A.S. ROMA- REAL MADRID F.C.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek odavágóit rendezik a hét közben. Ma este a Rome együttese fogadta a Real Madrid együttesét. A hazai együttes az Olasz Bajnokságában a 4. helyen áll, 25 mérkőzésből 13-at nyertek meg 8 döntetlen és 4 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzéséből 4-et nyertek meg a hazaiak 1 vereség mellett. A jelek szerint a fővárosiaknak jót tett az edzőváltás. A Real Madrid a Spanyol Bajnokság 3. helyén áll, 24 mérkőzést követően 16 mérkőzést nyertek meg 5 döntetlen és 3 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésből 4 győzelmet arattak 1 döntetlen mellett. Az esélyek a vendég együttes mellett szólnak aminek oka a játékoskeretek közti különbség. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

AS Roma: Szczesny, Digne, Rudiger, Manolas, Florenzi, Nainggolan, Vainqueur, Pjanic, Salah, Perotti, El Shaarawy

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Isco, Kroos, Modric, Ronaldo, Benzema, Rodriguez

Az első félidőt a hazaiak kezdték. Az 5. percben vendég szöglet következett, Rodriguez beívelését követően a védők fejelték ki a labdát. A 6. percben Salah került helyzetbe a vendégek kapuja előtt, azonban a védők blokkolni tudták. A 8. percben Ronaldo lőtte a labdát 30 méterről a kapu jobb oldala mellé. A 11. percben vendég szabadrúgás következett, helyzet azonban nem alakult ki. A 13. percben hazai szöglet következett, melyet követően nem alakult ki gólveszély. A 14. percben Perotti lőtte a labdát a kapu előterébe, a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 17. percben Perotti passzát követően Shaarawy lőtte a kapu fölé. A 22. percben vendég szöglet következett, melyet egy újabb követett, a beívelést követően Benzema fejelte a labdát a kapu fölé. A 30. percben Isco lőtte a labdát a 16-osról egy védőbe. A 32. percben Marcelo adta középre a labdát , a védők rúgták ki a labdát. Még ebben a percben egy középre érkező labdát Ronaldo lőtt a kapu fölé. A 33. percben Ronaldo beadását követően Marcelo lövése ment a kapu jobb oldala mellé. A 36. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 37. percben hazai szabadrúgás következett, Pjanic beadását követően a védők tisztáztak. A 39. percben Carvajal beívelését követően a védők vágták ki a labdát a játékmezőről, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 41. percben a 16-osra érkező labdát Ronaldo lőtt a kapu előterébe, azonban egy védő tisztázott. A 42. percben hazai szöglet következett, Manolas érkezett a labdára, majd fejelte azt a keresztléc fölé. A 45. percben egy hosszan előreadott labdát Shaarawy lőtte volna el, azonban egy védő blokkolni tudta, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc. Ezzel véget ért az első félidő, melynek jelenlegi állása 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. Az 50. percben Nainggolan lőtte távolról a labdát de a védők blokkolták, az ezt követő szögletből gólveszély nem alakult ki. Az 52. percben Perotti szerzett labdát a 16-oson belül, de lövését a védők kivágták, a szögletet követően a védők felszabadítottak. Az 54. percben Carvajal cselezte be magát a kapu előterébe, majd lőtt kapura, de Szczesny védte magabiztosan. Az 57. percben egy hosszú passzt követően Ronaldo lőtte a labdát balról keresztbe a kapuba 0:1! A 60. percben Ronaldo adta középre a labdát, a védők tisztáztak, az ezt követő szögletből nem alakult ki helyzet. A 61. percben Benzema lőtte távolról a labdát kapura, de Szczesny védeni tudta a lövést. A 62. percben Varane sárgult be. A 64. percben Shaarawy helyére Dzeko érkezett a pályára, valamint Kovacic váltotta Iscot. A 66. percben Salah lőtte a labdát 13 méterről  kapus ölébe. A 71.percben Salah lódult meg a jobb oldalon majd lőtte középre a labdát de a vendég védelem blokkolta a labdát. A 72.percben Salah próbálkozását blokkolták a vendég védők majd Dzeko passzolt Vainqueur lőtt centikkel a kapu bal oldala mellé, szép játék volt. A 73.percben egy jobb oldali beadást követően Ronaldo fejelt centikkel a bal kapufa mellé. A 76.percben Kovacic ment el a bal oldalon majd adta középre a labdát melyet Ronaldo a védőkbe fejelt. A 77.percben Vainqueur helyére De Rossi érkezett a hazaiaknál. A 78.percben Ronaldo ívelte James fejére a labdát aki üresen fejelhetett a kapu mell. A 79.percbenBenzema távoli lövését védte Szczesny magabiztosan, ezt követően Dzeko lövése landolt az oldalhálóban. A 80.percben ismét Benzema lőtt de ezúttal a kapu mellé 17 méterről, még e percben Florenzi próbálkozása kerülte el a vendég kaput. Florenzit szabálytalanul állították meg de a büntető elmaradt. A 82.percben James lőtt a keresztléc fölé, ezt követően Jese váltotta  vendégeknél James-t. A 83.percben Salah hibázott nagyot a 16-oson belül így Navas szedte fel a labdát. A 85.percben Ramos sárgult be. Az esetnél a bíró rossz ütemben állította meg a hazai támadót. A 86.percben Jese vezette a labdát majd 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot 0:2! A 87.percben Totti váltotta a hazaiaknál Florenzi-t. A 88.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 89.percben Ronaldo-t Casemiro váltotta a vendégeknél. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet már nem alakult ki így véget is ért a találkozó.

Az első félidőben egy átlagos iramú játékot láthattunk, ahol egyértelműen a vendég csapat játszott magabiztosabban. A hazai csapat lassabban építették fel az akciókat, míg a vendégek a passzív játékuk miatt nem szereztek egy találatot sem. A második félidő hasonlóan kezdődött mint az első azonban a vendégek találatát követően teljesen megváltozott a mérkőzés képe. A hazai csapat aktivizálta magát s az ebből adódó több helyet a vendégek igyekeztek kihasználni. Sok támadás futott mindkét oldalon melyből a vendég együttes jött ki jól s előnyüket 2 gólra tudták növelni ezzel gyakorlatilag eldöntve a továbbjutás kérdését. Összességében élvezhető találkozót láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.