AUSZTRIA – MAGYARORSZÁG

Elérkezett az EB második nyitó napja legalábbis a magyar szurkolók számára. E napon mérkőznek meg hazánk fiai a „sógorok” válogatottjával az az Ausztriával. Válogatottunk hosszas felkészülésen van túl, s két barátságos mérkőzésen melyek közül hazai pályán 0:0-ás döntetlent játszottunk Elefántcsontpart-al illetve a német válogatottól kaptunk ki a Schalke stadionjában. Az osztrák együttes is igyekezett a legtöbb időt tölteni a felkészüléssel ám például a csapat sztárja Alaba csak pár héttel később tudott a társakhoz csatlakozni a Bayern München miatt. A két válogatott korábbi mérkőzéseiből a magyar válogatott nyert többet de az utóbbi időben már nem ez volt a tendencia. A mai mérkőzés előtt az előzetes esélyek az osztrákok győzelmét vizionálták, ám mint azt már a norvégok ellen láttuk nem szabad leírni hazánk válogatottját.

Ausztria: Almer;Klein;Dragonic;Hinteregger;Fuchs;Alaba;Baumgartlinger;Harnik,Junuzovic;Arnautovic;Janko

Magyarország: Király;Fiola;Guzmics;Lang;Kádár;Gera;Németh;Nagy;Kleinheisler;Dzsudzsák;Szalai

A mérkőzést Ausztria válogatottja kezdte. Az első percben Alaba távoli lökete csattant a bal kapufán. A 4.percben Kleinheisler lőtt kapura 14 méterről de Almer hárítani tudott. A 9.percben Király védte Alaba lövését. A 11.percben Kleinheisler lőtt távolról a kapu fölé. A 23.percben Gera lőtt távolról a kapu mellé. A 27.percben Fusch beadását vágták ki a magyar védők. A 32.percben Alaba lőtt egy szabadrúgást követően a sorfalba. A 33.percben Dragovic sárgult be. A 35.percben Junuzovic lőtt remekül kapura ám Király bravúrral hárítani tudott. A 36.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 42.percben Arnautovic labdáját Harnik lőtte a kapu mellé, nagyon szép kontra volt szerencsénk volt,hogy az osztrákok hibáztak. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a magyar válogatott kezdte. A 46.percben Fiola lőtt a bal kapufa mellé. Az 52.percben Gera lőtt a keresztléc fölé. Az 54.percben a magyar védelem volt munkában Alaba elől szerezték meg a labdát. Az 55.percben Dzsudzsák lövését Almer fogta hatalmas bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 59.percben Junuzovic helyére Sabitzer állt be a csere oka sérülés. A 61.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki ám a magyar ellentámadás végén Szalai passzolt Kleinheisler elé aki egy kényszerítőt követően passzolt szalai elé aki szép mozdulattal a hálóba juttatta a labdát. A 65.percben Janko helyére Okotike állt be. A 66.percben hazai szöglet következett melyet követően Dragovic késett el a 16-oson belül s kapott sárgát amely már a második volt számára így piros lappal volt kénytelen elhagyni a pályát. Pech az osztrákok számára,hogy épp egy találat előtt történt az eset. A 69.percben Priskin állt be szalai helyére. A 71.percben Németh lövését fogta Almer. A 72.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 73.percben Stabitzer lőtt a kapu fölé. A 74.percben magyar szöglet következett majd még egy ám helyzet nem alakult ki belőlük. A 77.percben Harnik helyére Schopf állt be, majd Kleinheisler helyére Stieber állt be. A 80.percben Németh sárgult be. A 84.percbe hazai szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 87.percben egy gyönyörű magyar kontra végén Stieber löbbölt Almer fejel fölött a kapuba 0:2! Eldőlt a 3 pont a magyar válogatotté. A 89.percben Pintér állt be Németh helyére. A hosszabbítás 5 perc, melyben nagy helyzet már nem alakult ki.

Az első félidőben az osztrák együttes esélyeshez méltóan kezdett ám helyzeteit nem tudta belőni, sőt az első 10 percet követően egészen a 35.percig inkább a magyar válogatott akarata érvényesült. A magyaroknak akadtak ugyan helyzetei de nem olyan veszélyesek mint az osztrákoknak. A második félidőben a magyar válogatott került némileg meglepően fölénybe. Előbb nagy helyzeteket alakítottak ki majd Szalai révén a vezetést is megszerezték. A mérkőzést egy kiállítás döntött el végleg amely jogosnak tűnt. ezt követően az osztrákok több kisebb helyzetet alakítottak ki találatig már nem jutottak. Ellentétbe a magyarokkal akik meg tudták duplázni előnyüket. Összességében megérdemelten nyertek a magyarok.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.