AUSZTRÁLIA-HOLLANDIA

A Világbajnokság 7. napjához érkeztünk.Melynek első mérkőzését ma este 18:00-ás kezdéssel tekinthetünk meg, melynek résztvevői, Ausztrália és Hollandia. Az ausztrálok első mérkőzésükön Chile válogatottjától szenvedtek súlyos 3:0-ás vereséget míg a Hollandok némi meglepetésre kiütötték a címvédő spanyol válogatottat. A mai mérkőzésen amennyiben Hollandia győzni tud gyakorlatilag a legjobb 16 között érezheti magát,amennyiben Ausztrália valahogy meg tudná őket verni még igen nyitott maradna a B csoport. A meccs egyértelmű esélyese a holland gárda.

Ausztrália: Ryan;Mcgowan;Wilkinson;Spiranovic;Davidson;Lecike;Jedinak;Bresciano;Mckay;Oar;Cahill

Hollandia: Cillessen;Martins Indi;Vlaar;Blind;De Vrij;Janmaat;Sneijder;De Guzman;De Jong;Van Persie;Robben

A mérkőzést a Hollandia kezdte. A 2. percben egy ausztrál szabadrúgás akadt el a sorfalban. A 6. percben Robben szerezte meg a labdát majd futotta le védőjét ám a labdába beleakadt így helyzet nem alakult ki. A 16. percben a holland védelem blokkolt le egy lövést melyet szöglet követett. A sarokrúgást követően nem alakult ki helyzet. a 18. percben Robben közére adott labdáját Van Persie fejelte a kapu közepébe ahol Ryan fogta a labdát. A 20. percben egy holland kontra végén Robben lőtt 14 méterről a kapu jobb sarkába 1:0! A 21. percben Cahill lőtt a 16-oson belülről kapásból egy jobbról érkező labdát a kapuba a kapufa segítségével 1:1! a 25. percben Robben adott középre egy szögletet követően de helyzet nem alakult ki belőle. A 28. percben Vrij adott középre a bal oldalról ám a védelem nem hagyta hogy a játékszer Van Persie elé kerüljön. a 30. percben ausztrál szöglet következett melyből gólveszély nem alakult ki. A 31. percben Breciano érkezett a második hullámban ám a jól középretett labdát a kapu fölé bombázta. A 32. percben egy ausztrál szabadrúgást követően Spiranovic kanalazta közelről a labdát a kapura de Cillessen védeni tudott. A 38. percben Oar lövését blokkolta a holland védelem. A 44. percben Cahill sárgult be egy szabálytalanság miatt. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén,melyben helyzet már nem alakult ki azonban Depay még beállt a sérülést szenvedő Martins Indi helyére.

A második játékrészt az Ausztrálok kezdték. A 46. percben Lecky talált a holland kapuba de lökés miatt érvénytelenítették a gólját. A 47. percen Van Persie sárgult be így Cahill-hez hasonlóan kihagyja majd az utolsó csoportkört. a 49. percben Van Persie lőtt a kapura majd a védőről lepattanó lövését Janmaat lőtte Ryan kezébe. az 51. percben Snejder lőtt 17 méterről kapura de Ryan nagyot védve szögletre mentett. A szögletből helyzet nem alakult ki. Az 52. percben Bresciano helyét Bozanic foglalta el. Az 53. percben Janmaat kezére pattant a labda így Ausztrália büntetőt lőhetett. A 11-est Jedinak lőtte a kapu bal alsó sarkába 2:1! Az 56. percben Cahill szerzett labdát de a kontrát követően helyzet nem alakult ki. Szöglet az 57. percben melyből azonban nem alakult ki helyzet a holland kapu előtt. Az 58. percben egy szép holland támadást követően Van Persie lőtt Sneijder  passzából a kapuba 2:2! A 60. percben egy ausztrál szabadrúgás akadt el a holland sorfalban. A 61. percben Depay lódult meg a bal szélen de beadását az Ausztrál védelem fejelte ki a  mezőnybe a labdát. A 62. percben egy újabb ausztrál szabadrúgást lőtt ki a a mezőnybe a holland védelem. a 67. percben Oar adott középre ahol Lecky érkezett és mellkassal tette a labdát a kapura de Cillessen védeni tudott. A  69. percben Depay lőtt 35 méterről és megpattanó lövése a kapuban kötött ki ezzel 2:3 Hollandia javára. A gólt nagy kapushiba előzte meg. A 70. percben egy újabb holland akció végén az ausztrál védelem tudott ha nehezen is felszabadítani. a 71. percben Janmaat botlott a labdába a 16-os jobb szélén így jöhettek az ausztrálok. A 74. percben Robben gurított középre de Sneijder nem tudott kapura lőni. Egy holland szabadrúgást Robben lőtt a kapura de Ryan kapus könnyedén védett. A 75. percben Van Persie passzolt Snejder elé aki azonban 7 méterről nem tudott a kapuba találni. A 77. percben Oar helyére Taggart érkezett. De Guzman helyére Wijnaldum érkezett. a 79. percben Van Persie adott középre de labdájára senki sem érkezett a 16-oson belül. A 80. percben Depay cselezgetett a 16-oson belül ám lőni már nem tudott,beérték a védők. A 81. percben egy lökést követően ausztrál szabadrúgás következett melyet Jedinak lőtt de De Jong ki tudta fejelni a lövést a mezőnybe. A 82. percben Robben ment el a jobb szélen de beadását a védelem kirúgta a mezőnybe. a 87. percben Van Persie helyére Lens állt be. A 88. percben ausztrál szabadrúgás a félpálya közepéről de a pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc;a 93. percben Ryan védett óriásit Lens lövését követően. Ezzel véget is ért a mérkőzés melyet 2:3-as arányban Hollandia nyert.

Érdekes mérkőzés szemtanúi lehettünk. Az első félidőben egy igen egyhangú már már unalmas játékrészt láthattunk leszámítva a gyors gólváltást. A második félidőben aztán felpörögtek az események,az auszik nagyon bekezdtek előbb egy szabálytalan gólt szereztek majd egy 11-es révén meg is szerezték a vezetést. Erre szinte azonnal válaszolt Van Persie és nemsokkal később Depay távoli lövésével döntötte el a találkozót. A gólt követően még alakultak ki helyzetek mindkét térfélen de az eredmény már nem változott. Összességében egy jó és izgalmas mérkőzést láthattunk melyet az esélyesebb csapat nyert meg.

Check Also

MANCHESTER UNITED F.C. – LIVERPOOL F.C.

A Premier League 33. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló rangadójára vasárnap délután kerül …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.