ATLETICO MADRID-REAL MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 22. fordulójának csúcs rangadójára került sor a Vicente Calderón stadionban. A hazai együttes a tabella 3. helyét foglalja el 7 pont lemaradással mai ellenfelétől, aki a Real Madrid. A hazaiak elmúlt 6 bajnokijuk során 5 győzelmet és 1 vereséget értek el, tehát mondhatni csúcs formában játszik az együttes. Simeone együttese a lehető legerősebb játékosaival tud kiállni erre a találkozóra. A vendégek az elmúlt 6 bajnokijukból 5-öt megnyertek és egy vereséget szenvedtek el, tehát mondani, hogy ők is jó formában várják a mai összecsapást. Ancelotti együtteséből Rodriguez,Ramos,Marcelo,Pepe és Modric is hiányzik, ugyanakkor jó hír a vendégeknél hogy Ronaldo játszhat a mérkőzésen. A két csapat korábbi mérkőzéseire visszatekintve láthatjuk, hogy a Real Madrid áll összesítésben sokkal jobban és bármilyen meglepő idegenben a királyiak az utóbbi időben több meccset nyertek, mint otthon az Atletico Madrid ellen. A mérkőzésnek egyértelmű esélyese nincs, de a magas színvonal garantált.

Atletico Madrid: MOYA; Siqueira; Godin; Miranda; Juanfran; Turan; Gabi; Tiago; Koke; Griezmann; Mandzukic

Real Madrid: CASILLAS; Carvajal; Varane; Nacho; Coentrao; Khedira; Kroos; Isco; Bale; Benzema; Ronaldo

Az első félidőt a vendégek kezdték. A 4. percben Ronaldo húzódott fel a ba szélen és adott középre, de labdáját már nem érték el a csapattársai. A 4. percben Arda Turan került a labdával a büntetőterületen belülre, de támadását blokkolták a védők. A 6. percben Coentrao ívelte a labdát a kapu elé, de a védők kivágták a labdát. A 7. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően Turan lőtt kapura, de Casillas védeni tudott. A 10. percben hazai csere következett, Koke helyére Niguez érkezett. A Juan Fran ívelte a kapu elé a labdát, ahol Mandzukic kedvezőbb helyzetben lévő társának passzolta a labdát, így Tiago lőtte azt kapura, a kapus beleért de végül begurult, ezzel 1:0! A 16. percben Juan Fran lőtte be a labdát a 16-oson belülre, de a védők tisztázni tudtak. A 18. percben Siqueira lőtte a labdát a 16-oson belülre, ahonnan Niguez érkezett jól a labdára, majd ollózta be kapuba a kapufa segítségével, Casillasnak esélye sem volt, ezzel 2:0! A 20. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően nem alakult ki gólveszély. A 25. percben Griezmann csapott le a büntető területen belül a labdára és lőtt kapura, de Casillas fogni tudta azt. A 29. percben Kroos sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 32. percben hazai szabadrúgás következett, Kroos beívelését követően a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 35. percben vendég szabadrúgás, a beívelést követően Godin lőtt kapura, de az egyik védő blokkolta a lövést. A 39. percben Bale rúgta a jobb oldalról az alapvonalról a labdát a túloldalra, azonban Isco már nem érte el a játékszert. A 40. percben Benzema lőtte a labdát a kapu elé, de a védők tisztázni tudtak. A 45. percben Gabi sárgult be. 2 perc a hosszabbítás félidő végén. A 46. percben Arda Turan lőtte a jobb szélről a túl oldalra a labdát, de nem volt ott egy csapattársa sem. Ezzel véget ért az első félidő, melynek eredménye 2:0!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Khedira helyére Jese érkezett. A 49. percben Turan sárgult be. Az 52. percben Ronaldo adta középre a labdát jobbról, de a védők kivágták a labdát a mezőnybe. Még ebben a percben Raul Garcia mint melegítő játékos sárga lapot kapott. Az 54. percben Godin sárgult be. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 59. percben Griezmann lőtt 15 méterről kapura, de Casillas nagyot védett. Még ebben a percben Griezmann ollózta a labdát a kapu fölé a büntető területen belülről. A 60. percben Juan Fran adta középre a labdát, ahonnan Griezmann fejelte azt a kapu fölé. A 61. percben hazai szabadrúgás, melyből helyzet nem alakult ki. A 63. percben Juan Fran adta középre a labdát, ahonnan Tiago fejelt kapura, de Casillas védeni tudta. A 67. percben Turan adta középre a labdát jobbról ahol Griezmann lőtte azt a kapuba, ezzel 3:0! A 68. percben Isco helyére Illaramendi érkezett. A 70. percben Tiago lőtt a kapu mellé 23 méterről. A 71. percben Niguez helyére Garcia érkezett. A 72. percben Griezmann kapott egy jó indítást, de rosszul ért a labdába, így gól nem született. A 73. percben Benzema helyére Hernandez érkezett. A 76. percben Garcia lőtt kapura távolról, de lövése kiment a pályáról. A A 77. percben Griezmann helyére Torres érkezett. A 79. percben Turan húzódott fel a bal oldalon, majd a 16-oson belülről lőtte a labdát a kapu mellé. A 80. percben vendég szöglet következett, Kroos beívelését követően újabb szöglet következett, a beívelést követően Illaramendi lőtt kapura, de Moya kiütötte a labdát a kapu fölé, így újabb szöglet következett, melyből azonban helyzet nem alakult ki. A 83. percben Mandzukic sárgult be. A 85. percben Jese sárgult be. A 88. percben Juan Fran rúgta a büntető területen belülre a labdát, de Ronaldo lecsapott rá, így helyzet nem alakult ki. A 89. percben egy Torres által középre érkező labdára érkezett jól Mandzukic és fejelte azt magabiztosan a kapuba, ezzel 4:0! 2 perc a hosszabbítás a játékidő végén. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 4:0!

Az Atletico Madrid az első nehezen megszerzett góljukat követően a másodikat egy szép akciónak köszönhették. Az első két gól után a Real Madrid, megpróbált színészkedéssel lehetőséget kivívni, hogy gólt szerezhessenek. Az első játékrészben fél óra elteltével úgy tűnt, hogy a Real Madrid is hajlandó játszani, és  küzdelmesen összehoztak néhány helyzetet is, de végül sikertelenül. A második félidőben az Atletico nagyon magabiztosan játszott és tartotta a nyomást a Real Madridon, így megszerezve egy újabb gólt ellenük. A sárga lapok megsokszorozódtak, köszönhetően a hazaiak érthetetlen durvaságainak és a Real  érthető feszültségének. A 89. percben megszerzett 4. hazai gól végső csapásként nehezedett a Real Madrid csapatára, teljesen összetörve őket. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk, ahol a jobban játszó csapat megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, ráadásul a mutatott játék alapján a különbség is teljesen helytálló.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.