B.V.B. BORUSSIA DORTMUND – F.C. BAYERN MÜNCHEN

A nyár utolsó hónapjába lépve, egyre inkább aktivizálódik a játékospiac (Neymar átigazolása a PSG-hez). A felkészülési összecsapások szintén a végüket rúgják. A hétvégén Németországban rendezik meg a Szuperkupát mellyel gyakorlatilag ellövik a 2017-2018-as szezon rajtját. A mérkőzés kitűnő lehetőséget  a világsztároknak, hogy beélesítsék magukat. A Német Kupagyőztes Dortmund játszik otthon először, a sárga feketék túlestek egy edzőváltáson Thomas Tuchel Helyére Peter Boss az Ajax edzője érkezett, s korábbi cikkünkben már kitértünk a játékosmozgásokra is. A Bayern München a Bundesliga győzteseként vesz részt e két találkozón. Anchellotti igyekezett a nyáron megerősíteni keretét ám a felkészülési időszak nem túl eredményes volt a bajorok számára a vártnál több vereséget szenvedtek el. A Müncheniek ezen kívül elvesztették Lahm-ot és Xabi Alonsot ami egyenlőre úgy fest kissé megviselte a keretet. Tolisso és James Rodrigez csak két név az idén érkezettek közül ám ez még nem garancia,hogy mind ma mind a szezonban oly könnyű dolga lenne a bőrnadrágosoknak. A bajor keretből biztosan nem lép pályára Robben,Alaba;James;Boateng;Bernat;Thiago és Neuer. A Dortmundnál Guerrero;Mor; Schürrle és Reus hagyja ki a mérkőzést. A mai meccs esélyese a hazai gárda.

Borussia Dortmund: Burki;Zagadou;Bartra;Sokratis;Piszczek;Castro;Sahin;Dahoud;Pulisic;Aubameyang;Dembele

Bayern München: Ulreich;Kimmich;Martinez;Hummels;Rafinha,Tolisso;Rudy;Müller;Vidal;Ribery;Lewandowski

A mérkőzést a Bayern München kezdte. 3.perc: Pulisic lőtt Ulerich kapuja mellé. 5.perc: hazai szabadrúgás helyzet nélkül. 8.perc. egy jobb oldali beadást követően a dortmundi védelem árt jól össze. 10.perc. Burki jött ki jól s mentett Lewandowski elől. 11.perc: Lewandowski kapott kitűnő labdát Müllertől majd lőtt centikkel a keresztléc fölé. 12.:perc egy villámgyors hazai támadás végén Martinez hibázott nagyot majd Pulisic lőtt a kapuba 1:0! 15.perc: Ribery ment el a jobb oldalon majd lőtt 19 éterről centikkel a jobb kapufa mellé. 1 8.perc: Sokratis sárgult be. 19.perc. egy jobb oldali kontra végén Rudy játszott Lewandowski elé aki a kapuba talált 1:1! A Videobíró is helybenhagyta a döntést. 21.perc. vendég szöglet melyet követően Müller lőtt a védők lábaiba. 24.perc. egy csodás hazai akció végén előbb Dahoud lövését blokkolták majd Castro lőtt Ulreich kezébe. 39.perc: Zagadhou hibázott nagyot ám Burki végül el tudta happolni a labdát. 41.perC: Kimmich bonyolódott cselekbe ám végül a védők szerelni tudták. 42.perc: vendég szöglet melyet követően Müller fejelt a kapu előtt keresztbe. 43.perc. Rudy távoli lövését Burki védte majd a kipattanóra Müller robbant be de végül csak az oldalhálóba lőtt Bartra közbelépése révén. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Borussia Dortmund kezdte. A félidőben Dahoud helyére Rode érkezett. 50.perc: Ulreich lépett ki jól kapujából s labdát halászott. 53.perc: Zagadou sárgult be. 55.perc: Ribery tört előre a bal oldalon, majd szögletet harcolt ki. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 58.perc: Sahin szabadrúgása ment el a keresztléc fölött. 60.perc: Sule érkezett Martinez helyére. 61.perc. Piszczek szólózott majd harcolt ki szögletet melyet követően helyzet nem alakult ki. 62.perc: Castro lövése haladt el a kapu mellett. 63.perc: újabb hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 67.perc: Müller helyére Coman érkezett. 70.perc: Lewandowski sárgult be. 72.perc: Dembele szerezte meg a játékszert s passzolt Aubameyang elé aki közelről a kapuba lőtt 2:1! 74.perc: Vidal sárgult be. 76.perc: Sahin szabadrúgását Ulreich védte. 77.perc: Zagadou helyére Passlack állt be. 81.perc. a hazai védelem ingott meg, az ezt követő szögletből Kimmich lőtt a védőkbe. 84.perc: Tolisso helyére Sanchez érkezett a vendégeknél. 85.perc: Vidal fejelt a kapu mellé. 86.perc. Rode sárgult be. 87.perc. vendég szabadrúgás melyet követően tömegjelenet alakult ki a kapu előtt s végül Kimmich-ről került a labda a kapuba 2:2! 90.perc: Philipp érkezett a pályára Pulisic helyére. 92.perc: Coman lőtt távolról a Burki kezébe. 93.perc. Passlack sárgult be. Ezzel ért véget a mérkőzés.

A mindent eldöntő büntetőpárbajt Lewandowski kezdte s lőtt a kapuba 0:1! Dembele is belőtte 1:1! Ribery következett aki szintén a kapuba lőtt 1:2! Philipp következett 2:2! Kimmich következett kihagyta! Aubameyang a kapuba lőtt 2:3! Rudy lőtt 3:3! Rode kihagyta marad a 3:3! Vidal érkezett 3:4! Castro érkezett 4:4! Süle lőtt magabiztosan 4:5! Bartra kihagyta. Ezúttal is a Bayern München nyert!

Az első játékrészben a hazaiak kezdtek jobban ám a Bayern ezt követően átvette a mérkőzés irányítását. A vezetést egy hibát követően mégis a hazai együttes szerezte meg. A vendégek nagy nyomást gyakoroltak Burki kapujára s több veszélyes helyzetet is kidolgoztak. Lewandowski révén hamarosan az egyenlítés is sikerült. Ezt követően váltakozó sikerrel támadta az együttesek ám a labda inkább a Bayern München-nél volt. A második játékrészben a hazaiak uralták inkább a játékot és a pályát, ennek megfelelően meg is szerezték Aubameyang révén. A vendégek nem adták fel és egy szabadrúgást követően Kimmich hathatós közreműködésével a kapuba került a labda. A büntetőknél a bajorok ha nehezen is de megnyerték a serleget! Kitűnő mérkőzés volt mellyel a két hét múlva kezdődő Bundesliga felvezetés jól sikerült.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.