B.V.B. BORUSSIA DORTMUND – AUGSBURG F.C.

A Bundesliga 16. fordulóját rendezik meg hét közben. A naptári évet tekintve az utolsó forduló. A keddi napon 4 mérkőzést rendeznek melyek közül a Dortmund hazai fellépésébe tekintünk be az Augsburg ellen. A házigazda jelenleg a tabella 5. helyén áll, 15 mérkőzésből 7-et nyertek meg 5 döntetlen és 3 vereség mellett. Utolsó 5 bajnokijukon 2 győzelmet 2 döntetlent és 1 vereséget értek el. Hazai pályán 7 mérkőzésből 5-öt nyertek meg  2 döntetlen mellett, utolsó 5 hazai bajnokijukon 3 győzelmet arattak 2 döntetlen mellett. A sérültek listáján: Burki;Piszczek;Reus;Sahin és Sokratis szerepel. Tuchel együttese a Bajnokok Ligájában csoportelsőként jutott tovább a Real Madrid-ot megelőzvén. Az Augsburg jelenleg a tabella 12. helyén áll, eddigi 15 mérkőzésükből 4-et nyertek meg 5 döntetlen és 6 vereség mellett. Az utóbbi 5 bajnokijukon 1 győzelem mellett 3 döntetlent értek el 1 vereség mellett. Idegenben 7 mérkőzést játszottak melyekből 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli mérkőzésükön 1 győzelem mellett 1 döntetlent és 3 vereséget szenvedtek el. A sérültek listáján: Bobadilla és Finnbogason szerepel. Opare játéka kérdéses. A mérkőzés esélyese a hazai együttes ám az Augsburg képes lehet egy meglepetés döntetlen kiharcolására.

Borussia Dortmund: Weidenfeller;Merino;Bartra;Ginter;Pulisic;Weigl;Götze;Schmelzer;Dembele;Aubameyang;Kagawa;

Augsburg: Hitz,Verhaegh;Gouweleeuw;Hinteregger;Stafylidis,Baier;Schmid;Kohr;Moravek;Teigl;Ji

A mérkőzést a Borussia Dortmund kezdte. 4.perc: Ji lövését blokkolták melyet követően vendég szöglet következett ám ebből helyzet nem alakult ki. 9.perc: Götze lőtt a 16-osról kapura  melyet követően a labda a bal kapufán csattant. 10.perc. hazai szöglet melyből gólveszély nem alakult ki. 12.perc. hazai szabadrúgás melyet követően Aubameyang lőtt kapura de Hitz könnyedén védte. 16.perc. vendég szabadrúgás mely végén Hinteregger fejelt a kapu mellé. 18.perc: újabb vendég szabadrúgás melyből helyzet ezúttal nem alakult ki. 19.perc: Moravek lövését a hazai védelem tisztázta. 24.perc. Ji elől tisztázott a hazai védelem. 27.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Ginter ugrott a levegőbe a 11-es pont magasságában fejesét Hitz védte szögletre. 28.perc. hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 28.perc: Merino lőtt a bal kapufára kitűnő helyzetből. 29.perc: Götze lövését blokkolta a vendég védelem. 30.perc: Hitz védte kisebb nehézségek árán Kagawa váratlan lövését. 33.perc: Ji szabadrúgást először védte Weidenfeller ám a kipattanót már a kapuba lőtte a támadó 1:0! 38.perc: hazai szöglet következett melyet követően Aubameyang lőtt a bal alsó sarok felé ám Hitz hárítani tudott. 41.perc. Aubameyang fejelt 8 méterről centikkel a kapu mellé. 44.perc. Pulisic lövését blokkolták a vendég védők, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki.  Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt az Augsburg kezdte. A félidőben Bender érkezett Bartra helyére. 47.perc. Kagawa passzolt Dembeke elé aki pontos lövéssel vette be a vendég kaput 1:1! 49.perc: Ji cselezte be magát a 16-oson belülre majd lőtt a jobb kapufa mellé. 50.perc: Aubameyang kapott pontos passzot majd lőtt kapura de Hitz  hárítani tudott. 51.perc: Baier sárgult be. 52.perc. Ginter fejese kerülte el a vendég kaput. 55.perc: Ji lövését Weindenfeller védte bravúrral. 58.perc: Aubameyang lövése a sorfalban akadt el. 60.perc. vendég szabadrúgás melyet a hazai védők tisztáztak. 65.perc: Stafylidis sárgult be. 67.perc. Merino lőtt a kapu bal oldala mellé. 69.perc. Kagawa sárgult be. 71.perc: Kagawa helyére Castro állt be. 73.perc. Feuler állt be Moravek helyére. 76.perc: hazai szögletek következetek de ezekből helyzet nem alakult ki. 77.perc. Castro lövése kerülte el a vendég kaput. 78.perc: Kohr helyére Kacar állt be. 81.perc: Dembele helyére Schürrle állt be a hazaiaknál. 82.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Schürrle lőtt a sorfalba. 87.perc: Pulisic próbálkozását Hitz védte könnyedén. 88.perc: Aubameyang próbálkozását Hitz védte bravúrral, majd a kipattanót Schürrle lőtte centikkel a szinte üres kapu mellé. 90.perc: Ji helyére Altintop érkezett a vendégeknél. A hosszabbítás 2 perc, a 92. perben Altintop kapott pontos passzt majd ezt követően lőtt kapura de Weidenfeller hárítani tudott. 93.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben mindét együttes igyekezett helyzeteket kialakítani de meglepő módon a vendégek ebből győztesen kerültek ki, előbb csak több lövésükkel majd a vezető góljuk is jelezte a 3 pontért jöttek. Ezt követően természetesen a hazaiak is aktivizálták magukat sőt az egész hátralevő időben nyomtak. Kiegyenlíteniük ugyan nem sikerült de veszélyes helyzetig eljutottak. a második félidőben a hazaiak gyorsan kiegyenlítettek. Ezt követően a vendégek szórványos támadásokat vezettek de a Dortmund sem aludt el s Aubameyang révén több veszélyes helyzetet is kialakítottak. A mérkőzés végén mindkét együttes megszerezhette volna a győztes találatot ám a kapusok helyt tudtak állni. Összességében megérdemelt a pontosztozkodás!

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.