ATLETICO MADRID F.C-MALAGA F.C

A spanyol BBVA Liga 37.fordulóját rendezik a hétvégén. Az Atletico Madrid a tabella éléről várta ezt a fordulót. Ebben az idényben utoljára szerepelnek hazai pályán,ahol ezúttal a Malaga együttesét fogadják. A hazaiak az elmúlt 6 mérkőzésükön 5 győzelmet értek el és 1 vereséget szenvedtek el,míg a vendégek 3 győzelmet és 3 vereséget értek el. A hazaiak abban az esetben,ha ma nyernek és a Barcelona együttese kikap,bajnokok. Ha ma esetleg kikapnak,vagy döntetlent játszanak és a Barcelona nyer,abban az esetben a gránátvörös kékek kerülnek előnybe és az utolsó fordulóban otthon fogadják az Atletico Madridot. A ma esti mérkőzés egyértelmű esélyese a hazai csapat,kiknek legnagyobb ellenfelük saját maguk illetve a rájuk nehezedő teher a bajnoki cím megnyerése miatt.

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 4.percben Welington kapott sárgalapot. A 6.percben hazai szabadrúgás,de helyzet nem alakult ki belőle. A 12.percben David Villa lőtt kapufát egy csúsztatott fejest követően,ajtó-ablak ziccer volt de a támadó hibázott. Hazai szöglet a 24.percben a jobb oldalról,helyzet azonban nem alakult ki. Újabb hazai szöglet a 26.percben,melyet a hazai védelem könnyedén fejelt az oldalvonalon túlra. Juanfran jobb oldali beadását követően David Villa fejelt a kapu mellé,de mint kiderült a felvételekből a labda már elhagyta az alapvonalat a beadás előtt,így ha gól született volna érvénytelennek számított volna. David Villa kapott jó labdát a 31.percben de nem jól kezelte le,így a vendég védelem megszerezte előle a labdát. Arda Turan sárgult be a 34.percben színészkedésért. A 38.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 40.percben a jobb oldalról Juanfran tálalt középre Koke elé,aki azonban a bal kapufa mellé lőtte a labdát. A 42.percben Raul Garcia fejelte a labdát kicsivel a kapu mellé. A 43.percben Angeleri sárgult be.A 45.percben Arda Turan ívelt középre de a vendég védelem kifejelte a büntető területen kívülre. 1 perc a hosszabbítás az első félidő végén. Helyzet már nem alakult ki az első félidőben,így az eredmény 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. Az 50.percben Eliseu sárgult be időhúzásért. Hazai szabadrúgás az 51.percben David Villát rúgták fel a 16-os bal oldalánál. A szöglettel felérő szabadrúgást Gabi tekerte Willy kezébe. Hazai támadás végén az 53.percben Koke lőtt a kapu mellé távolról. David Villa hagyott ki egy óriási helyzetet az 54.percben és  Willy védett hatalmasat. Az 57.percben hazai próbálkozás de a labda közvetlenül a kapu mellett ment el. Az 57.percben Adrian érkezett Koke helyére. A 60.percben Courtois védett hatalmasat egy védelmi hibát követően.A 65.percben Samuel fejelte el a labdát Courtois mellett a kapuba,így az állás 0:1! a vendégeknek. A 70.percben Diego érkezett Arda Turan helyére. A 71.percben vendég szöglet Camacho fejelte a labdát a keresztléc fölé. A 72.percben Diego próbálkozott 22 méterről de Willy hatalmasat védett szögletre. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 74.percben hazai szabadrúgás,Diegot buktatták. Egy trükkös szabadrúgást követően Villa hagyott ki egy óriási lehetőséget de Willy mentett szögletre,a szögletből Alderweireld fejelt a kapu bal oldalába, 1:1! Csere a vendég oldalon a Santa Cruz helyére Rescalandi érkezett a 76.percben. A 78.percben Tiago sárgult be. Hazai szabdrúgás a 79.percben,Sosa ívelte a labdát a kapura de Willy kiütötte azt. A 80.percben Diego lőtte a labdát a keresztléc fölé. Hazai szabadrúgás,melyet Sosa végzett el,de nem született gól belőle. A 81.percben Duda sárgult be. A 83.percben csere a vendég oldalon,Juanmi érkezett Sánchez helyére. A 84.percben Diego kapott jó labdát a 16-oson belülre,de passzát nem érték el,így gólveszély nem alakult ki. A 86.percben Sosa ívelt be középre a kapu elé,de a vendég védelem kifejelte a labdát a 16-oson kívülre. A 87.percben Gabi sárgult be szabálytalanságért. A 88.percben Angelleri kapta meg a második sárgáját,így ezzel együtt a piros lapot is. Hazai szabadrúgás a 89.percben,Sosa rúgta a labdát a bal felső sarok mellé centikkel. 5 perc a hosszabbítás a második játékrészben. Csere a vendég oldalon a 91.percben,Pawlowski jött be Ambrabat helyére. A 95.percben Willy védett hatalmasat Adrian lövését követően. Véget ért a második félidő az állás maradt 1:1!

Egy rendkívül feszült hangulatú mérkőzést láthatott a közönség,ahol némi meglepetésre a hazai gárda önmagához képest nagyon rosszul játszott. Ennek az eredménye az lett,hogy egy óriási védelmi hiba következtében meg is szerezték a vendégek a vezetést,ezután Diego beállásával sokat javult az Atletico játéka és ezt az egyenlítő gól is jelezte. A mérkőzés végét megnyomta az Atletico de nem sikerült megszereznie a győzelmet és ezzel bebiztosítani a bajnoki címet. A Barcelona 0:0-ás győzelmet játszott,ami azt jelenti,hogy a jövő héten a Campnou-ban fog eldőlni a bajnoki cím. Összességében egy hajtós mérkőzést láthattunk,ahol a vendégek némi meglepetésre el tudtak vinni egy pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.