ATLETICO MADRID-F.C. BARCELONA

A Spanyol Kupa negyedöntőjének visszavágóját az Atletico Madrid F.C. Barcelona összecsapását rendezik a Vicente Calderon Stadionban. Az első mérkőzésre a Camp Nou -ban került sor ahol  Barcelona egy késői 11-es góllal egygólos előnyre tett szert. A hazaiak a bajnokságban a 3. helyet foglalják el elmúlt 6 összecsapásuk közül 4-et megnyertek és 2-őt elvesztettek. A vereségek közül az egyiket épp a mai ellenfelétől szenvedte el Simeone együttese. A sérültek listáján Koke;Thiago és Ansaldi szerepel míg Godin piros lap miatt nem játszhat. A vendégek jó előjelekkel várhatják a visszavágót. A bajnokságban a második helyen áll az együttes az elmúlt heteket tekintve 4 győzelemmel 1 döntetlennel és 1 vereséggel. Luis Enriqe együtteséből Montoya;Sergi Roberto és Bravo kivételével mindenki ott lesz a keretben. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Atletico Madrid: Oblak;Siqueira;Miranda;Gimenez;Juanfran;Garcia;Gabi;Suarez;Turan;Torres;Griezmann

Barcelona: Ter Stegen;Alba;Mascherano;Pique;Alves;Rakitic;Busquets;Iniesta;Neymar;Suarez;Messi

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. Az első percben Torres kapott egy jó passzt majd egy cselt követően 18 méterről lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát 1:0! A labdát a kapufa is segítette, Ter Stegen-nek esélye sem volt a hárításra. A 4.percben egy vendég szabadrúgást követően Torres fejelte ki a mezőnybe a labdát. Az 5.percben Juanfran rántotta le Neymart így ismét vendég szabadrúgás következett melyet Oblak ütött szögletre. A sarokrúgást Garcia fejelte ki a mezőnybe. A 8.percben ismét vendég szabadrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 9.percben egy zseniális Suarez passzt követően Neymar lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát 1:1! A támadás Messi-től indult a kapus ez esetben is esélytelen volt. A 11.percben egy hazai szabadrúgást követően Ter Stegen-nek kellett kiöklöznie a labdát. A 12. percben vendég szabadrúgás következett a félpálya közepéről s ebből helyzet nem is alakult ki. A 15.percben Garcia sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 17.percben hazai szöglet következett melyet követően Torres csúsztatott a labdába ám a vendég védők felszabadítottak sőt Neymar szinte egyedül rohanhatott volna a hazai kapura de a bíró lesen állította meg jogosan. A 24.percben egy hazai szabadrúgást követően a Barcelona hozhatta a labdát. A 26.percben újabb hazai szöglet következett melyet Griezmann az oldalhálóba lőtt. A 27.percen egy gyors hazai akció végén Griezmann közeli lövését védte Ter Stegen. A 28.percben Mascerano sárgult be miután a 16-oson belül felrúgta Juanfrant így a hazaiak büntetőhöz jutottak melyet Garcia lőtt a kapu jobb oldalába. A 32.percben egy vendég szögletet követően Oblak szerezte meg a labdát. A 37.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki ám a labda maradt a vendégeknél s egy félpályáról érkező passzt követően Rakitic lőtt a kapu mellé, egy védő még belepiszkált így szöglet következhetett. a sarokrúgást követően Miranda saját kapujába lőtte a labdát védhetetlenül 2:2! A 41.percben villámgyors hazai akció végén Griezmann lövését blokkolták a vendég védők mint kiderült kézzel ám a vendégek nem álltak meg s végigrobogtak a pályán s Neymar révén megszerezték a 3. góljukat 2:3! A gólpasszt Messi jegyezte. A 44.percben Messi sárgult be reklamálásért. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:3-as félidei állás.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A félidőben állt be Griezmann helyére Saul állt be a hazaiaknál. Majd kiderült Gabi-t egy öltözői balhé miatt kiállították így a hazaiak 10 emberrel jöttek ki a pályára. A 48.percben Turan sárgult be heves reklamálásért (sípcsontvédőjét az asszisztens mellé dobta). Az 54.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet ezúttal nem alakult ki. Az 57.percben Messi adott mesteri labdát Neymar elé kinek lövését azonban a hazai védők blokkolták. Az 58.percben Juanfran helyére Games állt be a hazaiaknál. A 62.percben Mathieu állt be Mascherano helyére a vendég oldalon illetve Cani váltotta Arda Turan-t. A 67.percben vendég szabadrúgás következett melyet  követően a hazaiak fejelték a mezőnybe a labdát. A 70.percben Rakitic helyére Rafinha állt be. A 71.percben Ter Stegen védett nagyot egy távoli lövést követően,az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 72.percben egy villámgyors kontrát követően Messi lőtt Oblak kezébe jó helyzetből. A 77.percben Pedro váltotta Neymart a vendégeknél. A 79.percben újabb vendég szabadrúgás következett melyet Rafinha lőtt kapura de a hazai védők tisztázni tudtak. A 81.percben előbb Iniesta került helyzetbe de lövését védte Oblak majd Pedro lőhetett ismét kapura de a hazaiak kapus ezúttal is a a helyzet magaslatán volt. A 83.percben Gimenez sárgult be egy becsúszást követően. A 84.percben újabb hazai játékos sárgult be s mivel ez volt Suarez a második sárga lapja így mehetett zuhanyozni piros lapja miatt, a szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 86. percben Cani sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 90.percben Iniesta távoli lövését Oblak fogta magabiztosan. A hosszabbítás 2 perc, a 92.percben egy hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a félidei állás.

A mérkőzés egy szenzációs Torres góllal indult majd egymást követték a szebbnél szebb akciók illetve gólok. A két csapat egy rendkívüli félidőt produkált talán a kupasorozat eddigi legjobbját. Ugyan a hazaiak nehéz helyzetben voltak a félidőben ám ezt még nehezítendő Gabi vitázott a játékvezetővel és végül kiállíttatta magát. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás s ez nagyon rányomta a bélyegét a második félidőre amelyben a foci nyomait is csak nehezen volt felfedezhető. Véleményem szerint a játékvezető több esetben hibát követett el főként a hazaiak első 11-esénél majd egy könyöklésnél a 16-oson belül,ám a sárga illetve piros lapokat nézve a helyén kezelte a játékosokat. A hazaiak játéka bizonyos mérkőzéseken kitűnő ám a Real Madrid valamint a Barcelona ellen olykor kritikán aluli sőt már már a durvaság határait súrolja épp úgy mint anno Simeone viselkedése a pályán. Azt gondolom hogy a mai estét követően a hazaiak örülhetnek,hogy csak két játékosuk került a kiállítás sorsára. Összességében egy érdekes mérkőzésen vagyunk túl melyet követően a Barcelona megérdemelten jutott tovább.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.