo neve szerepel így a vörös ördögök szinte a legerősebb kezdőjükkel tudnak a mai összecsapásra kiállni. A két együttes mérkőzésein az utóbbi időben inkább United szurkolói élvezték jobban legalábbis az eredmények miatt mindenképp. A mai összecsapásnak nincs egyértelmű esélyese sőt a bukmékereknél is a döntetlen a legvalószínűbb eredmény. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Arsenal: Cech;Bellerin,Mertesacker;Gabriel;Monreal;Casorla;Coqulein;Sanchez;Özil;Ramsey;Walcott

Manchester United: De Gea;Young;Smalling;Blind;Darmian;Schweinsteiger;Carrick;Mata;Rooney,Depay;Martial

A mérkőzést az Arsenal kezdte. A 2. percben hazai szabadrúgás következett a bal oldalról, de a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 3. percben hazai szöglet következett, melyet egy újabb követett, melyet követően az egyik véfő fejelte ki a labdát a mezőnybe. A 6. percben egy szép hazai akciót követően Özil adta középre a labdát jobbról, ahonnan Sanchez lőtte a labdát 8 méterről a kapuba, 1:0! A 7. percben Özil kapott remek passzt Walcott-tól a 16-oson belül, majd lőtt a kapuba, 2:0! A 12. percben Rooney kapott jó labdát, azonban lőni már nem tudott, mert egy védő tisztázott előle. A 18. percben Schweinsteiger adta középre a labdát, azonban a védők tisztáztak. A 19. percben Sanchez szerzett labdát, majd lőtt a 16-oson belülről a kapuba, 3:0! A21. percben Young sárgult be egy szabálytalan becsúszás következtében. A 25. percben Casorla lőtt távolról a kapu bal oldala mellé. A 27. percben Martial adta középre a labdát, azonban Mertesacker rúgta ki a labdát az alapvonalon túlra. Még ebben a percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 30. percben Darmian sárgult be. A 33. percben vendég szöglet következett, azonban a beívelést követően Cech fogta a labdát. A 34. percben Ramsey kapott jó labdát a 16-oson belül, ahonnan végül kilőtte a labdát a pályáról. A 37. percben Rooney lőtte távolról a labdát Cech kezébe. A 39. percben Wolcott lőtte a labdát jobbról keresztbe a kapu előtt. A 44. percben Martial jutott labdához a 16-oson belül, majd lőtt kapura, azonban Cech védeni tudott. A 45. percben egy balról érkező labdára Martialnak nem sikerült elérnie, így a labda elgurult keresztbe a kapu előtt. A hosszabbítás 2 perc. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 3:0!

A második félidőt a vendégek kezdhették. A 46. percben Fellaini érkezett Depay helyére, valamint Darmiant váltotta Valencia. A 49. percbenYoung vitte a labdát a 16-os vonaláig, majd lőtte magabiztosan a kapura, azonban Cech ismét védett. Az 51. percben Coqulein sárgult be. Az ezt követő percben hazai szabadrúgás következett, melyet Özil lőtte a sorfalba, majd a kipattanót pedig kapura, azonban a labda Smalling lábáról ment szögletre, a beívelést követően azonban nem alakult ki gólveszély. Az 54. percben egy gyors kontrát követően Martial került helyzetbe a 16-oson belül, azonban egy védő kirúgta a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 55. percben Rooney sárgult be. Az 58. percben Valencia adta középre a labdát, de egy védő kifejelte a mezőnybe. A 61. percben Martial vitte a labdát a büntetőterületen belülre, ahol végül a védők blokkolták a támadását. Még ebben a percben vendég szöglet következett, a beívelést követően a védők vágták ki a labdát a mezőnybe. A 62. percben újabb szöglet következett, melyből szintén nem alakult ki helyzet. Még ebben a percben Rooney szerzett labdát és lőtt 17 méterről kapura, azonban Cech fogta a labdát. A 63. percben vendég szöglet következett, Mata beívelését követően a védők tisztáztak. A 69. percben Schweinsteiger lőtt távolról kapura, Cech azonban fogni tudta a labdát. A 71. percben Mata lőtt 19 méterről kapura, de Cech fogta a labdát. A 73. percben egy gyors játékot követően Özil rúgta a labdát De Gea kezébe. A 74. percben Walcott helyére Giroud érkezett, valamint Chamberlain jött pályára Özil helyére. A 79. percben Martial vitte a labdát a 16-oson belülre, de a védők lefülelték és tisztáztak előle. A 80. percben Sanchez helyére Gibbs érkezett a pályára. A 82. percben Mata helyére Wilson érkezett. A 84. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 85. percben egy jobbról érkező labdát Giroud lőtte a 16-osról De Gea ölébe. A 87. percben egy középre érkező labdát Rooney lőtt a kapu fölé. A 90. percben hazai szabadrúgás, melyet Casorla végzett, a beadást követően, nem született gól. A hosszabbítás 2 perc a második félidő végén. A 92. percben Chamberlain lőtte a labdát jobbról a keresztlécre. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 3:0!

Az első játékrészben hatalmas nyomás alá helyezte ellenfelét, melynek már a 6. percben meg is lett az eredménye ugyanis Sanchez gyönyörű mozdulatát követően meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a hazaiak nem álltak vissza, hanem folytatták lendületes játékukat, melyet egy újabb gól követett, majd a 20. percben bevitték az utolsó góljukat is. Ezt követően a kontra játékra állt át Wenger csapata, amit a vendégek sem az első sem a második félidőben nem tudtak kihasználni. Az Arsenal az idény eddigi legjobb produkcióját mutatta, míg a vendégek az eddig látott legrosszabb játékukat mutatták, ennek is köszönhetően  a Manchester City váltotta a Unitedot a tabellán. Összességében a vártnál sokkal nyugodtabb mérkőzést láthattunk ahol a két együttes nem volt azonos súlycsoportban, az Arsenal megérdemelten nyert.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.