B.V.B. BORUSSIA DORTMUND – F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Német Bajnokság 11 fordulóját rendezik meg a hétvégén.  Az ősz legjobban várt rangadóját rendezik a szombati játéknapon amikor a Borussia Dortmund hazai környezetben fogadja a tavalyi bajnok Bayern München-t. Jelenleg a tabella első két helyezettje csap össze, a tabellát a Bayern vezeti 3 ponttal a Dortmund előtt. A két gárda ellentétes formát mutat, míg a Dortmund lejtmenetben van addig a Bajorok Heynkess irányításával felfelé ívelő formát mutatnak. A bajorok eddig 10 meccsükből 7-et nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. Utolsó 5 hazai bajnokijukon 3 győzelem mellett 2 döntetlent értek el. Idegenben 5 meccsből 3-at nyertek meg  1 döntetlen és 1 vereség mellett. A dortmundiak eddig 6 győzelmet arattak 2 döntetlen és 2 vereség mellett. Utolsó 5 meccsükön 2 győzelem mellett 1 döntetlent értek el 2 vereség mellett. Hazai pályán 4 mérkőzésből 3-at nyertek meg 1 vereség mellett. A két együttes egymás elleni eredményei a Bayern München fölényét mutatják. A mai mérkőzés esélyese is a bajor együttes de ezen a rangadón tényleg bármi megtörténhet. Kiváló összecsapás előtt állunk.

Borussia Dortmund: Burki;Bartra;Sokratis;Toprak;Schmelzer;Weigl,Castro;Kagawa;Yarmilenko;Aubameyang;Pulisic

Bayern München: Ullreich;Alaba;Sule;Hummels;Kimmich;Alcantara;Martinez;Coman;Rodriguez;Robben;Lewandowski

A mérkőzést  a Bayern München kezdte. 6.perc: Coman lövését blokkolta a hazai védelem. 9.perc: Schmelzer sárgult be.12.perc: Aubameyang lőtt a kapu mellé kevéssel. 17.perc: Rodriguez játszott a 16-oson belül Robben elé aki a jobb felsőbe lőtt 0:1! 21.perc: a védelem vágta ki Robben beadását. 22.perc: Ullreich védett hatalmasat Aubameyang próbálkozásánál. 26.perc: Lewandowski hagyott ki ziccert miután rosszul kezelte a labdát. 30.perc: Yarmolenko került nagy helyzetbe ám Ullreich védeni tudta ziccerét. 31.perc: Lewandowski kezelte jól a labdát ám találatig ezúttal sem jutott. 32.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 32.perc: Kagawa lőtt kevéssel a kapu mellé. 36.perc: vendég szöglet melyet követően Kimmich passzolt középre majd Lewandowski sarokkal talált a hálóba 0:2! Szép találat volt mellyel a mérkőzés minden bizonnyal el is dőlt. 42.perc. Sokratis sérült meg helyére Toljan érkezett. 44.perc: Yarmolenko került ismét helyzetbe ám Ullreich ismét jól jött ki. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Borussia Dortmund kezdte. 47.perc. hazai szöglet helyzet nélkül. 48.perc: Lewandowski fejelt ziccerből a kapura de Burki hatalmasat hárított. 49.perc: Yarmolenko fejelt kapura de a védelem blokkolni tudott. 54.perc: hazai szöglet ám helyzet nem alakult ki belőle. 55.perc. Robben lövését blokkolták a vendégek. 59.perc: Toprak sárgult be. 64.perc: Lewandowski lőtt a kapu mellé helyzetből. 67.perc: Alaba tekert középre ám végül találat lett a beadási kísérletből 0:3! 68.perc: Kagawa helyére Götze állt be. 69.perc: Yarmolenko lövését blokkolták a vendég védők. 70.perc: két hazai szöglet egymás után helyzet nélkül. 74.perc: Alaba sérült meg helyére Rafinha állt. 74.perc. Aubameyang lőtt ígéretes helyzetből kapura ám Ullreich nagyot védett. 75.perc. Martinez sárgult be. 78.perc: vendég szöglet ám helyzet nem alakult ki belőle. 80.perc: Rudy állt be illetve Sancho utóbbi Yarmolenko előbbi Martinez helyére. A 82.percben úgy fest megsérült  Tobias Stieler játékvezető ám végül folytatni tudja. 84.perc: Vidal állt be James helyére. 88.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Bartra lőtt szép gólt 1:3! 91.perc. Vidal ért bele a labdába majd Schmelzer lőtt 1 méterről a kapu mellé. ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek jobban sa alakítottak ki sok helyzetet. A hazaiak is igyekeztek ám a Bayern védelmén nehezen tudtak átjutni. A vendégek szerezték meg a vezetést teljese megérdemelten. A hazaiak ezt követően több helyzetet alakítottak ki sőt ziccert is rontottak. Jött is a büntetés a második Bayern gól képében. Yarmolenko ezt követően is szépíthetett volna de ziccerét kihagyta. A második félidőben a vendégek nem hagyták a hazai helyzetek kialakulását sőt Alaba révén el is döntötték a mérkőzést. A hazaiak ugyan ki tudtak alakítani kisebb helyzeteket ám végül Bartra átlövése hozta meg számukra az áttörést. a mérkőzés végén még egy ziccer kimaradt hazai részről ám végül az eredmény maradt 1:3!

Check Also

REAL MADRID F.C. – ATLETICO MADRID F.C.

A Spanyol Bajnokság 17. fordulójának rangadójának csúcsrangadóját rendezik meg a vasárnapi játéknapon. A listavezető Real …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.