B.V.B BORUSSIA DORTMUND- F.C. BAYER MÜNCHEN

Ma este eldől,hogy az idei szezonban a Bayern Münchennek sikerül e megnyernie a a bajnoki cím mellé a Német Kupát is. Az ellenfele ezúttal is mint az utóbbi időben többször ha kupadöntőről van szó a Borussia Dortmund. Tavaly a Bajorok triplázni tudtak és ebből kétszer a Dortmund orra elől happolták el a Bajnokok Ligája serlegét valamint a Bundesliga elsőséget. Cserébe a Dortmund az év első tétmeccsén a Német Szuperkupáért megvívott meccsen ütötte el a Bajorokat attól,hogy az összes létező kupát megnyerjék a tavalyi évben. Az idén a bajorok egész évben domináltak a bajnokságot tekintve és a BL első számú esélyesei is ők voltak,azonban ahogy Guardioláék megnyerték matematikailag a Bundesligát, mintha megelégedett volna a bajor együttes. A Real Madrid sima 5:0-ás összesítéssel ejtette ki őket majd a bajnokságban addig mindössze 4 pontot vesztő együttes 2 vereség mellé még 2 döntetlent szedett össze. Így az idény vége kissé csúfossá sikeredett a bajnok együttes számára. A Dortmund idén a Real madrid által esett ki a BL-ből valamint a bajnokságban is a második lett éppen a bajorok mögött lemaradva. Az egész idény során sérülésekkel volt tele a csapat melyek úgy tűnik az idény végére elmúltak s ezzel párhuzamban a csapat teljesítménye is feljavult. izgalmas jó mérkőzés előtt állunk ahol kiegyenlítettnek tűnnek az esélyek.

Az első félidőt a bajorok kezdték. Robben lőtt az 5. percben 16-os bal oldaláról a kapu közepébe, Weindenfeler biztosan fogta a labdát. A 10. percben Kroos végzett el egy szabadrúgást melyből helyzet nem alakult ki. Hazai szöglet a 12. percben, Reus adta középre a labdát melyet a bajor védelem kaparintott meg végül. a 14. percben Lahm rántotta vissza Reust a középpályán. A 15. percben újabb dortmundi szöglet melyet követően megint  a bajorok hozták el a labdát. A 25. percben Weidenfeler jött ki jól a kapujából és  mentett Robben elől egy hosszú keresztlabdát követően. Nagy küzdelem zajlik a pálya közepén A 31. percben Lahm helyére Ribery érkezett, a csere oka sérülés volt. A 35. percben Neuer szedte fel a labdát Lewandowski elől egy hosszú bal oldali indítást követően. a 38. percben Robben tűnt el gyanús körülmények között de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 42. percben Kroos szabadrúgása akadt el a sorfalban. A 44. percben Hjöberg lőtt 17 méterről a kapu előtt keresztbe . A 45. percben Lewandowski került lövőhelyzetbe ám a labdát végül a keresztléc fölé bombázta. Ezzel véget is ért az első félidő melynek eredménye 0:0!

