ASTON VILLA F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 2. Fordulóját rendezik meg a hét végén. Túl az első forduló „meglepetésein” rögtön egy újabb furcsaság kerül elő úgymint péntek este Premier League mérkőzés. Az idén várhatóan ez lesz az egyedüli összecsapás amelyet ekkor vívnak meg azonban a 2016-2017-es szezontól  ismét bevezetésre kerül annak érdekében,hogy minél több mérkőzést tudjanak a TV társaságok élőben közvetíteni. A ma esti időpontnak egyetlen oka van ami az, hogy a vendég Manchester United Nemzetközi Kupa selejtezőt játszik így későbbi időpont nem jó számukra. Az eredeti időpont szombaton lett volna ám Iszlám ellenes tüntetés miatt annak megrendezését nem engedélyezték. Az első fordulót a hazai Aston Villa valamint a Manchester United is győzelemmel abszolválta. Előbbi az újonc Bornemouth együttesét idegenben győzte le 1:0-ra míg a vörös ördögök a Tottenham együttesét győzték le hazai környezetben szintén egy góllal.  Az esti összecsapás esélyese a vendég együttes ám az Aston Villa hazai pályán életveszélyes tud lenni bármely bajnok esélyes csapatra.

Aston Villa: Guzan;Bacuna;Richards;Clark;Amavi;Westwood;Gueye;Veretout;Ayew;Agbonlahor;Sinclair

Manchester United: Romero;Shaw;Blind;Smalling;Darmian,Schneiderlin;Carrick;Mata;Depay;Januzaj;Rooney

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 16.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os közeléből melyet Depay ívelt középre de Schneiderlin a kapu mellé fejelte a játékszert. A 21.percben Januzaj kitűnő kiugratását fülelték le a hazai védők. A 222.percben Gueye lövését blokkolták a vendég védők a 16-os vonalán. A 23.percben Depay került lövőhelyzetbe ám lövését blokkolták így sarokrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. A 27.percben egy jobb oldali átadást követően Depay fejelt a kapu mellé. A 29.percben egy bal oldali támadás végén Januzaj került a 16-oson belülre majd egy szép cselt követően higgadtan lőtt a kapu bal alsó sarkába. A 36.percben egy hazai akció végén a vendégek happolták el a labdát miután Agbonlahor elcsúszott a 16-os vonalán. A 37.percben hazai szöglet következett melyet követően Richards fejelt a keresztléc fölé. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén, melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:1!

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 46.percben Rooney-t állították meg lesen. A 48.percben Mata hibáját követően Ayew lőtt a kapu fölé 18 méterről. Az 52.percben Amavi ment el a bal oldalon majd tálalt középre ahol azonban nem érkezett senki. Az 54.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Romero gyűjtötte be a labdát. Az 55.percben újabb hazai sarokrúgás következett melyet követően Agbonlahor fejesét fogta magabiztosan Romero. Az 57.percben Shaw blokkolta Ayew lövését. Az 58.percben Sinclair helyére Castede érkezett a hazaiaknál. Az 59.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 60.percben Herrera és Schweinsteiger érkezett Januzaj illetve Carrick helyére a vendégeknél. A 63.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Guzan húzta le a labdát. A 65.percben Agbonlahor beadását Romero húzta le a levegőből. A 67.percben Schneiderlin adta be jól a jobb oldalról a labdát ám középre Rooney elől kifejleték a védők, a sarokrúgást egy újabb követte de helyzet ebből sem alakult ki. A 68.percben Schweinsteiger indítását fülelték le a hazai védők. A 69.percben vendég szöglet következett melyet követően Depay bombázta a lelátóra a labdát. A 72.percben Ayew dobta el magát így színészkedésért kapott sárga lapot. A 73.percben Mata előbb eladta a labdát majd visszaszerezte s indította Depay-t aki ziccerből centikkel ugyan de a kapu mellé lőtte a játékszert. A 74.percben Herrera sárgult be visszarántásért. A 75.percben Castede fejelt Romero kezébe. A 77.percben Shaw tette pontatlanul középre a labdát így a hazaiak hozhatták el. A 78.percben Depay lőtt távolról Guzan kezébe. A 79.percben Sanchez  érkezett a hazaiakhoz Veretout helyére. A 80.percben hazai szöglet következett melyet követően Rooney tisztázott a 16-oson belülről. A 82.percben Young állt be Depay helyére a vendégeknél. A 84.percben Darmian sárgult be feltartásért, az esetet követően hazai szabadrúgás következett melyet követően Romero húzta le a labdát. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. A 91.percben Gueye kapott sárga lapot egy becsúszást követően, még e percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:1-es végeredmény.

Ahogyan lassan beindul a nemzetközi fociélet úgy kezdenek a csapatok is a premier League-ben felpörögni. Ékes példája volt ma ennek a Manchester United amely még mindig messze van az elvárt pörgős játéktól ám egy fokozattal feljebb kapcsolt mint az előző fordulóban. Az első félidőben egy higgadt megoldást követően Januazaj találatával szerezték meg a vörös ördögök a vezetést s tartották is meg a mérkőzés végéig előnyüket. A két együttes közül a United támadott többet, veszélyesebben. Az Aston villa a második félidőben igyekezett nyomást gyakorolni a vendégek védelmére ám a tavalyi évtől eltérően nem sikerült áttörni a Shaw Darmian fémjelezte falat. Összességében egy jó összecsapást láthattunk ahol már a foci játszotta a főszerepet.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.