B.V.B. BORUSSIA DORTMUND-F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bundesliga 27. fordulójának csúcs rangadóját rendezik Dortmundban, ahol a Borussia a Bayern München együttesét fogadja. A hazaiak egy elképesztően gyenge őszi szezon után az idei évben nagy feltámadást produkálva visszaküzdötték magukat a 10. helyre a tabellán. Az elmúlt 6 mérkőzésükből 4-et győzelemmel abszolváltak 2 döntetlen mellett. Klopp együtteséből a mai este során Sahin;Pisczek; és Kirch fog hiányozni. A vendégek az elmúlt 6 mérkőzésükből 5-öt nyertek meg 1 vereség mellett. Az elmúlt fordulóban általános meglepetésre hazai pályán  kapott ki a Münchengladbach-tól ráadásul úgy,hogy gólt sem sikerült szerezniük. A vendég kispadról Alaba;Robben és Pizzaro fog hiányozni sérülések miatt. Az őszi mérkőzést a Bayern München nyerte. A korábbi éveket figyelembe véve a Bayern München áll jobban ám a Dortmund tört így is sok borsot a bajorok bőrnadrágosok orra alá. Sok izgalmat tartogat a mai összecsapás melynek egyértelmű esélyesét nehéz lenne megnevezni.

Borussia Dortmund: Weidenfeller;Sokratis;Subotic;Hummels;Schmelcer;Blaszczykovski;Bender;Gündogan;Reus;Kampl;Aubameyang

Bayern München: Neuer;Benatia;Boateng;Dante;Rafinha;Lahm;Alonso;Bernat;Schweinsteiger;Müller;Lewandowski

A  mérkőzést a hazaiak kezdték. A 4. percben Reus lőtte a labdát a kapu elé, azonban a védők tisztázni tudtak. A 9. percben Kempl lőtt keresztbe a kapu előtt, de végül a védők kivágták a labdát. A 16. percben Schmelzer ívelte a labdát a kapu felé, de a védők ismét tisztázni tudtak. A 17. percben Müller küldte be a labdát a büntetőterületre, ahol a védők blokkolták a támadást. A 19. percben Schweinsteiger sárgult be. A 21. percben Aubameyang sárgult be. A 23. percben vendég szabadrúgás következett, melyet követően helyzet nem alakult ki. A 24. percben egy jobb oldalról beérkező labdát Sokratis rúgott ki. A 28. percben Schmeltzer sárgult be. A 31. percben egy jobb oldali beadást követően Hummels fejelt a kapu torkából a mezőnybe. A 32. percben vendég szabadrúgás következett, Xabi Alonso lőtte a labdát a kapu bal oldala mellé. A 36. percben egy Bayern kontra végén Müller lőtt kapura, de ezt még Weidenfeller védeni tudta, ám a kipattanó labdát Lewandowski az üres kapuba fejelte, ezzel 0:1! A 39. percben Gündogan távoli próbálkozását Lahm blokkolta becsúszva . A 45. percben Subotic blokkolta Müllert. egy perc a hosszabbítás az első félidőben. A 46. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Aubameyang lőtt a sorfalba. Ezzel véget ért az első félidő melynek eredménye 0:1!

A második félidőt a vendégek kezdték. Az 50. percben hazai szabadrúgás következett, de a labdát a védők kivágták a mezőnybe. Az 51. percben Gündogan lőtt a 16-osról, de a labda a kapu bal oldala mellé ment. Az 55. percben egy magasból lepattanó labdára Blaszczykowski érkezett, de lövését végül egy védő blokkolta. Az 57. percben egy jobb oldali beadást követően Lahm fejelte ki a labdát a 16-oson kívülre. Az 58. percben Schweinsteiger helyére Rode érkezett. A 61. percben Reus került helyzetbe, de lövése elkerülte a kaput. A 65. percben Aubameyang lövése ment el a kapu mellett. A 66. percben Benatia lőtte a 16-oson kívülre a labdát. A 67. percben kettős csere a hazaiaknál, Kagawa és Ramos érkezett Kampl és Blasnyikowski helyére. A 69. percben Lahm helyére Alcantara érkezett. A 71. percben Neuer mentett hatalmasat a 16-oson belül. A 72. percben Lewandowski lövését blokkolták a védők. A 74. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 75. percben Xabi Alonso sárgult be. A 76. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 79. percben Mkhitaryan érkezett Gündogan helyére, valamint Götze érkezett Müller helyére. A 87. percben Reus lövésébe vetődött bele egy védő. A 88. percben hazai szabadrúgás következett a kaputól 23 méterre, melyet Reus lőtt a Neuer kezébe, aki azonban a gólvonalon csípte el a labdát. A 90. percben Rode sárgult be egy csúnya belépőt követően.  A hosszabbítás 4 perc a második félidőben. A 91. percben egy bal oldali beadást követően Benathia fejelte ki a mezőnybe a labdát. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:1!

Az első félidőben igen csak behúzták a csapatok a kéziféket, ugyanis az első helyzetre a félidő feléig kellett várni, innentől felpörögtek az események, melynek eredménye lett Lewandowski gólja is. A második félidő sokkal érdekesebb játékot hozott mint az első, ugyanakkor a szabálytalanságok száma ezzel párhuzamosan megnőtt. A hazaiak igyekeztek minél több helyzetet kialakítani, ám ezeket nem sikerült gólra váltaniuk. A több kétes szituáció ellenére a vendégek jól tartották a labdát és el tudták hozni a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.