B.V.B. BORUSSIA DORTMUND-V.F.L. WOLFSBURG

A Német fociszezon is az utolsó tétmérkőzéséhez érkezett. A Bajnokságot a Bayern München nyerte azonban a bajorok nem jutottak a döntőbe így az itt szerzett címüket idén már nem tudják megvédeni. Helyettük a Borussia Dortmund nyerheti újabb címét vagy a kitűnő tavaszt produkáló Wolfsburg.  A pályaválasztónak számító dortmundiak a bajnokság 7. helyén végeztek így jelenleg az Európa Liga selejtezőjében indulhatnak, azonban ha ma győzni tudnának akkor a főtáblán találnák magukat. Az utolsó 6 tétmérkőzéséből a dortmundiak 4-et megnyertek 1 döntetlen és 1 vereség mellett, a legutóbbi vereségüket éppen a Wolfsburg ellen szenvedték el.  Jürgen Klopp ezzel a mérkőzéssel búcsúzik a sárga-feketéktől sőt Kehl a csapatkapitány is elhagyja a nyáron a klubot.  A vendégek a bajnokságban a 2. helyen végeztek,elmúlt 6 mérkőzésükből 2-őt győzelemmel zártak 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Amennyiben a farkasok nyernék a mai ütközetet akkor történetük során először emelhetnék magasba a kupát. Az idei szezonban mindkét összecsapást a Wolfsburg nyerte. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol mindkét együttes egyforma eséllyel száll harcba a kupáért.

Borussia Dortmund: Langerak;Durm,Subotic;Hummels;Schmelzer;Kehl;Gündogan;Mkhitarjan;Kagawa,Reus,Aubameyang

Wolfsburg:Benaglio;Vieirinha;Naldo;Klose;Rodriguez;Gustavo,Arnold;Caliguri;De Bruyne,Perisic;Dost

 

A mérkőzést a Dortmund kezdte. Az 5.percben egy szép jobb oldali akció végén Aubameyang lőtt közelről a hálóba 1:0! Megérdemelten szerzett vezetést a dortmundi együttes. A 7.percben egy vendég akció végén De Bruyne lövését védte Langerak. A 8.percben  Kehl beívelt labdáját Aubameyang nem érte utol. A 12.percben  Gündogan indította hosszan Aubameyang-ot. A 17.percben egy gyors hazai kontra végén Benaglio húzta le a labdát. A 18.percben Kagawa ment el a jobb oldalon majd ívelt középre ahol Reus  érkezett de a kapu fölé fejelt. A 22.percben vendég szabadrúgás következett melyet Naldo lőtt erőből kapura de az kipattant a kapusról és a kipattanót Luis Gustavo lőtte a kapuba 1:1! Szemfüles gól volt. A 33.percben De Bruyne találta el kitűnően a labdát s lőtt a kapu jobb alsó sarkába 1:2! A 38.percben egy jobb oldali akció végén Dost érkezett középen s fejelt a kapuba 6 méterről egy beadást követően 1:3! Óriási fordulat,de még nincs vége a mérkőzésnek. A 43.percben egy középre adást követően Hummels fejelt a kapu mellé közelről. A 44.percben Kagawa középre adott labdáját Rodriguez lőtte ki a 16-oson kívülre gyanús körülmények között. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 47.percben hazai szöglet következett melyet követően  Benaglio ütötte ki a játékszert. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a Wolfsburg kezdte. A 48.percben egy bal oldali akciót követően Caliguri lőtt ziccerből Langerak kapusba. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 51.percben Kagawa lövése csúszott meg a kapufa külső élén. Az 56.percben Reus lövése kerülte el Benaglio kapuját. Az 58.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 61.percben Mkhitarjan sárgult be egy szabálytalanságot követően. A szabadrúgást Rodriguez csavarta a kapu mellé. A 63.percben dortmundi szabadrúgás következett melyet követően a vendégek jöhettek kirúgással. A 65.percben egy gyors vendég kontra végén Caliguri lövését blokkolták a védők. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 66.percben Durm és Kehl helyére Piszcek és Blasnyikovski érkezett a dortmundi oldalon. A 71.percben Mkhitarjan lövést védte Benaglio. A 74.percben Perisic helyére Gulavougi érkezett a vendég oldalon. A 75.percben Mkhitarjan lövését blokkolták. A 78.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 79.percben Reus helyére Immobile állt be. A 80.percben Kagawa lövését védte Benaglio. A 81.percben Schürrle állt be Arnold helyére. A 83.percben Aubameyang lőtt a kapu mellé Blasnyikovski átadását követően. A 84.percben Schmelzer sárgult be reklamálásért. A 85.percben Caliguri helyére Trasch állt be. A 87.percben hazai szöglet következett melyet követően Aubameyang lövését védte nagy bravúrral Benaglio. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 88.percben időhúzásért De Bruyne sárgult be. A 89.percben Immobile lövése ment a kapu mellé. A hosszabbítás 3 perc,a 92.percben Mkhitarjan lőtt távolról centikkel a kapu fölé. a 93.percben Vieirinha sárgult be. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 1:3!

Az első félidőben a hazaiak kezdtek kitűnően s meg is szerezték a vezetést. Majd ezt követően a wolfsburgiak kerültek fölénybe a pályán melynek köszönhetően helyzeteket alakítottak ki majd meg si szerezték az egyenlítő találatot. Azonban ezt követően sem álltak le s a vezetést is átvették De Bruyne jóvoltából. A hazaiak is igyekeztek felpörgetni játékukat ám egy újabb vendég találat következett. A második játékrészben a várt dortmundi rohamok elmaradtak. Ugyan a hazaiak igyekeztek támadni ám azokat középen megszűrték, egy két távoli lövésen kívül helyzetet nem tudtak kialakítani. A Wolfsburg megérdemelten nyerte meg a kupát.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.