ARSENAL F.C-MANCHESTER UNITED F.C

Ma este került sor a Premier League 26. fordulójának rangadójára az Emirates Sadium-ban. A hazaiak az elmúlt fordulóban 5:1-es vereséget szenvedtek a Liverpool-tól, míg a vendégek 2:2-es döntetlent értek el az Old Traffordon. Mindkét csapatra ráfér ezért a javítás. Az idei év mindkét együttes számára meglepetés, a hazaiak szempontjából pozitív mert a bajnoki címért küzdhetnek míg a vörös ördögök az elmúlt sikerkben gazadag időszak után csak szenvednek a tabella 7. helyén. Mindenképpen érdekes összecsapásra van kilátás. Az őszi mérkőzést a United nyerte 1:0-ra.

A mérkőzést a ma este kék mezben játszó vendégek kezdték. Van Persie hagyott ki óriási ziccert az első percben egy nagy védelmi hibát követően. Erős iramban kezdődött a meccs egy angol rangadóhoz méltóan. Wilshere cselez a 16-oson belül  kapuralőtt de Smalling mentett szögletre. A szögletből Giroud fejelt tisztán a kapu mellé a 4. percben. Hazai szabadrúgás a vendég térfél közepéről amit Özil végzett el. Vendég szöglet a 7. percben de veszély nem alakult ki belőle. Rosicky lőtt kapura Evra hátán megpattant de De Gea fogta a labdát. Egy bal oldali akciót követően Rafael tálalt van Persie elé de a védelem tisztázni tudott a 11. percben.  A kezdeti nagy iramhoz képest kissé leült a  mérkőzés, mindkét fél birtokolja a labdát de a kibontakozóban levő támadásokat a védelmek könnyedén hatástalanították. Cleverley próbált Rooney elé ívelni de a hazaiak védelme ezt könnyedén lefülelte. A 18. percben. Mata  passzolt van Persie elé aki azonban a kapu előtt keresztbe lőtte el a labdát  de érkező ember nem volt. Vendég szöglet egy bal oldali akciót követően , a beívelés nem talált célt így a hazaiak könnyedén kivágták a labdát  a 23. percben. Nő a nyomás a vendégeken jelezte ezt a hazaiak második szöglete. A sarokrúgást követően ismét Giroud fejelt de a labda ismét a kapu mellett zúgott el. Vendég szöglet következett a 27. percben, Rooney végezte el a kisszögletet de veszély nem lett belőle. Bizonytalankodott a vendég védelem Arteta szerzett labdát majd Giroud lőtt kapura de a  labda a kapu fölé szállt. a 30. percben. Wilshere-t rúgta fel Valencia a 16-os előterében, szabadrúgás következett, melyet Arteta végzett el de a sorfalban elakadt a labda a 32. percben. Arsenal kontra a 33. percben de a vendégek védelme gyorsan visszazárt. Újabb hazai szöglet, és a beívelést követően kirúgták a labdát a vendégek de a hazaiak visszaszerezték azt, egy jobboldali beadás után Gibbs fejelt De Gea kapujára de a kapus biztosan fogta a labdát. Rafael került a földre egy ütközést követően , az eset súlyosnak tűnt, ezért Rio Ferdinand el is kezdett bemelegíteni a 40. percben. Rafael kisebb ápolást követően azonban visszatért a pályára.  Jobb oldali akció a vendégek részéről de Rafael beadása ismét célt tévesztett és az oldalvonalon ment ki a  labda a 43. percben.  Hazai kontra de Giroud a védőkbe bombázta  a labdát. Már a vendégek vezettek  akciót melynek szöglet lett az eredménye. A kipattanó labdát a United szerezte meg majd Mata ívelt középre de nem jutott el a labda van Persie elé. Rögtön visszatámadtak a hazaiak, melyből Giroud fejese szállt kapu mellé de szöglet következett, amiből veszély nem alakult ki. Történt mindez már az első félidő hosszabbításában. Vége az első félidőnek  az eredmény 0:0!

