ARSENAL F.C-TOTTHANEM HUTSPOR

A Premier League 6. fordulójának másik városi derbiére is a mai napon kerül sor 18:30-as kezdéssel. A hazaiak a tabella 7.helyét foglalják el míg a vendégek a 8.helyet. Mindkét együttes nehézkesen kezdte a szezont és be be csúsztak meglepő eredmények de ami ennél is nagyobb probléma  mutatott játék,mind az Arsenal mind a Totthanem elmarad a szurkolóik által elvárt játéktól. A hazaiak hét közben kikaptak így kiestek a ligakupából óriási meglepetésre. A Premier League létezése óta 44 londoni derbit játszottak s a mérleg a hazaiak mellett szól. Az elmúlt években az Arsenal valamelyest gyengült míg a Totthanem erősödött így már annyira nem is volt egyértelmű,hogy kettejük verseny ki nyeri a tabellán. Az esélyek ma este ennek ellenére az Arsenal mellett szólnak. izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Arsenal: Sczesny;Chambers;Mertesacker;Koscielny;Gibbs;Chamberlain;Ramsey;Özil;Arteta;Wilshere;Welbeck

Totthanem: Lloris;Naughton;Kaboul;Vertonghen;Rose;Lamela;Mason;Eriksen;Capoue;Chadli;Adebajor

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 4.percben haza szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az.5.percben Ramsey lőtt kiszorított szögből kapura de Lloris fogta biztosan a labdát. A 10.percben Özil szabadrúgását fejelték ki a védők Wilshere elé aki passz helyett a védőkbe lőtte a labdát. A 12.percben Chamberlain sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 14.percben Welbeck gyönyörűen szerezte meg a labdát majd robogott vele a 16-osig de itt Kaboul beérte és becsúszva szögletre mentett,a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 17.percben egy szép támadás futott a bal oldalon de a középre adás a kapu előtt szállt el,senki sem ért bele. A 21.percben Lloris fogta Welbeck közeli próbálkozását. A 22.percben Wilshere sárgult be egy szabálytalanságot követően,a pontrúgást követően Adebayor fejelt Sczesny kezébe. A 23.percben Lloris védett nagyot miután saját védője Vertonghen ért rosszul a labdába. A 26.percben gyönyörű összjáték a vendég 16-os előtt de Wilshere passz helyett lőtt és a védők blokkolni tudták,ezt követően visszakerült a labda a hazaiakhoz melynek végén Wilshere lőtt kapura de lloris védeni tudta a próbálkozást. A 28.percben Arteta sérült meg s helyére Flamini érkezett. A 29.percben Mazon adott középre ahol Adebayor érkezett de Sczesny lehúzta a labdát a támadó elől. A 33.percben hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. A 38.percben Adebayor elé került a 16-oson belül a labda de a támadó nem tudta lekezelni azt így helyzet nem alakult ki. A 39.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki,a hazaiak megszerezték a labdát s gyors kontrát vezettek melyet ismét Kaboul állított meg. A 40.percben újabb vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 41.percben Sczesny fogta Mertesacker fejesét. A 43.percben ismét Chamberlain tüzelt kapura de Lloris védte a kísérletét,az ezt követő kontra támadás végén Chadli lőtte el keresztbe a hazai kapu előtt a labdát. A hosszabbítás 3 perc a félidő végén. A 46.percben Casorla érkezett a sérült Ramsey helyére. A 48.percben Sczesny védett óriásit Adebayor lövését követően. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért az első félidő az állás 0:0!

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46.percben Chambers mentett szögletre.a sarokrúgásból gólhelyzet nem alakult ki. A 48.percben Casorla lőtte középre erőből a labdát de Kaboul ezúttal is menteni tudott. A szögletet követően Gibbs lőtt a kapu fölé éles szögből a bal oldalról. Az 50.percben Özil lőtt a 16-oson belülről kapura de Lloris ismét védeni tudott,a kipattanót szögletre rúgták a védők. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 52.percben Kaboul mentett a kapu torkából,a szögletből helyzet ezúttal sem alakult ki. Az 56.percben chadli elé került a labda a 16-oson belül aki kegyetlen erővel lőtt 8 méterről a kapuba 0:1! Az 58.percben egy hazai szabadrúgást követően Lloris védett hatalmasat a gólvonalon elvetődve. Az 62.percben Eriksen helyére Lenonn érkezett a vendég oldalon illetve Wilshere helyét pedig Alexis Sanchez foglalta el. A 63.percben ismét Kaboul mentett fontos pillanatban így a hazaiak jöhettek szöglettel de ebből már helyzet nem alakult ki. A 66.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. a 68.percben Chadli sárgult be reklamálás következtében. A 70.percben Adebayor sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 72.percben Mason sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 73.percben Mertesacker lőtt a vendég kapu mellé kapásból. A 74.percben Chamberlain egyenlített ki egy bal oldali beadást követően 7 méterről nagy erővel lőtte a labdát a hálóba. A 76.percben ismét egy bal oldali beadást kellett Kaboulnak szögletre mentenie,a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 78.percben újabb hazai szöglet ezúttal is Kaboul tudott menteni. A szögletből gólhelyzet nem alakult ki. A 79.percben újabb hazai szöglet ezúttal egy távoli kísérletet blokkolt a vendég védelem. a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 80.percben Chadli helyére érkezett Bentaleb a vendég oldalon. A 83.percben Rose helyére Dier érkezett a vendégeknél,Rose cseréjét megelőzően besárgult. A 85.percben hazai szabadrúgás a 16-os jobb oldaláról,Casorla ívelte középre a labdát de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 87.percben Chamberlain is besárgult egy visszarántást követően. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén. A 94.percben Lenon mentett a 16-oson belülről. A 94.percben hazai szöglet melyet egy újabb követett de helyzet ebből sem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Egy igen feszült hangulatú mérkőzésen vagyunk túl,jelzi ezt a sárgalapok száma is. Az első félidőben a hazaiak igyekezetek nyomász helyezni a vendégek védelmére de nem érett góllá fölényük sőt a félidő végét a vendégek nyomták meg jobban melyben szerepet játszott a hazaiak „sérüléshulláma” is. A második játékrészt újjult erővel kezdték meg a hazaiak mely erő egészen a vendégek vezető góljáig tartott. Ekkor kissé megrogyott az Arsenal de kisvártatva erőre kaptak és végül sikerült kiegyenlíteniük sőt ezt követően már a győzelemre hajtottak de az végül nem jött össze nekik. Összességében a két csapat rászolgált a döntetlenre.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.