A második félidőt a dortmundiak kezdték. Az 53. percben Kroos sárgult be egy szabálytalanság miatt. Az 56. percben Newuer kirúgását követően Ribery húzott el a bal oldalon majd tálalt középre ahol Müller érkezett de Weidenfeller jól zárta a rövid oldalt. Az 57. percben dortmundi szöglet következett, melyből helyzet azonban nem alakult ki. Az 59. percben a Dortmund jöhetett szabadrúgással miután Lewandowski-t megrúgták. Mhitarjan helyére érkezett Kirch a dortmundiaknál. Reus végezte el a pontrúgást melyből szöglet következett miután a sorfalon megpattant a labda. A 63. percben Höjbjerg sárgult be. A 64. percben Neuer jött ki rosszul és Hummels fejelt a gólvonal mögé igaz lesről. A bíró sem lest sem gólt nem ítélt maradt a 0:0! A 65. percben egy dortmundi szabadrúgás haladt el Neuer kapuja mellett. A 66. percben bajor szöglet melyet követően Hjöbjerg lőtt a sorfalba. A 67. percben Boateng sárgult be egy Reus-szal szembeni szabálytalanságot követően. a 69. percben Hummels szerelte Robbent a hazai 16-os jobb oldalán. Újabb vendég szöglet a 71. percben, Robben középreadását követően azonban helyzet nem alakult ki. Kroos tüzelt távolról de a lövés a kapu mellé ment. A 72. percben Neuer védett hatalmasat majd szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 74. percben Weidenfeller védett hatalmasat Ribery próbálkozásánál. A 79. percben Neuer mentett hatalmasat jó kijövetelével, lábbal tisztázott. Bajor szabadrúgás a 78. percben, Kroos végezte el de helyzet nem alakult ki belőle. Weidenfeller öklözte ki a labdát egy jobb oldali Müller beadást követően. Aubameyang állt be Jojic helyett a 83.percben. A 86. percben egy veszélyesnek tűnő átlövést hatástalanított a dortmundi védelem. a 87. percben Lewandowski lövése pattant ki a bajor védelemről az oldalvonalon túlra. A 89. percben Müller tolta a labdát Götze elé de Aubameyang szögletre tudott tisztázni. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc, melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:0-ás végeredmény következhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első 15 percét a bajorok kezdték. A 91. percben Aubameyang tüzelt a kapu mellé centikkel. Nagy mezőnyharc folyik a pályán de a helyzetek mindkét kapu előtt elmaradnak. A103. percben Hjöjberg helyére AMrtinez érkezett a bajor oldalon.A 105. percben bajor szöglet következett melyet Hummels vágott ki nagy nehézségek árán a kapu torkából. A 105. percben Grosskreutz tekert Neuer kapujára de végül gól nem lett a helyzetből.

A hosszabbítás második 15 percét a dortmundiak kezdték. A 106. percben Müller indult meg a jobb oldalon de végül szerelni tudták. A 107. percben Roben lövését még fogta Weidenfeler de a kidobott labda ismét Robben elé került aki a kapuba lőtte a labdát 0:1! Ribery helyére Pizzaro érkezett a 109. percben. Hoffman érkezett Grosskreutz helyére a 110. percben. A 111. percben hazai szöglet, Reus tekert középre de Martinez fejelte a labdát az oldalvonalon túlra. A 112. perc bajor szöglet következett,melyet követően Robben lőtt kapufát. A 115. percben Robben lépett ki a védők közül de Weidenfeler eszén már nem tudott túljárni így maradt az 1:0! Van Buyten sárgult be a 116. percben, a szabadrúgást Reus végezte el de a labda az alapvonalon ment ki. Robben sárgult be a 117. percben egy visszarántást követően. A 120. percben Neuer maradt a földön egy kapustámadást követően. A hosszabbítás hosszabbítása 4 perc a bajorok időhúzásának köszönhetően. A 121. percben Reus lövése pattant meg Boateng lábán így szöglettel jöhettek a hazaiak. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 123. percben Müller lépett ki és gyalaogolt a 16-oson belülre ahol Weidenfelert kicselezve lőtte a második bajor gólt a hálóba 0:2! Ezzel véget is ért a mérkőzés melyet ha nem is könnyen de a Bayern München 2:0- ás arányban megnyert.

Egy igen unalmasnak mondható első félidő után egy valamivel eseménydúsabb második játékrész következett. Gólt azonban egyik játékrész sem hozott sőt túl sok gólhelyzetet sem. A hosszabbítás már annál izgalmasabbra sikeredett. A bajorok vezető gólja egy óriási dortmundi megingásból fakadt. Ezt követően szinte kapujuk elé szögezték a bajorokat akik azonban egy újabb hibát követően végül 2:0-ra behúzták ezt a kupadöntőt is. Összességében egy érdekes kupadöntőt láthattunk melyet a jobb erőkből álló csapat nyert meg.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.