A második félidő t a hazaiak kezdték.  Csere a vendég oldalon Rio Ferdinand állt be Rafael helyére. Van Persiet rúgták fel a jobb oldalvonal mellett a 47. percben.  A szabadrúgásból veszély nem alakult ki.  Az 53.  percben a  vendégek szövögették lassan támadásukat majd Smalling ívelt be a jobb oldalról,a beadás Evra elé került majd Sagna szerelését követően szöglet következett. A szögletből veszély nem alakult ki. A védelmekre nem hárul akkora nyomás a mérkőzés ezen szakaszán, mint azt talán előzetesen várni lehetett. Valancia megy  el a jobb szélen egy megkerülős csellel de a beadása célt tévesztett, így azt a védők könnyedén szabadították fel. A 62. percben szöglettel jöttek a hazaiak, a beívelést követően Koscielny fejelt de a gólvonalról Valencia fejelte ki a  labdát. Majd megint a hazaiak rohamoztak még ebben a percben de a labda De Gea kezében kötött ki.  Bal oldali akció fut hazai részről de a beadást Gibbs fejelte  kapu mellé. A kontrát követően van Persie elől mentett Szczesny fejjel. Visszaszerezték a vendégek a labdát és Mata tüzelt rögtön 25 méterről a kapu mellé a 66. percben. Hazai támadás a jobb oldaról, melyet azonban a vendég védelem fejelt ki Vidic révén a 71. percben. Valencia sárgul be egy szabálytalanságot követően a 73. percben. Casorla végezte el a szabadrúgást de veszély nem alakult ki belőle. Rosicky jött le a pályáról, őt Chamberlane váltotta  míg a vendégeknél Mata-t Januzaj váltotta a 75. percben. A 77. percben Sagna adott be a jobb oldalról de Giroud lemaradt arról, így a labda az alapvonalon ment ki. Hatalmas van Persie fejes a 80. percben Rooney passzából de Szczesny védett hatalmasat a hazai kapuban, az akció Carrik labdaszerzéséből indult. Valencia helyére érkezik Young a 82. percben.  Casorla lőtt 23 méterről de a labda elakadt Vidic-ben.  Tetszetős akció hazai részről mely végén De Gea védett hatalmasat Özil kapuralövését követően. Újabb hazai helyzet de ismét a vendég kapus kezében landolt a labda a 84. percben. Sagna sárgult be egy Rooney-val szembeni szabálytalanságot követően a 88. percben. Cleverly ügyetlenkedett a vendégek 16-osának előterében a hazaiak meg is szerezték tőle a labdát de végül veszély nem alakult ki a  kapu előtt. Gyorsan visszaszerezték a hazaiak a labdát és egy Evra által elkövetett szabálytalanságot követően Özil lőtt 24 méterről, a labda a sorfalban akadt el. Megint a hazaiak veszélyeztettek Casorla révén, de De Gea megint nagyot védett. Letelt a rendes játékidő a hosszabbítás 3 perc. Rooney indult meg  a jobb szélen de megállították a kibontakozóban lévő támadást a 91. percben. Young is sárgát kapott a 92. percben. A vendégek szerezték meg a labdát de a védők visszazártak. Több esemény már nem történt a mérkőzés végeredménye 0:0!

Egy jól kezdődő mérkőzés fulladt szinte a teljes unalomba, természetesen a korábbi Arsenal-Manchester United mérkőzéseket figyelembe véve. A végeredmény a meccs összességét tekintve reálisnak mondható. Mindkét oldalon volt 1-1 nagyobb helyzet, de ezeket leszámítva nem volt sok lehetőség. Mindkét csapaton érződött a „csak nem kikapni” hozzáállás.  Összességében egy a várakozásokhoz mérten gyenge mérkőzést láthattunk.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.