AUSZTRÁLIA-HOLLANDIA

A Világbajnokság 7. napjához érkeztünk.Melynek első mérkőzését ma este 18:00-ás kezdéssel tekinthetünk meg, melynek résztvevői, Ausztrália és Hollandia. Az ausztrálok első mérkőzésükön Chile válogatottjától szenvedtek súlyos 3:0-ás vereséget míg a Hollandok némi meglepetésre kiütötték a címvédő spanyol válogatottat. A mai mérkőzésen amennyiben Hollandia győzni tud gyakorlatilag a legjobb 16 között érezheti magát,amennyiben Ausztrália valahogy meg tudná őket verni még igen nyitott maradna a B csoport. A meccs egyértelmű esélyese a holland gárda.

Ausztrália: Ryan;Mcgowan;Wilkinson;Spiranovic;Davidson;Lecike;Jedinak;Bresciano;Mckay;Oar;Cahill

Hollandia: Cillessen;Martins Indi;Vlaar;Blind;De Vrij;Janmaat;Sneijder;De Guzman;De Jong;Van Persie;Robben

A mérkőzést a Hollandia kezdte. A 2. percben egy ausztrál szabadrúgás akadt el a sorfalban. A 6. percben Robben szerezte meg a labdát majd futotta le védőjét ám a labdába beleakadt így helyzet nem alakult ki. A 16. percben a holland védelem blokkolt le egy lövést melyet szöglet követett. A sarokrúgást követően nem alakult ki helyzet. a 18. percben Robben közére adott labdáját Van Persie fejelte a kapu közepébe ahol Ryan fogta a labdát. A 20. percben egy holland kontra végén Robben lőtt 14 méterről a kapu jobb sarkába 1:0! A 21. percben Cahill lőtt a 16-oson belülről kapásból egy jobbról érkező labdát a kapuba a kapufa segítségével 1:1! a 25. percben Robben adott középre egy szögletet követően de helyzet nem alakult ki belőle. A 28. percben Vrij adott középre a bal oldalról ám a védelem nem hagyta hogy a játékszer Van Persie elé kerüljön. a 30. percben ausztrál szöglet következett melyből gólveszély nem alakult ki. A 31. percben Breciano érkezett a második hullámban ám a jól középretett labdát a kapu fölé bombázta. A 32. percben egy ausztrál szabadrúgást követően Spiranovic kanalazta közelről a labdát a kapura de Cillessen védeni tudott. A 38. percben Oar lövését blokkolta a holland védelem. A 44. percben Cahill sárgult be egy szabálytalanság miatt. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén,melyben helyzet már nem alakult ki azonban Depay még beállt a sérülést szenvedő Martins Indi helyére.

A második játékrészt az Ausztrálok kezdték. A 46. percben Lecky talált a holland kapuba de lökés miatt érvénytelenítették a gólját. A 47. percen Van Persie sárgult be így Cahill-hez hasonlóan kihagyja majd az utolsó csoportkört. a 49. percben Van Persie lőtt a kapura majd a védőről lepattanó lövését Janmaat lőtte Ryan kezébe. az 51. percben Snejder lőtt 17 méterről kapura de Ryan nagyot védve szögletre mentett. A szögletből helyzet nem alakult ki. Az 52. percben Bresciano helyét Bozanic foglalta el. Az 53. percben Janmaat kezére pattant a labda így Ausztrália büntetőt lőhetett. A 11-est Jedinak lőtte a kapu bal alsó sarkába 2:1! Az 56. percben Cahill szerzett labdát de a kontrát követően helyzet nem alakult ki. Szöglet az 57. percben melyből azonban nem alakult ki helyzet a holland kapu előtt. Az 58. percben egy szép holland támadást követően Van Persie lőtt Sneijder  passzából a kapuba 2:2! A 60. percben egy ausztrál szabadrúgás akadt el a holland sorfalban. A 61. percben Depay lódult meg a bal szélen de beadását az Ausztrál védelem fejelte ki a  mezőnybe a labdát. A 62. percben egy újabb ausztrál szabadrúgást lőtt ki a a mezőnybe a holland védelem. a 67. percben Oar adott középre ahol Lecky érkezett és mellkassal tette a labdát a kapura de Cillessen védeni tudott. A  69. percben Depay lőtt 35 méterről és megpattanó lövése a kapuban kötött ki ezzel 2:3 Hollandia javára. A gólt nagy kapushiba előzte meg. A 70. percben egy újabb holland akció végén az ausztrál védelem tudott ha nehezen is felszabadítani. a 71. percben Janmaat botlott a labdába a 16-os jobb szélén így jöhettek az ausztrálok. A 74. percben Robben gurított középre de Sneijder nem tudott kapura lőni. Egy holland szabadrúgást Robben lőtt a kapura de Ryan kapus könnyedén védett. A 75. percben Van Persie passzolt Snejder elé aki azonban 7 méterről nem tudott a kapuba találni. A 77. percben Oar helyére Taggart érkezett. De Guzman helyére Wijnaldum érkezett. a 79. percben Van Persie adott középre de labdájára senki sem érkezett a 16-oson belül. A 80. percben Depay cselezgetett a 16-oson belül ám lőni már nem tudott,beérték a védők. A 81. percben egy lökést követően ausztrál szabadrúgás következett melyet Jedinak lőtt de De Jong ki tudta fejelni a lövést a mezőnybe. A 82. percben Robben ment el a jobb szélen de beadását a védelem kirúgta a mezőnybe. a 87. percben Van Persie helyére Lens állt be. A 88. percben ausztrál szabadrúgás a félpálya közepéről de a pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc;a 93. percben Ryan védett óriásit Lens lövését követően. Ezzel véget is ért a mérkőzés melyet 2:3-as arányban Hollandia nyert.

Érdekes mérkőzés szemtanúi lehettünk. Az első félidőben egy igen egyhangú már már unalmas játékrészt láthattunk leszámítva a gyors gólváltást. A második félidőben aztán felpörögtek az események,az auszik nagyon bekezdtek előbb egy szabálytalan gólt szereztek majd egy 11-es révén meg is szerezték a vezetést. Erre szinte azonnal válaszolt Van Persie és nemsokkal később Depay távoli lövésével döntötte el a találkozót. A gólt követően még alakultak ki helyzetek mindkét térfélen de az eredmény már nem változott. Összességében egy jó és izgalmas mérkőzést láthattunk melyet az esélyesebb csapat nyert meg.

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.