B.V.B. BORUSSIA DORTMUND – F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bundesliga 11. Fordulóját rendezik meg a hét végén, ahol az ősz legjobban vár összecsapását rendezik meg Dortmundban ahol a bajnoki címvédő Bayern München vendégszerepel. A hazaiak a tabellán az 5. helyen állnak, miután az elmúlt 10 mérkőzésükből 5-öt nyertek meg 3 döntetlen és 2 vereség mellett. Az utóbbi 5 mérkőzésükön 1 győzelem mellett 3 döntetlen és 1 vereség szerepel. Hazai környezetben eddig 5 mérkőzésből 3-at nyertek meg 2 döntetlen mellett. A maródiak listáján Bender;Reus és Rode szerepel. A vendég Bayern München jelenleg a tabella 2. helyén szerepel a Lipcse tegnapi győzelmével. Anchelotti legénysége eddigi 10 mérkőzésén 7 győzelmet aratott 3 döntetlen mellett. Legutóbbi 5 mérkőzéséből 2-őt nyert meg 3 döntetlen mellett. Vendégként 4 mérkőzésből 3-at nyertek meg 1 döntetlen mellett. A sérültek listáján Coman;Martinez;Ribery és Robben szerepel. A két együttes örök mérlege a Bayern javára billen. a mai mérkőzés esélyesei is a bajorok.

Borussia Dortmund: Bürki;Bartra;Sokratis;Ginter;Weigl;Schmelzer,Schürrle,Götze;Piszczek;Ramos;Aubameyang

Bayern München: Neuer;Lahm;Boateng;Hummels;Alaba;Kimmich;Alonso;Thiago;Müller;Lewandowski;Ribery

A mérkőzést a Bayern München kezdte. 1.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. A 11.percben egy szenzációs támadás végén Aubameyang lőtt közelről a hálóba 1:0! 19.perc egy zseniális hazai támadás végén Piszczek lőtt a vendég védelembe, ezt követően Bartra sárgult be ütemtelen becsúszásért. 20.perc: újabb hazai akció mely végén Schürrle lőtt kapásból Neuer kezébe. 21.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 32.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Hummels fejelt a kapu mellé. 40.perc: egy szép támadás végén Thiago ollózott a kapu mellé. 41.perc: Ribery lövését blokkolta a hazai védelem. 44.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 44.perc: Kimmich lábáról vágódott a kapu mellé a játékszer. 46.perc: vendég szöglet következett melyet követően Hummels fejelt Bürki kezébe. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Dortmund kezdte. 46.perc. Aubameyan lövését Boateng blokkolta. 49.perc: Aubameyang fejelt a kapu fölé. 50.perc: Götze sárgult be. 53.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 55.perc: egy szép támadás végén Ribery sarkazott a kapuba de mivel lesről lőtt a támadó így maradt az 1:0! 58.perc: Costa érkezett Kimmich helyére. 60.perc: vendég szöglet melyet követően Hummels próbálkozását blokkolták így újabb sarokrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. 61.perc: Alonso lőtt ballal távolról a kapufára. 62.perc: vendé szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 63.perc. hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 68.perc: Lahm helyére Rafinha állt be illetve Schürrle helyére Durm. 71.perc: Aubameyang kapott labdát majd tiszta ziccerből Neuer hasába lőtt, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 74.perc: Sanchez állt be Alonso helyére. 75.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 76.perc: Götze helyére Castro állt be. 80.perc. hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 81.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 88.perc: Ribery és Ramos is besárgult. A hosszabbítás 4 perc, 91.perc: Sanchez sárgult be. 92.perc. hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 93.perc: Thiago beadását fejelte a kapu mellé centikkel , igaz lesről. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazaiak kezdtek sokkal jobban melynek köszönhetően meg is szerezték a vezetést. A vendégek az első 20 percet követően ébredtek s helyeztek nagy nyomást a hazaiakra. Az iram nagy ám ebből adódóan sok pontatlanság jellemezte a vendégek játékát, a hazaiak pedig kitűnően kontrázta s védekeztek. A második félidőben a hazaiak rögtön egy helyzettel indítottak, ám ezt követően a vendégek nagy nyomás alá helyzeték a hazaiakat. Sok helyzetet dolgozott ki a Bayern de ma nem sikerült a kapuba találniuk. Aubameyang révén még egy gólt lőhettek volna a hazaiak de ezen helyzet kimaradt. Összességében a Bayern ma kissé tompának tűnt melyet a Dortmund ki is tudott használni.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.