ARSENAL F.C.-WEST HAM UNITED F.C.

Folytatódik a Premier League 1. Fordulója. A mai napon bemutatkozik egy újabb bajnokaspiráns az Arsenal ellenfelük az európai kupaporondtól korán búcsúzó West Ham United együttese. A hazai gárda egy jól sikerült szezont tudhat maga mögött ugyanis az előző idényt a 3. helyen zárta megelőzve többek között a Liverpool;Tottenham és Manchester United együttesét. A nyáron az Arsenal kerete egyben maradt sőt Petr Cech személyében egy igazi bajnok érkezett a hátsó alakzat erősítésére. A vendégek mint már említettem ugyan kivívták az El selejtezőre a jogot ám Bilic csapata gyorsan búcsúzott a sorozattól. A keretben történtek változások a legjelentősebb Ogbonna érkezése a Juventusból. Az Arsenal magabiztosan várhatja a mai összecsapást ugyanis egy hete a Chelsea gárdáját győzte le a Community Shield-en. A két együttes mérlege az ágyúsok számára kedvező s a keretek erősségét nézve nagy meglepetés lenne ha a ma délutáni összecsapást nem a hazaiak nyernék meg.

Arsenal: Cech;Monreal;Koscielny;Mertesacker;Bebuchy;Ramsey;Coquelin;Casorla;Özil;Chamberlain;Giroud

West Ham United: Adrian;Tomkins;Reid;Ogbonna;Cresswell;Kouyate;Oxford;Noble;Payet;Zarate;Sakho

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 3.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazai védők tisztázni tudtak. Az 5.percben Noble sárgult be egy szabálytalanság következtében. A 7.percben Ogbonna lépett szabálytalanul közbe s ezért sárga lapot kapott, az esetet követő pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A 9.percben egy Özil szabadrúgást követően hazai szöglet következhetett de gólveszély ebből sem alakult ki. A 12.percben Chamberlain távoli lökete kerülte el centikkel a vendégek kapuját. A 28.percben Casorla lőtt a kapu fölé távolról. A 29.percben Sakho lőtt a bal kapufa mellé. A 31.percben Ramsey lövése pattant meg s így a felső lécen csúszott ki a labda. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 33.percben újabb hazai szöglet következett melyet ezúttal Özil ívelt be de a gólveszély ezúttal is elmaradt. A 36.percben West Ham szöglet következett melyet követően a hazaiak szerezték meg a labdát. A 37.percben Tomkins sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 39.percben Ramsey lövése kerülte el a vendégek kapuját. A 42.percben Giroud került kitűnő helyzetbe azonban közeli próbálkozását Adrian védte. A 43.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Kouyate csúsztatott a hazaiak hálójába 0:1! Cech rosszul mozdult ki kapujából így vastagon benne volt a gólban. A 45.percben Özil ment el a bal oldalon majd tört a 16-oson belülre de lövését blokkolni tudták az ismétlés pedig már veszélytelen volt Debuchy részéről. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén,melyben már helyzet nem alakult ki így maradt a 0:1!

A második játékrészt a vendégek kezdték. Az 52.percben Adrian vetődött ki kapujából s végül ha nem is könnyedén de megkaparintotta a labdát. Az 55.percben Giroud játszotta tisztára magát a 16-oson belül majd lőtt az oldalhálóba. Az 56.percben egy gyönyörű passzjáték végén Giroud lövése pattant meg de Adrian így is védeni tudott. Az 57.percben egy jobb oldali támadás után Zarate szánta el magát lövésre s a 20 méterről száguldó labdát már nem tudta védeni Cech 0:2! A gólban ismét a cseh kapus volt vastagon benne, úgy fest ez nem az ő napja lesz. A találatot követően Walcott állt be Couqlein helyére. A 63.percben Zarate helyére Jarvis érkezett a vendég oldalon. A 65.percben Giroud fejelt kapura de Adrian ismét védeni tudott. A 67.percben Debuchy helyére Sanchez érkezett. A 69.percben Monreal sárgult be. A 71.percben Walcott lőtt távolról a kapu mellé. A 72.percben hazai szöglet következett melyet követően Sanchezről pattant ki a labda. A 80.percben Nolan állt be Oxford helyére a vendég oldalon. A 81.percben egy parádés vendég támadás végén Cech védett magabiztosan. A 81.percben előbb Walcott lövését blokkolták majd Chamberlain távoli kísérlete landolt az oldalhálóban. A 85.percben Casorla lövését védte biztosan Adrian. A 86.percben egy vendég szabadrúgás után sarokrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 88.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően a hazai védők vágták ki a gólvonalról. A 89.percben Sakho helyére Maiga állt be a vendégeknél. A 90.percben Maiga lőtt távolról Cech ölébe. A hosszabbítás 5 perc. A 91.percben ismét a hazaik védelme szabadított fel egy bal oldali beadást követően. A 93.percben Sanchez lövése landolt Adrian kezében. A 95.percben ismét Sanchez próbálkozott de Adrian ezúttal lábbal tudott hárítani. Ezzel véget is ért a mérkőzés melyen 2007 óta először tudott győzni a West Ham United.

Egy rendkívül meglepő mérkőzésen vagyunk túl. Az első játékrészben gyakorlatilag a hazaiak végig irányították a mérkőzést a vendégeknek csak felvillanásaik voltak, azonban a félidő végén szerzett gól a második félidőre kihatással volt. Az Arsenal nem kezdett hatalmas nyomással s ez meg is bosszulta magát Zarate lövését követően. Ezután növelte a tempót Wenger gárdája ám a vendégek védelm e kitűnően muzsikált s végül kapott gól nélkül behúzták a mérkőzést. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk ahol a vendégek megérdemelten vitték el a 3 pontot.

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.