AUSZTRÁLIA – SPANYOLORSZÁG

A Vb 12 napjához érkeztünk azon belül is a 3. csoportkörhöz. Ebben a fordulóban derül ki,hogy mely csapatok vívhatják meg a nyolcaddöntő mérkőzéseit. 18:00-ás kezdéssel kerül megrendezésre Ausztrália és Spanyolország összecsapása. A találkozó mindkét fél számára érdektelen a továbbjutást nézve ugyanis 2 forduló után egyformán 0 ponttal állnak. A spanyolok nagy meglepetésre Hollandiától és Chilétől is kikaptak,míg az Ausztrálok is e két válogatottól szenvedtek vereséget. A mai mérkőzés esélyese a Spanyol együttes kiknek még egy vereség nehezen férne bele a renoméjukba.

Ausztrália: Ryan;Spiranovic;Davidson;McGowan;Wilkinson;Oar;Bozanic;Jedinak;Mckay;Leckie;Taggart

Spanyolország: Reina;Alba;Juanfran;Ramos;Albiol;Casorla;Koke;Alonso;Iniesta;Villa;Torres

A mérkőzést Ausztrália kezdte. A 3.percben Juanfran ívelt középre ahonnan a védők kivágták a mezőnybe a labdát. A 6.percben Ausztrál szabadrúgás következett de a labdát Ramos fejelte ki. a 7.percben Spanyol szabadrúgás de helyzet nem alakult ki belőle. A 13. percben Leckie jutott el a 16-osig, de a védők leszerelték. A 14. percben Davidson ívelt középre, de lövését a védők kirúgták a mezőnybe. A 15. percben Mc Kay lőtt a 16-os bal vonaláról középre, de gólveszély nem alakult ki belőle. A 17. percben D.Villa passzolt a 16-oson belülre, de a labdát már nem tudták kapura lőni, mert a védők lefülelték a támadást. A 19. percben Villa jutott el a 16-oson belülre, de az egyensúlyát elvesztette, így a védőké lett a labda. A 20. percben spanyol szabadrúgás, melyből helyzet nem alakult ki. A 21. percben Iniesta lőtt a 16-os jobb sarkáról középre, de a lövést követően a labda a kapu mellett ment el. A 22. percben Alba szerzett egy labdát az 5-ös vonalánál és lőtt kapura, de Ryan nagyot védett. A 32. percben D.Villa lőtt a 6-os bal vonaláról, de szögletre pattant a labda a védőkről. A sarokrúgást Koke végezte el, de helyzet nem alakult ki belőle. A 33. percben Iniesta adott a 16-os bal oldaláról középre, de a labdát a védők kirúgták a mezőnybe. A 34. percben Villa jutott el a 16-osig a labdával és centerezett, de a labdája hosszúnak bizonyult, így senki nem érte el. A 36. percben Juanfran adta középre a labdát a 16-os jobb oldaláról, ahonnan David Villa sarkazta a labdát a kapuba, ezzel 0:1! A 37. percben Alba juttatta be saját kapujába a labdát majdnem, de végül nem lett gól az esetet követően. A 41. percben Koke lőtt 28 méterről a bal kapufa mellé. A 42. percben Koke végzett el egy szögletet, de a középre adást követően helyzet nem alakult ki. A 43. percben ausztrál szabadrúgás a félpálya közepéről, de helyzet nem alakult ki belőle. A 44. percben Alba lőtt a bal szélről középre, de a lövést Ryan védte magabiztosan. A 45. percben Cazorla szerzett labdát a 16-oson belül, de a védők végül tisztázni tudtak. 1 perc a hosszabbítás az első félidőben. A46. percben ausztrál szabadrúgás a pálya bal széléről, de helyzet nem alakult ki belőle. Ezzel végetért az első félidő, melynek eredménye 0:1!

A második félidőt a Spanyolok kezdhették. A félidőben ausztrál csere Taggart helyére Halloran érkezett. Az 50. percben Oar ívelt középre, de az ívelést követően a védők tisztázni tudtak. Az 51. percben Iniesta centerezett a 16-os bal oldaláról, de a labdát a védők a mezőnybe rúgták. Az 54. percben ismét Iniesta passzolt Torres elé, aki azonban lesen tartózkodott. Az 56. percben Mata érkezett D.Villa helyére. Az 57. percben egy ausztrál beívelést követően Ramos szögletre tisztázott. A szögletet követően McKay bombázott a kapu fölé. A 61. percben Troisi érkezett Oar helyére. A 62. percben Ramos sárgult be egy szabálytalanságot követően, a szabadrúgást a félpálya közepéről ausztrália végezte el, de helyzet nem alakult ki belőle. A 64. percben Halloran húzódott fel a jobb szélen és lőtte el a kapu előtt keresztbe a labdát, de senki sem érkezett rá. A 68. percben Cazorla helyére Fabregas érkezett. A 69. percben Iniesta adta a labdát a 16-oson belülre, ahol Torres vette át a játékszert és lőtte azt a kapu jobb alsó sarkába, ezzel 0:2! A 71. percben Bozanic helyére Bresciano érkezett. A 72. percben Troisi lőtt a kapu fölé 23 méterről. A  75. percben spanyol szöglet, melyből nem alakult ki helyzet. A 76. percben Fabrega jutott el a kapuig, ahonnan nem tudott lőni, mert a védők blokkolták. A 82. percben Mata kapott egy jó labdát a 16-oson belül a jobb oldalon, és a kapus lábai között küldte a labdát a kapuba, ezzel 0:3! A 86. percben Torres jutott el az 5-ös vonaláig, de Ryan jól jött ki, és a labda elé vetődött. A 87. percben Davidson centerezett, de Ramos kilőtte a labdát a pályáról. A 88. percben Spiranovic sárgult be. A 89. percben D.Silva egy beívelt labdát követően lőtt a 16-osról kapura, de Ryan védeni tudott. 3 perc a hosszabbítás a második félidőben. A 91. percben Mata szerzett labdát a 16-oson belül, de végül az ausztrál védelem szerelni tudta. A 93. percben Jedinak sárgult be, még ebben a percben Ramos lőtte a szabadrúgást a kapu mellé. Más már nem történt ebben a félidőben, a végeredmény 0:3!

Az este folyamán mind a két válogatott összeszedetten, jól játszva gólt szerezni. Az első félidőben D.Villa szerezte meg a vezetést csapatának, amely után a spanyolok lassították a játékot és ezzel a mérkőzést is. Az Ausztrál csapat mindehhez aszissztált az első félidőben. A pályán a két válogatott széthúzta a teret, melyből rengeteg pontatlanság adódott. A második félidőben emeltek egy szintet játékukon, és ennek eredménye képpen Torres egy jó kiugratást követően meg is tudta szerezni a második gólt. Mata 3. gólja már csak hab volt a tortára, és jelezte, hogy az ausztrál válogatott teljesen szét esett a mérkőzés végére. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, melyben akadtak hullámvölgyek, de a 3 gól mindenért kárpótolt minket, a Spanyolok így kisebb csalódással utaznak haza a Világ Bajnokságról.

Check Also

REAL VALLADOLID – ATLETICO MADRID

A Spanyol Bajnokság 38. fordulóját rendezik meg a hétévégén. A záróforduló talán az utóbbi évek …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.